Τετάρτη 4 Ιανουαρίου 2012

Ο δήμαρχος Πάρου και ο νομικός του σύμβουλος επιχειρούν να "φιμώσουν" εφημερίδα



Αφού δεν μπορούν να αντιπαρατεθούν, μας κάνουν ΜΗΝΥΣΕΙΣ & ΑΓΩΓΕΣ
Νέα προσπάθεια φίμωσης
Βεβαίως, γνωρίζουμε ότι το να λες τη γνώμη σου, ακόμα και το να περιγράφεις απλώς τα γεγονότα, είναι ενοχλητικό για αυτούς που προσπαθούν να επιβάλλουν τη δική τους γνώμη ως σιωπητήριο παντού... 
Γι' αυτούς που το παίζουν δημοκράτες και σοσιαλιστές, αρκεί του να μην τους απειλήσεις την «ερωτική» σχέση που έχουν δημιουργήσει με την εξουσία και τα οφέλη της.

Έτσι το τελευταίο διάστημα, η εφημερίδα μας έλαβε: 
1) Μία μήνυση του Χρ. Βλαχογιάννη για ασήμαντον αφορμή (επειδή ισχυρίζεται ότι θίχθηκε γιατί πριν ένα χρόνο είχαμε πει ότι η προετοιμασία του φακέλου για το πολιτιστικό κέντρο είχε γίνει από τον προκάτοχο του, κάτι που είχε αποδεχτεί και ο ίδιος παλιότερα).
2) Την προηγούμενη εβδομάδα δε, ο δικηγόρος του Δήμου Πάρου Κ. Φιφλής και εξέχων συνεργάτης τόσο του υπουργού Γ. Ραγκούση, όσο και του δημάρχου Χρ. Βλαχογιάννη, μας υπέβαλε αγωγή ζητώντας μας το ποσό των 100 χιλιάδων ευρώ, επειδή σε δημόσια συζήτηση που καλύψαμε δημοσιογραφικά, καταγράψαμε τις κατηγορίες που απεύθυνε επικεφαλής πολιτικής παράταξης του Δήμου Πάρου εις βάρος του για δημόσια - δημοτική υπόθεση.

Είναι σαφές ότι βρισκόμαστε ενώπιον άλλης μίας συντονισμένης προσπάθειας εναντίον της εφημερίδας μας. Σημειώνουμε ότι «Τα Νέα Πάρου - Αντιπάρου» στα 15 χρόνια λειτουργίας τους έχουν δεχθεί άλλες 10 φορές τέτοιες επιθέσεις έναντι των οποίων δικαιώθηκαν πανηγυρικά και με δικαστικές αποφάσεις τις 9 φορές και ηθικά την 1, αφού ο χρόνος απέδειξε τους ισχυρισμούς μας στο ακέραιο.

Τα «λαδωμένα» μέσα ενημέρωσης

Οι προσπάθειες φίμωσης εφημερίδων μέσω δικαστηρίων είναι η πιο συνηθισμένη πρακτική που ακολουθείται από όλες τις εξουσίες σε όλον τον κόσμο. Η μέθοδος αυτή εμφανίζεται, όπου ο νομικός πολιτισμός δεν έχει προαχθεί σε τέτοιο επίπεδο, ώστε να μην επιτρέπεται σε πολιτικούς με καθεστωτικές αντιλήψεις να επιτίθενται σε μέσα ενημέρωσης, επειδή διατυπώνουν τη γνώμη τους.

Οι πολιτικοί με καθεστωτικές αντιλήψεις καθώς και οι φασίστες και ιστορικά ανά τον κόσμο, επιθυμούν μέσα ενημέρωσης που με μη καθαρούς τρόπους θα τούς αναθέτουν εργασίες με χρήματα από το δημόσιο ταμείο, ώστε τα μέσα τέτοιου είδους να γράφουν γι' αυτούς τα καλύτερα. Το φαινόμενο να «λαδώνονται» από δημόσια ταμεία εφημερίδες για να γράφουν τα καλύτερα για φασίστες ή για καθεστωτικής νοοτροπίας πολιτικούς είναι πολύ γνωστό ότι αναπτύχθηκε και αναπτύσσεται σε δικτατορίες τύπου νοτίου Αμερικής, αραβικών κρατών και Αφρικής.

Άραγε, τόσο ο υπουργός Γ. Ραγκούσης, όσο και ο δήμαρχος Χρ. Βλαχογιάννης, επιθυμούν τέτοια μέσα ενημέρωσης;
Θα δέχονταν ποτέ να συμβάλλουν ώστε να ανατίθενται εργολαβίες από δημόσιο ταμείο σε εφημερίδες, μόνο και μόνο για να τους «λιβανίζουν»;
Θα μπορούσε να βρεθεί ποτέ στην Πάρο ότι πολύ σοβαρά δημόσια χρηματικά ποσά, έφτασαν έμμεσα - με μη διαγωνιστική διαδικασία - για εργολαβίες σε εφημερίδες, και αυτές να συμβαίνει να τους λιβανίζουν;   

Δεν το λέμε γιατί ξέρουμε κάτι. Το λέμε, διότι είναι το επόμενο βήμα από τις προσπάθειες φίμωσης μέσω δικαστηρίων εναντίον των μέσων που διαφωνούν. Το λέμε, διότι αυτού του παρακμιακού είδους πρακτικές, ιστορικά έχει αποδειχθεί ότι πάνε μαζί. Μάλιστα, αυτό ονομάζεται διαφθορά. Αυτό ονομάζεται διαπλοκή.
Εμείς, πιστεύουμε ότι ο ακέραιος πολιτικός έχει τα πολιτικά επιχειρήματά του και τον δημόσιο λόγο του, στην περίπτωση που επιθυμεί να αντιπαρατεθεί είτε με μέσα ενημέρωσης, είτε με πολιτικούς του αντιπάλους. 
Ο νομικός σύμβουλος του Δήμου στράφηκε νομικά κατά του Δήμου
Με την ευκαιρία αναφοράς της αγωγής του δικηγόρου του Δήμου Κ. Φιφλή εναντίον μας με αίτημα καταβολής εκ μέρους μας του ποσού των 100.000 ευρώ, παραθέτουμε και άλλη μία πληροφορία.
 
Σύμφωνα λοιπόν με πληροφορίες μας, ο Κ. Φιφλής πριν λίγες ημέρες κατέθεσε αγωγή ακόμα και εναντίον του δήμου Πάρου με τον οποίο συνεργάζεται, ζητώντας αναδρομικά την καταβολή κάποιου επιδόματος, από την ημέρα που ανέλαβε τα καθήκοντά του το 2005, μέχρι σήμερα.
Το ποσό που αξιώνει, ανέρχεται γύρω στα 13.000 ευρώ το οποίο βέβαια θα του καταβληθεί - εφόσον κάποτε κερδίσει - νομιμοτόκως. Δηλαδή, θα πάρει αρκετά περισσότερα χρήματα από τα 13.000 ευρώ.
Υπάρχουν κάποια αφελή ερωτήματα από μέρους μας γι' αυτή την υπόθεση, όπως, γιατί περίμενε ο νομικός σύμβουλος του Δήμου Πάρου 6 χρόνια για να καταλάβει ότι ο Δήμος στον οποίο ο ίδιος παρέχει τις νομικές του συμβουλές, παρανομούσε μη αποδίδοντάς του στον μηνιαίο μισθό αυτό το επίδομα που τώρα απαιτεί;
Άλλο ένα ερώτημα είναι, ποιος θα υποστηρίξει τον Δήμο Πάρου στο δικαστήριο για να υπεραμυνθεί των συμφερόντων του έναντι της νομικής «επίθεσης» που δέχεται από τον ίδιο τον δικηγόρο του Δήμου Κ. Φιφλή;
Το πράγμα είναι απλό. Θα διοριστεί ειδικά γι' αυτή την υπόθεση κάποιος άλλος δικηγόρος. Εμείς, επειδή κατανοούμε την δυσκολία στην οποία θα βρεθεί ο δήμαρχος Χρ. Βλαχογιάννης, ο οποίος παρατηρεί ασχολίαστα αυτές τις εξελίξεις, θέλουμε να τον βοηθήσουμε.

Του προτείνουμε λοιπόν να προσλάβει τον κ. Μπαλίκο. Είναι ο δικηγόρος που υποστήριξε πέρσι με επιτυχία τον τ. αντιδήμαρχο Αθήνας κ. Σκιαδά στην υπόθεση του δρόμου δίπλα στον μύλο στο χωριό Αρχίλοχος, με αντίδικο τον Δήμο Πάρου. Μεγάλη αντιδικία. Το αποτέλεσμα ήταν, ο κ. Σκιαδάς με δικηγόρο τον κ. Μπαλίκο να κερδίσει μία πάρα πολύ ωραία απόφαση για την αμφισβητούμενη από κάποιους - μέχρι τότε - ιδιοκτησία του, ενώ ο κ. Βλαχογιάννης αφέθηκε ανενόχλητος να «τσιμπήσει» ψηφάκια κάνοντας τον ήρωα προεκλογικά.
 
Θυμίζουμε ότι πριν την έκδοση δικαστικής απόφασης γκρέμισε ένα τοίχο του κ. Σκιαδά, ενώ ο κ. Μπαλίκος - καίτοι αντίδικος - έκρινε ότι δεν έπρεπε να αντιδράσει καθόλου. Εντελώς τυχαία βέβαια, λίγες ημέρες μετά, ο κ. Μπαλίκος ήταν δικηγόρος του κ. Βλαχογιάννη στο εκλογοδικείο Σύρου στην κορυφαία αντιδικία με την κ. Πρωτολάτη επί του αποτελέσματος των εκλογών.
Άλλη μία πολύ καλή πρόταση είναι η περίπτωση του πολύ γνωστού δικηγόρου στην Πάρο, τόσο γνωστού που όλοι οι εργαζόμενοι στον Δήμο Πάρου ομοθύμως, αυτόν σκέφτηκαν να προσλάβουν όταν θέλησαν να βρουν δικηγόρο για να διεκδικήσουν δικαστικά δικαιώματα επιδομάτων από τον Δήμο Πάρου.
 
Μιλάμε για τον 30χρονο τότε, 35χρονο σήμερα δικηγόρο με γραφείο και έδρα μόνο στην Σύρο κ. Μανθόπουλο. Ο δικηγόρος αυτός εκπροσώπησε τους εργαζόμενους του Δήμου Πάρου εναντίον του Δήμου για απολαβές που διεκδικούν και μαθαίνουμε ότι κέρδισε απόφαση της οποίας το ποσό ανέρχεται σε εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ (περίπου 500 χιλ ακούγεται).
Από το μέγεθος της νίκης του (σε χρήμα) στο σχετικό δικαστήριο αντιλαμβάνεται ο καθένας ότι σίγουρα πρόκειται για εξαιρετικό δικηγόρο για να προστατέψει αυτή τη φορά τα οικονομικά του Δήμου, από την νέα δικαστική επίθεση του δικηγόρου του Δήμου Κ. Φιφλή.
Τώρα, το γεγονός ότι ο κ. Κ. Φιφλής έτυχε να είναι κουμπάρος με τον κ. Μανθόπουλο, εκτιμούμε ότι δεν αποτελεί πρόβλημα, δεδομένου ότι οι επιστήμονες που υπηρετούν τη δικαιοσύνη (όπως οι δικηγόροι) έχουν αυξημένο το αίσθημα της ευθύνης και της αμεροληψίας, προ της ανάγκης να αποδοθεί το δίκαιο. Τα επίδικα ποσά, είτε 30.000 χιλιάδες ευρώ είναι, είτε 500.000 ευρώ είναι, δεν παίζουν κανένα ρόλο, μπροστά στην ανάγκη να αποδοθεί δικαιοσύνη.
 
Είμαστε σίγουροι ότι δεν κομίζουμε γλαύκας στον κ. Δήμαρχο, δεδομένου ότι επί της θητείας του οι παραπάνω αναφερθέντες έχουν ξανασυνεργαστεί και αντιπαρατεθεί (σε αντίστοιχες περιπτώσεις). Απλά τού κάνουμε μία υπενθύμιση και μία επιβεβαίωση των επιλογών του.     

Το κείμενο δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα
 «ΤΑ ΝΕΑ ΠΑΡΟΥ - ΑΝΤΙΠΑΡΟΥ» ΣΤΙΣ 24/12/2011

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Ο κ. Ραγκούσης τι έχει να πει για τους διαδόχους του που κάνουν τις μηνύσεις;

Read more: Go to TOP and Bottom