Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2012

Το άκρον άωτον της υποκρισίας: Ψάχνουν δήθεν τρόπο να μας επιστρέψουν τα τέλη που αντιστοιχούν στις ημέρες απεργίας της ΕΡΤ!!!!!

Ουαί υμίν γραμματείς και φαρισαίοι υποκριτές!
Η επιστολή του υπουργού Επικρατείας Παντελή Καψή προς τον διευθύνοντα σύμβουλο της ΕΡΤ Λάμπη Ταγματάρχη σχετικά με τις αμοιβές που κατεβλήθησαν στους εργαζόμενους της δημόσιας τηλεόρασης τις ημέρες που είχαν απεργία καταλήγει με το λαϊκισμό που διαβάζετε στην παρακάτω φωτογραφία.Νοιάστηκε ξαφνικά ο κύριος Καψής για τα ανταποδοτικά τέλη που πληρώνουμε και ζητάει εισήγηση για τον τρόπο επιστροφής τους.Γιατί ρε φίλε αν πραγματικά το πιστεύεις και συ και η κυβέρνηση,που σε διόρισε, δεν αποφασίζετε την επιστροφή των χρημάτων μας στον επόμενο λογαριασμό της ΔΕΗ;Τι πιο απλό κι έντιμο!
Το χαράτσι δηλαδή πως το αποφασίσατε;Από ποιον ζητήσατε εισήγηση;
Αϊντε!με τα κολπάκια του περασμένου αιώνα δεν "τσιμπάει" κανένας πια.
Οσο για το βασικό θέμα της επιστολής:Γιατί ζητάτε απλά την επιστροφή των χρημάτων και δεν τους στέλνετε στα σπίτια τους και στον εισαγγελέα,διευθυντές και υπαλλήλους, εφ' όσον τα πράγματα έχουν όπως τα λέτε;
Δεν είναι υπεξαίρεση αυτό που κάνανε;Σας μοιάζει για λογιστικό λάθος;
Ζείδωρον

Ο υπουργός Επικρατείας, αρµόδιος για θέµατα ΜΜΕ κ. Παντελής Καψής µε επιστολή του προς τον διευθύνοντα σύµβουλο της ΕΡΤ κ. Λ. Ταγµατάρχη ζητεί την αυστηρή τήρηση των διατάξεων της κείµενης νοµοθεσίας σχετικά µε τον τρόπο καταβολής του µισθού των εργαζοµένων στη δηµόσια ραδιοτηλεόραση κατά τη διάρκεια των απεργιακών κινητοποιήσεων. 
Σύµφωνα µε στοιχεία που έχουν συγκεντρώσει οι αρµόδιες διευθύνσεις της ΕΡΤ, στο πλαίσιο ένορκης διοικητικής εξέτασης για το ζήτηµα αυτό, προκύπτει ότι η συντριπτική πλειονότητα των εργαζοµένων αµείβεται κανονικά κατά τη διάρκεια των απεργιακών κινητοποιήσε ων. Πιο συγκεκριµένα, στις 30 Νοεµβρίου από το σύνολο των 3.493 εργαζοµένων δεν πληρώθηκε µόνο το 7,1% (250 άτοµα), για την απεργία στις 2 ∆εκεµβρίου δεν πληρώθηκαν µόνο 314 άτοµα (8,9%), ενώ για τις απεργίες στις 3 και 4 ∆εκεµβρίου δεν πληρώθηκαν µόνο 77 άτοµα (2,2%). 

Σύµφωνα µε τα ίδια στοιχεία, στις επαναλαµβανόµενες απεργίες των δηµοσιογράφων από τις 5 ως τις 16 ∆εκεµβρίου το ποσοστό όσων δεν πληρώθηκαν κυµαίνεται από 1,5% ως 23,8%. Μάλιστα, στην 24ωρη απεργία της 10ης ∆εκεµβρίου από τους 859 δηµοσιογράφους πληρώθηκαν οι 846 (98,5%!), είτε επειδή εργάστηκαν είτε επειδή απουσίαζαν σε άδεια δικαιολογηµένα, είτε επειδή χαρακτηρίστηκαν προσωπικό ασφαλείας. ∆ηλαδή µειωµένες αµοιβές στο τέλος του µήνα εξαιτίας της απεργίας της συγκεκριµένης ηµέρας είδε µόλις το 1,5%. Την αµέσως επόµενη ηµέρα από τους 859 δηµοσιογράφους δεν πληρώθηκαν µόλις 27, ενώ οι υπόλοιποι 832 και δεν εργάστηκαν και εισέπραξαν κανονικά τις αµοιβές τους. Στις 12 ∆εκεµβρίου από τους 859 πληρώθηκαν «ωσεί παρόντες» οι 700, στις 13 οι 680, στις 14 οι 693 και στις 16 οι 654. 

Οπως αναφέρει ο κ. Καψής στην επιστολή του «οφείλει να τεκµηριωθεί µε απολύτως ακριβοδίκαιο τρόπο σε ποιες περιπτώσεις κατά τη µισθοδοσία δεν τηρήθηκαν οι προβλεπόµενες από τον νόµο προϋποθέσεις, να αναζητηθούν οι σχετικές πειθαρχικές και άλλες ευθύνες όσων εµπλέκονται αλλά και να αναζητηθούν όσα ποσά κατεβλήθησαν αδικαιολόγητα προκειµένου να προστατευθούν τα συµφέροντα της εταιρείας»

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ζητεί ακόµη να γίνει εξονυχιστικός έλεγχος «του τρόπου µε τον οποίο πληρώνονται “ρεπό” τα οποία δικαιούνται εργαζόµενοι και µε ευθύνη των προϊσταµένων δεν τους δίδονται µε συνέπεια να προκύπτει για την εταιρεία περαιτέρω αύξηση του µισθολογικού κόστους»

Ακόµη ζητεί από τον κ. Ταγµατάρχη εισήγηση «για το ζήτηµα του τρόπου µε τον οποίο θα επιστραφούν στο κοινωνικό σύνολο τα ανταποδοτικά τέλη που αντιστοιχούν σε όσες µέρες η ΕΡΤ λόγω απεργιακών κινητοποιήσεων δεν είναι τελικά σε θέση να προσφέρει τις υπηρεσίες που πληρώνουν οι καταναλωτές» 
ΤΟ ΒΗΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom