Κυριακή 1 Ιανουαρίου 2012

Ο Γ. Προβόπουλος σε ρόλο Τρομοκράτη:"Η δραχμή θα ήταν κόλαση"

Πολιτικοί και Τραπεζίτες αφού τα έκαναν χειρότερα κι από τα μούτρα τους κι αφού μας έριξαν συνειδητά στα δόντια του ΔΝΤ βγαίνουν τώρα παγανιά στα μπαλκόνια των ΜΜΕ πετώντας ο καθένας τη βόμβα του για να τρομοκρατήσουν τον ελληνικό λαό και να τον προετοιμάσουν ούτως ώστε να δεχτεί με "ανακούφιση" τα νέα βάρβαρα μέτρα που του ετοιμάζουν απειλώντας τον ξεδιάντροπα με την επιστροφή στη δραχμή.Στην ουσία ομολογούν κυνικά την αποτυχία τους αλλά δεν έχουν τη στοιχειώδη ευαισθησία να παρατήσουν τις πλούσια αμειβόμενες θεσούλες τους και να πάνε στον Εισαγγελέα υπηρεσίας να παραδοθούν για τα διαρκή εγκλήματά τους απέναντι σ' έναν περήφανο λαό.Ούτε την τσίπα βέβαια  έχουν για να κάνουν τουλάχιστον χαρακίρι!
Ζείδωρον 

Γ. Προβόπουλος: Η δραχμή θα ήταν κόλαση

Συνέντευξη του διοικητή της ΤτΕ στην Καθημερινή
«Τυχόν επιστροφή στη δραχμή θα ισοδυναμούσε, τουλάχιστον τα πρώτα χρόνια, με αληθινή κόλαση». Η προειδοποίηση προέρχεται από τα πλέον επίσημα χείλη· αυτά του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιώργου Προβόπουλου, ο οποίος σε συνέντευξή του, που δημοσιεύει σήμερα η «Κ», περιγράφει τη ζοφερή, όπως τη χαρακτηρίζει, εικόνα τής μετά ευρώ εποχής ως εξής: «Θα παρουσιαστούν σημαντικές ελλείψεις σε καύσιμα, πρώτες ύλες, ακόμη και σε αγροτικά προϊόντα. Τα σχολεία, τα νοσοκομεία και γενικά οι δημόσιες υπηρεσίες θα αντιμετωπίσουν δυσκολίες στη λειτουργία τους. Ελλείψει καυσίμων, ο στρατός και η αστυνομία δεν θα μπορούν να κινούν τα οχήματα». Με δύο λέξεις, η κατάσταση θα παραπέμπει στη δεκαετία του '50, όπως λέει ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, και καθώς συμβαίνει, «σε τέτοιες «ανώμαλες» καταστάσεις αυτοί που κυρίως χάνουν είναι οι πολλοί και οι αδύνατοι. Αυτοί που θα επωφεληθούν θα είναι οι λίγοι επιτήδειοι».
Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Τρομοκρατία από Προβόπουλο: Έρχεται πείνα αν πάμε στη δραχμή
Δυστυχώς, ο πρόεδρος της Τράπεζας της Ελλάδας, κ. Προβόπουλος, με σημερινή του δήλωση δικαίωσε τα όσα φωνάζαμε και προειδοποιούσαμε. Έρχεται πείνα, μας είπε ο Προβόπουλος, αν πάμε στη δραχμή.

Θα υπάρξουν ελλείψεις σε προϊόντα πρώτης ανάγκης, για τρεις μήνες. Αυτό είπε ο κ. Προβόπουλος μέσα από το δελτίο ειδήσεων του Mega. Μόνο που, προφανώς η δήλωση αυτή είναι ψευδής, επειδή είναι μισή.

Σε συνέντευξή του στην "Καθημερινή της Κυριακής" ο κ. Προβόπουλος κάνει λόγο για "αληθινή κόλαση", επισημαίνοντας ότι θα παρουσιαστούν ελλείψεις σε πρώτες ύλες και αγροτικά προϊόντα. "Τα σχολεία, τα νοσοκομεία και οι δημόσιες υπηρεσίες θα αντιμετωπίσουν δυσκολίες στη λειτουργία τους, ενώ ελλείψει καύσιμων ο στρατός και η αστυνομία δεν θα μπορούν να κινούν τα οχήματά τους". Αναφερόμενος στο βιοτικό επίπεδο των Ελλήνων, ο διοικητής της ΤτΕ τονίζει ότι θα "κάνει βουτιά", καθώς το νέο νόμισμα θα υποτιμηθεί σημαντικά έως και 70%.

Ακόμα, ο κ. Προβόπουλος κάνει λόγο για εικόνες που οδηγούν σε επάνοδο της δεκαετίας του ’50 και εκτιμά ότι οι Έλληνες δε θα ήθελαν να ζήσουν ένα τέτοιο "εφιαλτικό" - όπως το αποκαλεί – σενάριο, "που θα εγκυμονούσε επιπλέον τεράστιους κινδύνους για την εξωτερική ασφάλεια και τη θέση της χώρας".

Έχει γίνει σαφές πως τις τελευταίες ημέρες ο κυβερνητικός μηχανισμός προπαγάνδας προσπαθεί να προετοιμάσει τους Έλληνες πολίτες για μία επερχόμενη πτώχευση. Μία πτώχευση που ο κ. Προβόπουλος την έκανε πιο σαφή, χωρίς να θέλει όμως να δώσει την πραγματική έκτασή της.

Μίλησε για τρεις μήνες πείνας ο πρόεδρος της Τράπεζες της Ελλάδος, και είπε χαρακτηριστικά πως «θα δίνουμε ένα λίτρο λάδι για να παίρνουμε τρία κιλά αλεύρι»!!!
Μόνο που, ο κ. Προβόπουλος ξέχασε να μας πει τι θα γίνει και από που θα βρει η χώρα μετά τους τρεις μήνες τροφή για τους κατοίκους της.
Πού πήγαν, αλήθεια, τα στρατηγικά αποθεματικά τρόφιμα που όφειλε το κράτος να έχει για ακραίες καταστάσεις (π.χ. πόλεμος);
Μήπως ξεπουλήθηκαν χωρίς να ενημερωθεί κανένας;

Σε αυτό το σημείο μας έφεραν οι «γραμματιζούμενοι».
Ξεδιάντροπα ομολογούν την αποτυχία τους…
Ξεδιάντροπα ομολογούν το ξεπούλημά μας
Ξεδιάντροπα ομολογούν το έγκλημά τους…

Αν καταστρεφόμαστε από το ευρώ, δεν το βλέπει ο κύριος Προβόπουλος; Βλέπει μόνο την "καταστροφική" επιστροφή στην δραχμή; Φυσικά, υποθέσεις κάνει, αλλά δεν τολμά να το πει... Ούτε τολμά να ομολογήσει πως ΟΛΟΙ οι οικονομολόγοι συμφωνούν σε μία θέση: μία οικονομική κρίση αντιμετωπίζεται με ένα εθνικό νόμισμα, το οποίο θα μπορεί να διαχειρίζεται το κράτος. Αλλά, η επιλεκτική μνήμη είναι πάγιο και αναγκαίο "προσόν" όλων εκείνων που καλύπτουν τις θέσεις εξουσίας και τις καρέκλες με τους μεγάλους μισθούς.

Κι εμείς, μοιραίοι κι άβουλοι αντάμα, μένουμε στα δωμάτιά μας, και περιμένουμε το θαύμα, ενώ αυτοί θρασύτατα μας ανακοινώνουν πως αποφάσισαν ή συναίνεσαν στην εκτέλεσή μας.

Κωνσταντίνος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom