Δευτέρα 2 Αυγούστου 2010

Εκ του πονηρού η πρεμούρα της Κυβέρνησης να βάλει "τάξη" στη blogόσφαιρα

Χτεσινό δημοσίευμα της Ελευθεροτυπίας αποκάλυψε την πρόθεση του υπουργού Δικαιοσύνης κυρίου Χάρη Καστανίδη και κατ' επέκταση της Κυβέρνησης να φέρουν νόμο με τον οποίον θα θέτουν συγκεκριμένους κανόνες και αρχές, βάσει των οποίων θα ιδρύονται και θα ελέγχονται, από τη Δικαιοσύνη και όχι μόνο, όλα τα blogs και όλες οι ιστοσελίδες που υπάρχουν στο Διαδίκτυο.
Με αφορμή το συγκεκριμένο δημοσίευμα ξανάνοιξε τεχνηέντως η συζήτηση για την κατάργηση της ανωνυμίας των blogs και φυσικά θα συντηρηθεί και θα φουντώσει ακόμα περισσότερο το Σεπτέμβρη (εν όψει μάλιστα των εκλογών του Νοεμβρίου που ακολουθούν),αφού έτσι τουλάχιστον μετατοπίζεται η προσοχή της κοινής γνώμης από την ουσία αυτών που γράφονται-καταγγέλλονται στο διαδίκτυο!
Κάτι παρόμοιο είχε γνωμοδοτήσει και ο συνταξιούχος πλέον εισαγγελέας του Αρείου Πάγου κύριος Σανιδάς πέρσι τον Ιούνιο.
Εμείς πιστεύουμε ακράδαντα ότι δεν υπάρχει ΑΝΩΝΥΜΙΑ στο διαδίκτυο (απλά είναι σαν τις στήλες των εφημερίδων που υπογράφονται με ψευδώνυμα:Πανδώρα,Βηματοδότης,Μικροπολιτικός,Κεντρί,Ιακχος κλπ).
Γι' αυτό επαναδημοσιεύουμε ένα άρθρο μας που δημοσιεύθηκε πριν 13 μήνες εδώ και εξηγεί τ' αυτονόητα!

"Η ΜΠΑΝΑΝΟΦΛΟΥΔΑ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΣΑΝΙΔΑ

Από χτες που δημοσιεύθηκε η περισπούδαστη γνωμοδότηση Σανιδά(περί κατάργησης της δήθεν ανωνυμίας των bloggers) έχουν λεχθεί κι έχουν γραφεί τα μύρια όσα!
Οι μεν και οι δε,καθένας με τα επιχειρήματά του και κάποιοι με τις κρυφές επιδιώξεις τους,προσπαθούν να μας πείσουν για το δίκιο του κυρίου Σανιδά η για το δικαίωμα των bloggers στην ανωνυμία!
Αμφότεροι ξεχνούν δυο πράγματα:
Τα blogs κατέστησαν πια αναγκαίο και αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινής μας ζωής.Είναι ο νέος τρόπος ενημέρωσης κι ανταλλαγής απόψεων.Αμεσος,ελεύθερος και δωρεάν!
Το δεύτερο που ξεχνούν είναι ότι δεν χρειάζονται νέοι νόμοι αλλά,θάρρος,τόλμη,ανεξαρτησία των δικαστικών λειτουργών και σωστή εφαρμογή των υπαρχόντων νόμων.
Η δυναμική που απέκτησαν τα blogs έκανε τους εκδότες και τους φαύλους πολιτικούς να χάσουν τον ύπνο τους.Μηχανεύονται διαρκώς τρόπους για να τα κλείσουν η να τα χειραγωγήσουν,ενώ θα ήταν προτιμότερο οι μεν εκδότες να φροντίσουν να βελτιώσουν τα προϊόντα τους και να πάψουν να σερβίρουν προτηγανισμένες πατάτες(βλέπε συνάντηση Καραμανλή-Ερντογάν και συναυλίες Τζάκσον),οι δε πολιτικοί να σταματήσουν το κλέψιμο και τις ρεμούλες.
Δεν γίνεται πια να κρυφτούν!

Από την άλλη είναι απορίας άξιον πως ολόκληρος εισαγγελέας του Αρείου Πάγου πάτησε τη μπανανόφλουδα κι όχι μόνο την πάτησε αλλά παρέσυρε κι όσους μισούν μέχρι θανάτου τους bloggers στο να λένε το μακρύ τους και το κοντό τους.Δεν υπάρχει κύριοι ανώνυμος blogger!
Ολοι έχουμε ταυτότητα.Μπορεί να μη την φοράμε στο χέρι όπως ο αλήστου μνήμης πρωθυπουργός Τζανετάκης,όμως είναι φανερή σε κάθε ζήτηση.

Τα μικρά παιδιά γνωρίζουν πολύ καλά πως ο κάθε ένας που μπαίνει στο διαδίκτυο αφήνει το ίχνος του κι όταν διαπράξει αδίκημα πολύ εύκολα εντοπίζεται,συλλαμβάνεται και παραπέμπεται για τα περαιτέρω.
Αν ρωτούσατε τον κύριο Σφακιανάκη της δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος θα σας είχε ενημερώσει σχετικά.
Για του λόγου το αληθές να σας θυμίσω πόσο γρήγορα συνελήφθη και καταδικάστηκε πέρσι τέτοιο καιρό ο blogger στο Αγρίνιο που συκοφαντούσε γυναίκα Βουλευτή,το ίδιο γρήγορα εντοπίστηκε και συνελήφθη ο blogger που ύβριζε τη σύζυγο του διευθυντή ειδήσεων μεγάλου καναλιού.
Επίσης κάθε τόσο ακούμε στις ειδήσεις ότι συνελήφθησαν άτομα για διακίνηση πορνογραφικού υλικού μέσω διαδικτύου.Με ποιο τρόπο φαντάζεστε ότι συνελήφθησαν;
Ακόμα πόσα παιδιά τα πρόλαβαν στο τσακ πριν προβούν σε αυτοκτονία που την είχαν δηλώσει πριν στο διαδίκτυο;

Αντιλαμβάνεστε ότι αυτοί που πρέπει να ξέρουν ποιοι είμαστε το γνωρίζουν ανά πάσα ώρα και στιγμή.
Και φυσικά αυτό που ενοχλεί δεν είναι η άγνωστη ταυτότητα του γράφοντος αλλά οι πικρές αλήθειες που γράφει και που σε άλλες εποχές τις έπνιγαν οι μεγιστάνες του Τύπου!
Βλέπετε αλλάζουν οι καιροί.
Βέβαια δεν γίνεται να κλείσουν τα blogs διότι η Google που παρέχει τις σελίδες υπόκειται στην Αμερικάνικη νομοθεσία.
Κι αυτό είναι λογικό να το αγνοούν οι Ψυχάρηδες, οι Ρίζοι και οι συν αυτοίς.
Εσείς όμως κύριε εισαγγελέα μου οφείλατε να το ξέρετε!
Ας είναι,αφού δεν τσακιστήκατε από την μπανανόφλουδα,καλή σύνταξη!"

Αυτά λοιπόν γράφαμε πέρσι για το παραμύθι της ανωνυμίας των bloggers!
Το μόνο που έχουμε να συμπληρώσουμε είναι πως όπως κανένας δεν μπορεί να μας στερήσει τον ήλιο και τον αέρα (βλέπετε το νερό κατάφεραν και το εγκλώβισαν) έτσι κανένας δεν μπορεί να μας στερήσει την ελεύθερη έκφραση,η οποία άλλωστε είναι κατοχυρωμένη και από το Σύνταγμα.

Οι bloggers δεν έχουν να φοβούνται τίποτα και κανέναν.Να γράφουν ελεύθερα τη γνώμη τους χωρίς να προσβάλουν και χωρίς να θίγουν υπολήψεις κι όταν έχουν αποδείξεις για στραβά κι ανάποδα να μη διστάζουν να τα βάζουν με οποιονδήποτε όσο ψηλά κι αν βρίσκεται.

1 σχόλιο:

Ρίκη Ματαλλιωτάκη είπε...

Εδω με βρισκεις απολυτα συμφωνη Ζει μου

Read more: Go to TOP and Bottom