O εισαγώμενος σύμβουλος του Πρωθυπουργού συν τοις άλλοις είναι και φοβερός καρδιοκατακτητής!
Ο μεγάλος του έρωτας με Κερκυραία έγινε γάμος που κράτησε 20 χρόνια. Βρήκε τον έρωτα ξανά στο πρόσωπο ιταλίδας δημοσιογράφου. Πόλεμος για τα μάτια του μέσω του Τύπου.
Ένας άνθρωπος με εξαιρετικά ενδιαφέρουσα ζωή, με μεγάλη ακαδημαϊκή, πολιτική αλλά και ερωτική επιτυχία είναι ο ιταλός σύμβουλος του πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου.
Σύμφωνα με ρεπορτάζ από το ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ,που κυκλοφορεί σήμερα,ο Τομάζο Πάντοα Σκιόπα έχει μακρόχρονους δεσμούς με τη χώρα μας καθώς ερωτεύτηκε σε νεαρή ηλικία τη νεαρή Φιορέλα Καστόρις με μητέρα Κερκυραία και πατέρα από τη γερμανοκρατούμενη Τεργέστη.
Ο Σκιόπα γεννήθηκε το 1940 στο Μπελούνο της βόρειας Ιταλίας που βρίσκεται στα σύνορα με την Τεργέστη. Σε ηλικία 18 ετών έζησε τον πρώτο μεγάλο έρωτα στο πρόσωπο της Φιορέλα. Η Φιορέλα ήταν τότε μόλις 13 ετών αλλά γοήτευσε τον νεαρό Τομάζο χάρη στο κοσμοπολίτικο παρελθόν και το κερκυραϊκό της ταμπεραμέντο.
Λίγο καιρό μετά ο Σκιόπα αφήνει την Τεργέστη για να συνεχίσει τις σπουδές του στο Μιλάνο και από εκεί φεύγει για το ΜΙΤ της Νέας Υόρκης, ένα από τα κορυφαία πανεπιστήμια του κόσμου. Οκτώ χρόνια αργότερα είναι ένας πολλά υποσχόμενος οικονομολόγος με λαμπρή καριέρα μπροστά του. Ο έρωτας για τη Φιορέλα δεν έσβησε ποτέ ωστόσο, έτσι επιστρέφει στην Τεργέστη για να της κάνει πρόταση γάμου. Ο γάμος τους κράτησε τριάντα χρόνια και απέκτησαν 3 παιδιά.
Τα σύννεφα ήρθαν το 1998 όταν ο Τομάζο κατέκτησε μία θέση στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα. Εκεί γνωρίζει τη δημοσιογράφο Μπάρμπαρα Σπινέλι κόρη του Αλτιέρο Σπινέλι ενός εκ των ιδρυτών της ΕΕ.
Για χάρη της ο Σκιόπα αφήνει τη Φιορέλα μετά από 20 χρόνια γάμου. Ωστόσο εκείνη θα τον “κρατήσει” παντρεμένο μαζί της, συναινώντας στο διαζύγιο περίπου 8 χρόνια μετά. Η Φιορέλα μάλιστα πήρε την εκδίκησή της για την προδοσία κατακεραυνώνοντας μέσω των άρθρων της στην ιταλική “Il Sole 24 Ore” την οικονομική πολιτική του συζύγου της που τότε ήταν υπουργός Οικονομικών στην κυβέρνηση Πρόντι.
Εκεί διεξήχθη ένας καβγάς μέσω του Τύπου για χάρη του, καθως η ερωμένη του Μπάρμπαρα τον υπερασπίστηκε μέσω των άρθρων της στη “La Stampa”, πλέκοντας το εγκώμιό του σε καθημερινή βάση, όπως αναφέρει το ρεπορτάζ του Πρώτου Θέματος.
Ως υπουργός Οικονομικών πήρε από τα σκληρότερα μέτρα που είχε δει μέχρι τότε η Ιταλία. Αύξησε τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης στα 67 έτη, πάγωσε τις αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις και προσπάθησε να καταργήσει τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας. Η προσπάθεια πώλησης της Alitalia στην Air – France – KLM ξεσήκωσε θύελα αντιδράσεων από τα συνδικάτα και σηματοδότησε την αρχή του τέλους της κυβέρνησης Πρόντι, τον οποίο έμελλε να διαδεχτεί ο Σ. Μπερλουσκόνι.
“Οι φόροι είναι ένα ωραιότατο και πολιτισμένο πράγμα” είχε δηλώσει, ο άνθρωπος που οι Financial Times “ψήφισαν” το 2006 ως τον χειρότερο υπουργό Οικονομικών της Ευρώπης.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου