Κυριακή 8 Αυγούστου 2010

Ο "Πλανήτης Κρήτη" έστειλε το μήνυμα της συναδέλφωσης των λαών


Κρητικοί κάθε ηλικίας αλλά και επισκέπτες απ' όλο τον κόσμο χόρεψαν το Σάββατο το βράδυ πεντοζάλη στην εκδήλωση "Πλανήτης Κρήτη" που είχε   στόχο τη συναδέλφωση των λαών της γης!
Από τα Χανιά μέχρι και το Λασίθι δημιουργήθηκε μια ανθρώπινη αλυσίδα που ένωσε όλους όσοι παρέστησαν στην εκδήλωση, στο βασικό οδικό άξονα της Κρήτης (ΒΟΑΚ), Χανιά - Άγιος Νικόλαος, μήκους 200χλμ.

Το εγχείρημα ήταν πολύ δύσκολο αφού κάτι τέτοιο γινόταν για πρώτη φορά.
Παρ' όλα αυτά ο στόχος της "κουζουλής" ιδέας επετεύχθη και το μήνυμα του τι μπορεί να κάνουν οι άνθρωποι όταν είναι αδελφωμένοι στάλθηκε στα πέρατα της οικουμένης.
Λίγο πριν αρχίσει ο χορός, ο πρόεδρος του σωματείου «Πλανήτης Κρήτη» Σπύρος Πρεβεζάνος, μέσα από την συχνότητα της ΕΡΑ, ευχαρίστησε όλους όσους συμμετείχαν.
Σημαντικό ρόλο για την εκδήλωση έπαιξαν οι εθελοντές αλλά και όλη η δύναμη της τροχαίας που βρισκόταν από νωρίς επί ποδός. Όλοι οι χορευτές που βρέθηκαν στο οδικό δίκτυο, είχαν παραταχθεί δεξιά του δρόμου στο ρεύμα κυκλοφορίας Χανιά - Λασίθι, ενώ ελικόπτερο από αέρος επιτηρούσε την περιοχή.

Η συμμετοχή κρίθηκε ικανοποιητική και για έναν άλλο στόχο των διοργανωτών που ήταν η εκδήλωση να περάσει στο βιβλίο Γκίνες, παίρνοντας το βραβείο «Πλανήτης Κρήτη». Σε περίπτωση που αυτό συμβεί, όσοι πήραν μέρος στην κύρια εκδήλωση θα λάβουν αντίγραφο του Βραβείου Γκίνες στο όνομά τους.
Εμείς περιμένουμε την ανάρτηση της φίλης Ρίκης για περισσότερες λεπτομέρειες και φωτογραφίες από την εκδήλωση!

4 σχόλια:

Ρίκη Ματαλλιωτάκη είπε...

Α μωρε Ζει μου, μου φαινεται πως εσυ είσαι πιο κουζουλος απ τσι κουζουλους και λεω να κανω πρόταση για να πολιτογραφηθεις κουζουλος με βούλα

Κρητικος μαθές.....

Βάσσια είπε...

Εκπληκτικό εγχείρημα. Το συζητούσαμε με ένα συνάδελφο κρητικό ο οποίος έχει λάβει μέρος.
Τον περιμένω να μου διηγηθεί τα όσα έγιναν.

Από την πρώτη στιγμή που το άκουσα, ενθουσιάστηκα, κι αν είχαν πάει καλύτερα τα πράγματα θα ήμουν στο γιο μου στην Κρήτη και θα το έβλεπα.......

Άντε Ρίκη μας, σε σένα βασιζόμαστε
:-)

Δημήτρη μου καλή Κυριακή
:-)

zeidoron dtsoukas είπε...

Καλημέρα Ρίκη!
Μια χαρά τα πήγατε χτες,μέχρι κι ο εγκέλαδος ζήλεψε και σας επισκέφτηκε με καθυστέρηση 7 ωρών.
Περιμένουμε εναγωνίως φωτορεπορτάζ!

zeidoron dtsoukas είπε...

Πράγματι εντυπωσικό να χορεύει ένα νησί από τη μια άκρη ως την άλλη!
Και 'γω περιμένω από τη Ρίκη να μας δώσει περισσότερα στοιχεία.Κρίμα που δεν πήγες.
Να είσαι καλά,καλή Κυριακή επίσης Βάσσια μου!

Read more: Go to TOP and Bottom