Πέμπτη 10 Φεβρουαρίου 2011

Η Κυβέρνηση τρέμει το κίνημα «Δεν πληρώνω» κι ετοιμάζει αντεπίθεση


Προεκτάσεις πέραν του ορατού πολιτικού ορίζοντα και της άμεσης διαχείρισης του φαινομένου ενέχει το κίνημα του «Δεν πληρώνω» προκαλώντας ανησυχία στην κυβέρνηση, η οποία αντιλαμβάνεται ότι αυτή η στάση διαφόρων ομάδων πολιτών επιφυλάσσει πολλά περισσότερα απ’ όσα φαίνονται με την πρώτη ματιά. Διαβάστε στα «Επίκαιρα» που κυκλοφορούν αυτή την εβδομάδα ένα πολύπλευρο ρεπορτάζ που φωτίζει όλες τις διαστάσεις του κινήματος «Δεν πληρώνω» και δίνει το στίγμα για το τι θα επακολουθήσει.

Ο υφυπουργός Μεταφορών, Υποδομών και Δικτύων Γιάννης Μαγκριώτης προαναγγέλλει μέσω των «Επικαίρων» την τοποθέτηση ειδικών συστημάτων (μπάρες) στους σταθμούς του μετρό, ενώ μια νέα υπηρεσία αναμένεται να συσταθεί, με αρμοδιότητα τους συνεχείς ελέγχους των εισιτηρίων στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.Ετοιμάζουν τροπολογία στο νομοσχέδιο για την αναδιάρθρωση των συγκοινωνιών, η οποία θα οδηγεί όσους επιβάτες αρνούνται να πληρώσουν εισιτήριο στο αυτόφωρο.
Το ίδιο σκέπτονται και γι' αυτούς που αρνούνται να καταβάλουν το αντίτιμο των διοδίων,θα το κάνουν παράβαση του Κ.Ο.Κ και σε περίπτωση μη πληρωμής το πρόστιμο θα πηγαίνει στην Εφορία για τα περαιτέρω.

Την ίδια στιγμή, οι κατασκευαστικές κοινοπραξίες βρίσκονται σε ιδιαίτερα δύσκολη θέση, καθώς τα οικονομικά πλάνα των συμβάσεων παραχώρησης δεν βγαίνουν, αντιμετωπίζουν την οργή των οδηγών, ενώ την ίδια στιγμή σταματά και η χρηματοδότηση από τις τράπεζες.

Ο Μιχάλης Τσιφάκης, πρόεδρος της Ένωσης Καταναλωτών, διατυμπανίζει πως οι πολίτες έχουν όλο το δίκιο με το μέρος τους, προβλέποντας μάλιστα όξυνση της κατάστασης, ενώ ο Βασίλης Παπαδόπουλος, μέλος του Πανελλαδικού Συντονιστικού του «Δεν Πληρώνω», σημειώνει ότι το κίνημα λειτουργεί χωρίς προέδρους, γραμματείς και… φαρισαίους και βρίσκεται εκτός κομματικών καπελωμάτων.

8 σχόλια:

Ρίκη Ματαλλιωτάκη είπε...

Για την ζωή τους τρεμουν φιλε μου, γι την ζωή τους...

ANNA FLO είπε...

Ας τρέμει...Μόνο εμείς θα τρέμουμε;;;
Καλή σου μέρα Δημήτρη

ElenaG είπε...

Σαν ο κόσμος αποφασίσει καμια μπάρα
δεν μπορεί να τον σταματήσει...

zeidoron dtsoukas είπε...

Δεν νομίζω Ρίκη,τα αεροπλάνα τα έχουν έτοιμα για να την κάνουν όποτε χρειαστεί.Τα λεφτά που χάνουν οι φίλοι τους κι αφεντικά τους είναι που τους τσούζουν και δεν διστάζουν να παράγουν αφειδώς νόμους για να μας μαντρώσουν!

zeidoron dtsoukas είπε...

Αυτοί Αννα μου τρέμουν εκ του ασφαλούς και χωρίς να χάνουν κάτι οι ίδιοι,εκεί είναι η διαφορά μας!
Να είσαι καλά,καλό βράδυ!

zeidoron dtsoukas είπε...

Ελενά μου έτσι τους πρέπει,να τους πάρουμε παραμάζωμα κι όπου βγει τελικά!
Να είσαι καλά,καλό βράδυ!

αντωνης είπε...

Διαβασα οτι ετοιμασαν τροπολογια που θα περασει ως παραβαση του ΚΟΚ την μη πληρωμη των διοδιων!!!

Ελεος ρε γμτ, τοσο ξεδιαντροπα πια υπηρετες των εργολαβων;
Καμια τσιπα;

zeidoron dtsoukas είπε...

Ετσι είναι Αντώνη,κατατέθηκε και προβλέπει 200 ευρώ πρόστι κι αφαίρεση αδείας!Και η ακύρωση εισιτηρίου έγινε πλημμέλημα!Για κάθε αντίρρηση των πολιτών θα περνάνε ένα νόμο και θα νομίζουν πως έλυσαν το πρόβλημα.

Read more: Go to TOP and Bottom