Πέμπτη 5 Ιανουαρίου 2012

Ομολογία Βενιζέλου: Αν υπογράψουμε τώρα δεσμευόμαστε μέχρι το 2015 - Όλες οι ρυθμίσεις του πολυνομοσχεδίου


- Αυτό ανακοίνωσε ο υπουργός Οικονομικών, Ευάγγελος Βενιζέλος κατά τη διάρκεια του υπουργικού συμβουλίου
- Στις 16 Ιανουαρίου αρχίζουν οι διαπραγματεύσεις με την τρόικα
- Το πολυνομοσχέδιο έρχεται στη Βουλή με τη μορφή του κατεπείγοντος
- Αυστηρές συστάσεις του Παπαδήμου προς τους υπουργούς που είχαν διαξιφισμούς


Στις 16 Ιανουαρίου θα αρχίσουν οι διαπραγματεύσεις με την τρόικα για το νέο δανειακό πρόγραμμα, ενώ την ίδια περίπου περίοδο αναμένεται να ολοκληρωθεί και το σχήμα του PSI (κούρεμα και ανταλλαγή ελληνικών ομολόγων) μέσα από τη διαβούλευση με τον ιδιωτικό τομέα. Αυτό ανακοίνωσε προς τα μέλη του υπουργικού συμβουλίου ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος σημείωσε πως τα αποτελέσματα που θα προκύψουν, είπε ο υπουργός, θα δεσμεύσουν τη χώρα τουλάχιστον έως το 2015, ενώ δεν υπάρχει περιθώριο επαναδιαπραγμάτευσης μετά την υπογραφή και την κύρωση από τη Βουλή.

Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα για το PSI, μετά από την πρώτη συμφωνία με τους ιδιώτες, πρέπει να ολοκληρωθεί η διαπραγμάτευση για τους όρους του νέου προγράμματος και να υπογραφεί ένα ειδικό μνημόνιο συμφωνίας, προκειμένου να εκταμιευτούν τα αναγκαία για το PSI ποσά. Θα ακολουθήσει η έναρξη της επίσημης διαδικασίας για το PSI και στη συνέχεια, θα οριστικοποιηθεί το χρηματοδοτικό σχήμα του νέου προγράμματος. Μετά, το πρόγραμμα που θα περιλαμβάνει τους όρους και το χρηματοδοτικό σχήμα, πρέπει να εγκριθεί από τα ευρωπαϊκά όργανα, το ΔΝΤ, και από ορισμένα κράτη- μέλη που έχουν σχετικές συνταγματικές προβλέψεις (στην Ελλάδα θα ψηφιστεί σχετικός νόμος). Τέλος, θα γίνει η εκταμίευση της δόσης.

Όσον αφορά ειδικά τις διαπραγματεύσεις με την τρόικα, ο κ. Βενιζέλος ανέφερε ότι η επόμενη εβδομάδα πρέπει να αφιερωθεί στην προετοιμασία της διαπραγμάτευσης, βασικό στοιχείο της οποίας είναι η ψήφιση του οριζόντιου πολυνομοσχεδίου, όπως έγινε και με την έγκριση των δύο Πράξεων Νομοθετικού Περιεχομένου. Ο υπουργός ζήτησε, παράλληλα, να γίνουν συναντήσεις μεταξύ του υπουργείου Οικονομικών και όλων των άλλων υπουργείων που έχουν καθοριστικό ρόλο στη διαπραγμάτευση με την τρόικα (Εργασίας, Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Ανάπτυξης, Υποδομών και Υγείας).
newsit
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΙΣ ΑΥΣΤΗΡΕΣ ΣΥΣΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΑΠΑΔΗΜΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ

ΟΛΕΣ ΟΙ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΣΤΟ ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ

Εγκρίθηκαν από το Υπουργικό Συμβούλιο οι διατάξεις του υπουργείου Εσωτερικών για την εξυγίανση των υπερχρεωμένων δήμων και περιφερειών, και ως εκ τούτου περιελήφθησαν στο κατεπείγον οριζόντιο πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΟ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΥΠΕΡΧΡΕΩΜΕΝΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom