Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2012

Απαράδεκτη μήνυση του Γ. Καζάκου κατά 3 μελών της επιτροπής κατοίκων Ζωγράφου - Συλλογή υπογραφών


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σχετικά με την μήνυση του Ι. Καζάκου κατά 3 μελών της επιτροπής

Την Τρίτη 10/01/2012 (ενάμιση χρόνο μετά), ενημερωθήκαμε από το αστυνομικό τμήμα ότι ο τέως Δήμαρχος Ζωγράφου Γιάννης Καζάκος κατέθεσε μήνυση εις βάρος 3 μελών της «Επιτροπής Αγώνα Κατοίκων για να γίνει το κτήμα Ζωγράφου κτήμα του λαού».

Οι κατηγορίες αφορούν δήθεν δολιοφθορές που πραγματοποίησαν τα εν λόγω μέλη στο κτίριο της Βίλας Ζωγράφου, κλοπή ηλεκτρικού ρεύματος και διατάραξη οικιακής ειρήνης, κατά την διάρκεια του τριημέρου φεστιβάλ που πραγματοποίησε η επιτροπή μας στις 4, 5 και 6 Ιουνίου 2010. Είναι φανερό ότι οι μηνύσεις έγιναν επειδή έγινε μια κίνηση ανοίγματος του χώρου μέσα από το φεστιβάλ.
Στο συγκεκριμένο τριήμερο φεστιβάλ, συμμετείχαν και στήριξαν με την παρουσία τους αξιόλογα μουσικά συγκροτήματα και εκατοντάδες κάτοικοι του Ζωγράφου, όλων των ηλικιών. Το δεύτερο αυτό φεστιβάλ ήρθε ως συνέχεια της 4χρονης διαρκούς και ενεργούς δράσης της επιτροπής μας με μαζικές πορείες, συναυλίες, εκστρατείες ενημέρωσης, πόρτα-πόρτα, ανοίγματα του χώρου, χιλιάδες υπογραφές, ακτιβισμοί, παραστάσεις διαμαρτυρίας, υπομνήματα, προσφυγές κ.ά.

Η επιτροπή μας επίσης από τότε είχε εντοπίσει και καταγγείλει την εγκατάλειψη στην οποία είχε οδηγηθεί το κτίριο, απαξιώνοντάς το. Είχαμε προχωρήσει μάλιστα στην αναφορά – καταγγελία επισημαίνοντας το θέμα στην δημοτική αρχή. Η αναφορά μας κατατέθηκε και επισήμως στον Δήμο παίρνοντας αρ. πρωτ. 7855/10.06.2010.

Υπενθυμίζουμε ότι η επιτροπή μας ξεκίνησε την δράση της όταν ανακοινώθηκε η συμφωνία αγοράς και η παράνομη σύναψη δανείου από τον Δήμο Ζωγράφου αξίας 25 εκ. ευρώ για την αγορά της ταράτσας του εμπορικού κέντρου που θα χτιζόταν στο κτήμα από την οικογένεια Ζωγράφου. Παρά την αντίθετη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου!

Αυτό το δάνειο έκανε γνωστό το Δήμο μας μέχρι και την Ουάσινγκτον φέτος τον Ιούλιο, όταν κινδύνεψε η εκταμίευση της 5ης δόσης από το ΔΝΤ. Όπως πια περίτρανα αποκαλύφθηκε το δάνειο ήταν παράνομο καθώς δεν είχαν τηρηθεί οι προβλεπόμενες διαδικασίες για την λήψη του (προσυμβατικός έλεγχος κλπ). Παρανομία που έσπευσε να καλύψει η κυβέρνηση με πράξη νομοθετικού περιεχομένου.

Βεβαίως η επιτροπή μας από την πρώτη στιγμή έφερε στην επιφάνεια αυτές τις παρατυπίες της δημοτικής αρχής. Παράλληλα η δράση της επιτροπής κατάφερε και απέτρεψε την περαιτέρω υποβάθμιση της γειτονιάς και της ζωής μας – την δημιουργία δηλαδή μεγαθηρίου εμπορικού κέντρου στο κέντρο του Δήμου μας. Αυτές μας οι ενέργειες οδήγησαν στην γνωμοδότηση του Κεντρικού Συμβουλίου Χωροταξίας Οικισμού και Περιβάλλοντος (ΚΣΧΟΠ) υπέρ της ανακήρυξης του χώρου σε κοινόχρηστο χώρου πρασίνου, βάζοντας φρένο στην τσιμεντοποίηση. Αυτή η δράση ενόχλησε τον πρώην δήμαρχο.

Παρότι η μήνυση έχει κατατεθεί ονομαστικά κατά 3 προσώπων, εμείς δεν μπορούμε παρά να την εκλάβουμε ως επίθεση ενάντια σε ολόκληρη την επιτροπή κατοίκων, ως ξεκάθαρη απόπειρα ποινικοποίησης του αγώνα μας, αλλά και οποιουδήποτε αντιστέκεται και διεκδικεί καλύτερους όρους και ποιότητα ζωής. Πρόκειται για μία επίθεση που αφορά πολύ μεγαλύτερο κομμάτι της Ζωγραφιώτικης, και όχι μόνο, κοινωνίας από τους 3 κατηγορούμενους.

Όπως έχουμε ξαναδηλώσει και σε άλλες περιπτώσεις, οι μηνύσεις και οι απειλές τέτοιου είδους ούτε μας τρομάζουν, ούτε μας σταματούν. Θα συνεχίσουμε διεκδικώντας την απόσυρση όλων των κατηγοριών. Θα συνεχίσουμε των αγώνα μας μέχρι την επίτευξη του αρχικού μας στόχου, να αποδοθεί η Βίλα Ζωγράφου στον λαό του Ζωγράφου και να γίνει χώρος υψηλού πρασίνου και πολιτισμού.

Καλούμε το δημοτικό συμβούλιο, κάθε κάτοικο του δήμου μας και μαζικό φορέα, να πάρει ξεκάθαρη θέση ενάντια στην κατατιθέμενη μήνυση, να προωθήσει όλες τις κινήσεις που απαιτούνται προς την κατεύθυνση της απόσυρσής της και να στηρίξει την επιτροπή στις επόμενες δράσεις της.

Καλούμε όλα τα μέλη και φίλους της επιτροπής να μας στηρίξουν και σε αυτήν την μάχη.

Επιτροπή Αγώνα Κατοίκων για να γίνει το κτήμα Ζωγράφου κτήμα του λαού

Ζωγράφου 12.1.2012

Ήμουν κι εγώ εκεί-Συλλογή υπογραφών

Οι παρακάτω υπογράφοντες δηλώνουμε ότι παρευρεθήκαμε στις εκδηλώσεις, που πραγματοποίησε η "Επιτροπή Αγώνα Κατοίκων για να γίνει το κτήμα Ζωγράφου κτήμα του λαού" το τριήμερο 4,5,6 Ιουνίου 2010, και τις στηρίξαμε με τη φυσική μας παρουσία. Γνωρίζουμε και στηρίζουμε τη μακρόχρονη δράση της προαναφερθείσας επιτροπής, ώστε να γίνει το κτήμα Ζωγράφου δημόσιος χώρος, υψηλού πρασίνου, χώρος περιπάτου και πολιτισμού.

Κατά τη διάρκεια του τριημέρου, που παρακολουθήσαμε τις εκδηλώσεις, διαπιστώσαμε ότι άτομα της επιτροπής περιφρουρούσαν την εκδήλωση στο χώρο, και γενικότερα κανένα αρνητικό επεισόδιο δεν υπέπεσε στην αντίληψή μας, από κανέναν από τους παρευρισκόμενους.
ΥΠΟΓΡΑΦΟΥΜΕ ΕΔΩ
http://is.gd/S55hX9


Χρήσιμες πληροφορίες;

1.Με την υπογραφή μου γνωρίζω ότι μπορεί να κληθώ ως μάρτυρας και να έχω ενεργό ρόλο σε ενδεχόμενη δίκη.

2. Το καλύτερο είναι να υπογράψει κανείς στο έντυπο χαρτί. Θα είμαστε:
Κυριακή Μεσημέρι από τις 14:30 στο γλέντι στην αίθουσα του συλλόγου Κρητών, Βακχυλίδου 1 & Γρ. Αυξεντίου (2) Ιλίσια
Δευτέρα βράδυ στο δημοτικό συμβούλιο

3. Στο επισυναπτόμενο υπάρχει η εκτυπώσιμη μορφή για όποιον μπορεί να συγκεντρώσει υπογραφές.

Το έντυπο προς υπογραφή εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom