Παρασκευή 13 Αυγούστου 2010

Κόντρες «θανάτου» στη θάλασσα

 
Μία απίστευτη κούρσα θανάτου έκαναν ταξιδιώτες, που επισκέφθηκαν το Αϊβαλί, οι οποίοι στην επιστροφή τους με το πλοίο της γραμμής, είδαν το «χάρο» με τα μάτια τους. 
Μάλιστα, για του λόγου το αληθές, μας έστειλαν και ένα βίντεο, που τραβήχτηκε με κινητό τηλέφωνο.

Στο βίντεο αυτό, το οποίο τράβηξε επιβάτης του πλοίου Jale,φαίνεται το πλοίο της άλλης ανταγωνιστικής εταιρείας Junta Lines, το οποίο έρχεται από τα δεξιά του πρώτου πλοίου και αναπτύσσοντας ταχύτητα το προσπερνάει από απόσταση αναπνοής, δημιουργώντας κυματισμό και κίνδυνο σύγκρουσης των δύο πλοίων.

Οι επιβάτες και των δύο πλοίων αναστατώθηκαν από τα σκαμπανεβάσματα των δύο σκαφών και ανέβηκαν έντρομοι στα καταστρώματα, για να δουν τι ακριβώς συμβαίνει. 
Και τότε, κατάλαβαν από τις περιγραφές όσων βρίσκονταν επάνω στο κατάστρωμα και είδαν τι συνέβη, για τον κίνδυνο που δημιουργήθηκε
Εμείς δεν έχουμε, παρά να κρούσουμε τον «κώδωνα του κινδύνου» στις αρχές, για να λάβουν τα μέτρα τους.

Σχόλιο: Τέτοιου είδους πράξεις θα πρέπει να τιμωρούνται παραδειγματικά, ώστε οι επόμενοι που θα προσπαθήσουν λογώ βλακείας να θέσουν σε κίνδυνο το πλήρωμα ενός πλοίου, να έχουν ένα κίνητρο να μην το ξανά επιχειρήσουν.
Ποιό είναι αύτο; Ο φόβος.
Κατά την γνώμη μου θα πρέπει να τους αφαιρείται το δίπλωμα του πλοιάρχου.
Ενώ εμείς οι νέα γενιά των ναυτικών προσπαθούμε το καλύτερο για την ναυτιλία κάποιοι επιτήδειοι όμως προσπαθούν να αμαυρώσουν το επάγγελμα του ναυτικού.
Αυτοί λοιπόν πρέπει να φύγουν από την θάλασσα και ας πάνε στην ξηρά, πάντοτε όμως με επιφύλαξη και εκεί.


http://triiris.blogspot.com/2010/08/blog-post_12.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom