Σάββατο 14 Ιανουαρίου 2012

Ναυτική τραγωδία στην Ιταλία - φόβοι για νέο Τιτανικό (φώτο και βίντεο)


Το βράδυ της Παρασκευής το Ιταλικό κρουαζιερόπλοιο Costa Concordia προσάραξε σε ύφαλο κοντά στο νησί Τζίλιο νοτίως της Τοσκάνης και στη συνέχεια άρχισε να γέρνει σε βάθος 15 με 20 μέτρων.Οι περισσότεροι επιβαίνοντες, κατά τη διάρκεια του πανικού που επικράτησε μεταφέρθηκαν με σωσίβιες λέμβους  προς την στεριά ενώ άλλοι κολύμπησαν.


Ιταλοί, Γερμανοί, Γάλλοι,Βρετανοί αλλά και Ελληνες (σύμφωνα με τελευταίες πληροφορίες ήταν 3 και είναι καλά στην υγεία τους) ήταν ανάμεσα στους 3.200 επιβάτες. Υπήρξαν επίσης 1.000 άτομα μέλη του πληρώματος. Τα σωστικά ελικόπτερα διέσωσαν περίπου 60 επιβαίνοντες από το κατάστρωμα,ενώ οι περισσότεροι βγήκαν στην ακτή κολυμπώντας.Πάντως υπάρχει σύγχυση τόσο για τον αριθμό των επιβαινόντων όσο και για τον αριθμό των αγνοουμένων εξ ου και οι φόβοι για νέο Τιτανικό.Δύτες ερευνούν για εγκλωβισμένους στο πλοίο.Η μεγάλη επιχείρηση της διάσωσης συνεχίζεται και ταυτόχρονα ειδικοί τεχνικοί έχουν σπεύσει για να προλάβουν τυχόν θαλάσσια ρύπανση.

Προς το παρόν επισήμως αναφέρονται 3 νεκροί,40 τραυματίες εκ των οποίων οι 2 σοβαρά και 70 αγνοούμενοι.Αξιωματούχοι που είναι επικεφαλείς των σωστικών συνεργείων λένε πως είναι νωρίς ακόμα για να δώσουν τον ακριβή αριθμό των θυμάτων της ναυτικής τραγωδίας.

Το Costa Concordia είχε αποπλεύσει νωρίτερα την Παρασκευή από το λιμάνι Civitavecchia κοντά στη Ρώμη για κρουαζιέρα στη Mεσόγειο.

Κατά την ανάκρισή του από τις ιταλικές αρχές και σε δηλώσεις του στον Τύπο, ο καπετάνιος του πλοίου Concordia, Φραντσέσκο Σκεττίνο, δήλωσε ότι:“η όλη εξέλιξη οφείλεται σε ύφαλο που δεν υπάρχει στους χάρτες”, προσθέτοντας ότι “δεν είναι αλήθεια ότι το κρουαζιερόπλοιο βρισκόταν εκτός πορείας πλεύσης του”.

Το πλοίο ναυπηγήθηκε το 2004-2005 με κόστος 450 εκατομμυρίων ευρώ σύμφωνα με την Fincantieri Sestri σε ναυπηγείο της Ιταλίας.Μάλιστα για τους προληπτικούς λέγεται ότι το μπουκάλι της σαμπάνιας  δεν έσπασε όταν ρίχτηκε στα πλευρά του πλοίου κατά την καθέλκυση του ,πράγμα που είναι δυσοίωνο σημάδι στην παράδοση της θάλασσας.










Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom