Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2012

Για την στάση του ΚΚΕ Ζωγράφου στο θέμα των 3 μηνύσεων


Το ψήφισμα του δημοτικού συμβουλίου του δήμου Ζωγράφου για τη Βίλα Ζωγράφου καταψήφισε όπως ήταν φυσικό η παράταξη της ΔΑΔΑ του Γιάννη Καζάκου. Το ψήφισμα όμως καταψήφισε και το ΚΚΕ. Αυτή τη φορά στάθηκε στην λέξη «διαπίστωσε». Κατά το ΚΚΕ λοιπόν, ούτε το Δ.Σ. ούτε τα μέλη του δεν διαπίστωσαν φθορές που να συνδέονται με την επιτροπή κατοίκων τις ημέρες του Φεστιβάλ.
Πάλι κατά το ΚΚΕ όταν ένα πρώην δημοτικός άρχοντας προσπαθεί να ποινικοποιήσει ένα κοινωνικό αγώνα το δημοτικό συμβούλιο της πόλης, δεν πρέπει να εκφράσει άποψη, ικανή να σταθεί στο δικαστήριο. Ενώ οι μηνύσεις στρέφονται πάντα κατά συγκεκριμένων προσώπων και για συγκεκριμένα αδικήματα (αλλιώς δεν υπάρχει δικογραφία) το ΚΚΕ μη αναγνωρίζοντας φυσικά την αστική δικαιοσύνη τα παραβλέπει όλα αυτά.
Επίσης σύμφωνα με την σχετική επιχειρηματολογία τους τόσα χρόνια δεν έχουν διαπιστώσει αν τα μέλη της επιτροπής κατοίκων δρουν ή όχι, καταστρεπτικά ή αντιθετικά με τον σκοπό της επιτροπής, που τα ίδια έχουν συστήσει!! Δεν έχουν διαπιστώσει οι «σύντροφοι», αυτό που έχει διαπιστώσει όλη η πόλη.
Το πήγαν όμως και ένα βήμα παραπέρα στο δημοτικό συμβούλιο. Δεν δέχθηκαν ούτε την φράση «για θετική δράση» της επιτροπής κατοίκων στο θέμα της Βίλας Ζωγράφου, στο προτεινόμενο αρχικό ψήφισμα. Προφανώς θεωρούν ότι αυτοί που οδήγησαν το ΚΣΧΟΠ στο να βγάλει ομόφωνη θετική γνωμοδότηση υπέρ του υψηλού πρασίνου και τόσα άλλα, μπορεί και να έχουν αρνητική δράση στο θέμα, όπως άφησαν να εννοηθεί.
Γι’ αυτό και πρότειναν δικό τους ψήφισμα, κάτι σαν έκθεση ιδεών του στυλ το ΔΣ καταδικάζει την ποινικοποίηση των αγώνων. Ψήφισμα που δέχθηκαν και οι υπόλοιπες παρατάξεις προκειμένου να συμφωνήσουν όλοι σε κάτι, αλλά η διοίκηση κατέβασε και πέρασε ένα αρκετά και πιο προωθημένο, μα κυρίως χρήσιμο σε αυτήν την περίσταση ψήφισμα. Το οποίο βρήκαν δικαιολογία και καταψήφισαν. Χρησιμοποιώντας μάλιστα την ίδια επιχειρηματολογία με τον Δαβουρλή της ΔΑΔΑ. Δεν ήμουν, δεν είδα, δεν ξέρω, μη με ρωτάτε – δεν απαντώ.
Χαρακτηριστικό για τη στάση του τοπικού ΚΚΕ απέναντι στην προσπάθεια ποινικοποίησης κοινωνικών αγώνων, που δεν έχει αναπτύξει το ίδιο, στην γειτονιά μας, δεν είναι μόνο τα όσα έγιναν στο Δ.Σ.
Είναι (και) η στάση φορέων που ελέγχονται απόλυτα από το κόμμα. Ούτε ένας από αυτούς δεν έβγαλε σχετικό ψήφισμα. Παρ’ ότι είχαν ειδοποιηθεί εγκαίρως από την Πέμπτη το απόγευμα, με τον ίδιο τρόπο που ειδοποιηθήκαμε κι εμείς, εξ όσων γνωρίζουμε.
Με αστείες δικαιολογίες του τύπου δεν συμφωνούμε με το προτεινόμενο (λες και δεν μπορούσαν να βγάλουν δικό τους) ή δεν προλαβαίνουμε να κάνουμε μάζεμα (λες και έχουν τίποτα συσχετισμούς στους απόλυτα ελεγχόμενους φορείς τους που δεν τους επιτρέπουν γρήγορες κινήσεις, αλλά ας ήταν κανένας δικός τους..), όχι μόνο δεν έβγαλαν κανένα ψήφισμα αλλά αρνήθηκαν ακόμη και στο σωματείο εργαζομένων του δήμου Ζωγράφου να εκδώσει σχετικό ψήφισμα, κωλυσιεργώντας τη διαδικασία.
Παρ’ ότι ο ενδο – αριστερός εμφύλιος δεν είναι η αγαπημένη μας ενασχόληση, κάποια πράγματα πρέπει επιτέλους να λέγονται. Πόσο μάλλον από κάποιους, που έχουν δημόσια στηρίξει στις αυτοδιοικητικές εκλογές το ΚΚΕ για την περιφέρεια.
Διαπιστώνουμε όμως ότι το ΚΚΕ παρά την υπερ αριστερή φρασεολογία του, συνεχίζει να παίζει αντιδραστικό ρόλο στο θέμα της Βίλας Ζωγράφου.  Αλά αν θυμάστε τα άτομα αρνήθηκαν να πουν ότι συμφωνούν με την απόφαση του ΚΣΧΟΠ (!!) με τους μη ΚΚΕ θα ασχολούνται…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom