Κυριακή 13 Ιουνίου 2010

ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ H ΕΘΝΙΚΗ ΜΑΣ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ ;



Διαβάστε τι διεμήφθη σήμερα στην ενημέρωση πολιτικών συντακτών για την σύμβαση που έχουμε υπογράψει με την τρόικα.
ΚΑΛΑΡΡΥΤΗΣ: Κύριε Εκπρόσωπε, το περιοδικό "Επίκαιρα" παρουσιάζει σήμερα τη σύμβαση που έχει υπογραφεί μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και της τρόικας. Στη σύμβαση, μεταξύ άλλων, υπάρχουν παράγραφοι οι οποίες αναφέρουν ότι η Ελλάδα, η κυβέρνηση παραιτείται από κάθε ασυλία, όσον αφορά τη δυνατότητα νομικής προσφυγής της ή νομικής άμυνάς της έναντι τυχόν αξιώσεων των δανειστών, ακόμη και από ασυλία που απορρέει από την εθνική κυριαρχία ή από την κυριότητα επί περιουσιακών στοιχείων της χώρας. Τι ακριβώς σημαίνει αυτό; Έχει παραχωρηθεί η εθνική κυριαρχία στους δανειστές και όσον αφορά εθνικές γαίες και όσον αφορά κεφάλαια και πλουτοπαραγωγικές πηγές;
ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ: Όπως γνωρίζουμε το μνημόνιο αποτελεί μια δανειακή σύμβαση, ανάμεσα στη χώρα μας και στον ευρωπαϊκό μηχανισμό στήριξης και όπως κάθε τέτοιου είδους δανειακή σύμβαση έχει και συγκεκριμένους όρους, που πρέπει να διασφαλίζουν και τους δανειστές και τους οφειλέτες. Στο πλαίσιο αυτό είναι και οι όροι που υπάρχουν στο μνημόνιο.
ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΣ: Δηλαδή, εκχωρείτε τη δημόσια περιουσία στους δανειστές. 
ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ: Καμία εκχώρηση δημόσιας περιουσίας δεν γίνεται στο μνημόνιο. Ευνόητο είναι, όμως, ότι και αυτοί που μας δανείζουν πρέπει να έχουν τις διασφαλίσεις τους και τις εγγυήσεις τους, όπως συμβαίνει σε κάθε δάνειο. Και ας μην ξεχνάμε ότι και μόνο, το ότι υπάρχει αυτή η δανειακή σύμβαση και η χώρα μας έχει βγει από την τραγική κατάσταση που βρισκόταν σε επίπεδο οικονομίας, είναι ένα πολύ μεγάλο επίτευγμα.
ΚΑΛΑΡΡΥΤΗΣ: Γιατί, όμως, παραιτήθηκε η χώρα από τη δυνατότητα έστω νομικής άμυνάς της; Αν ου μη γένοιτο -κανείς δεν το εύχεται- το πρόγραμμα δεν πετύχει ή κάτι πάει στραβά, δεν θα έχουμε νομική άμυνα. Και επίσης, έχουμε παραιτηθεί και όπως είναι για παράδειγμα η εθνική κυριαρχία. Δεν είναι παρακινδυνευμένο αυτό;
ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ: Δεν υπάρχει παραχώρηση εθνικής κυριαρχίας και φυσικά η νομική άμυνα έχει συγκεκριμένα στάδια και συγκεκριμένα επίπεδα, πολλά από τα οποία δεν απεμπολούμε, ακόμη και με τη βούληση των δύο μερών. Γι` αυτό, δεν θα πρέπει να ισοπεδώνουμε και δεν θα πρέπει να υπερβάλουμε. Η ελληνική κυβέρνηση γνωρίζει πάρα πολύ καλά, πώς θα προστατεύσει τα δικαιώματά της, τα δικαιώματα του Έλληνα πολίτη και το έχει κάνει με τον καλύτερο τρόπο, μέσα από την υπογραφή αυτού του μνημονίου.

Σχόλιο : 
Δείτε τώρα σε αποκλειστικότητα τι υπογράψαμε με την τρόικα και "φρίξτε"...
Δείτε τα αίσχη και την  ανικανότητά μας ...
Δείτε τα επίμαχα αποσπάσματα της  "περίφημης" Σύμβασης
ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΜΑΣ ΕΞΗΓΗΣΕΙ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΟΥΝ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΤΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ;; 
ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ H ΕΘΝΙΚΗ ΜΑΣ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ ;;
 
Ούτε πρωτοετείς φοιτητές της Νομικής δεν θα υπέγραφαν τέτοιες συμβάσεις.
Μέχρι και το αγγλικό δίκαιο ισχύει, λες και πήραμε τα δάνεια της Αγγλίας !!!
"Με την παρούσα ο Δανειολήπτης αμετάκλητα και άνευ όρων παραιτείται από κάθε ασυλία που έχει ή πρόκειται να αποκτήσει, όσον αφορά τον ίδιο ή τα περιουσιακά του στοιχεία, από νομικές διαδικασίες σε σχέση με την παρούσα Σύμβαση, περιλαμβανομένων, χωρίς περιορισμούς, της ασυλίας όσον αφορά την άσκηση αγωγής, δικαστική απόφαση ή άλλη διαταγή, κατάσχεση, αναστολή εκτέλεσης δικαστικής απόφασης ή προσωρινή διαταγή, και όσον αφορά την εκτέλεση και επιβολή κατά των περιουσιακών στοιχείων του στο βαθμό που δεν το απαγορεύει αναγκαστικός νόμος"
9.Ο ορισμός του αγγλικού δικαίου ως εφαρμοστέου δικαίου για την Σύμβαση αποτελεί έγκυρη επιλογή δικαίου, που δεσμεύει το Δανειολήπτη σύμφωνα με το ελληνικό δίκαιο.
10.Ο Δανειολήπτης υπάγεται νόμιμα, αποτελεσματικά και αμετάκλητα στην αποκλειστική αρμοδιότητα του Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε σχέση με τη Σύμβαση και κάθε απόφαση του δικαστηρίου αυτού θα είναι οριστική και εκτελεστή στην Ελληνική Δημοκρατία.
11.Ούτε ο Δανειολήπτης ούτε τα περιουσιακά του στοιχεία έχουν ασυλία λόγω εθνικής κυριαρχίας ή διαφορετικά λόγω της δικαιοδοσίας, κατάσχεσης – συντηρητικής ή αναγκαστικής - ή αναγκαστικής εκτέλεσης σε σχέση με οποιαδήποτε ενέργεια ή διαδικασία σχετικά με τη Σύμβαση.

8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Χτες Τρεις υπουργοι ( σωστα διαβασες τρεις! ο πρωτος μαντεψε ποιος ειναι ..!) που εχουν υπογραψει το μνημονιο , το πηραν στα χερια τους με κιτρινες υπογραμμισεις στα βασικα σημεια, διαβασαν μονο αυτες και ρωταγαν τους "Κωπηλάτες - ναυτες" την Τρ. Ελλάδος : προτεινα εγω τετοιο πραγμα?"
Μετα απο αυτο το γεγονος καταλαβαινεις για τι ειδους Εθνικη κυριαρχια μιλαμε και σε τινος τα χερια την εχουμε εμπιστευτεί!
Βοηθεια μας!

zeidoron dtsoukas είπε...

Αν ήταν όμως να μεταβιβάσουν κανένα ακίνητο από οφσορ σε σύζυγο ή θυγατέρα θα το διάβαζαν το συμβόλαιο μη τυχόν και τους ρίξουν!
Οτι και να πούμε μας ξεπούλησαν για λιγότερα από τριάντα αργύρια,εκτελώντας συμβόλαια των αφεντικών τους στην Αμερική.
Να ξέρεις όμως Λιακάδα μου πως όλα εδώ πληρώνονται,δεν θα ξεμπερδέψουν εύκολα!Καλή εβδομάδα!

ΑNOULI είπε...

Καλησπέρα και από μένα..Διάβασα το άρθρο σου και ομολογώ πως με έχει απασχολήσει και εμένα.Λοιπόν στη Ζούγκλα νομίζω ,είχε ανάρτηση την συμφωνία με την Τρόικα.Είχε και λινκ και διάβασα όλα τα άρθρα της οικονομικής συμφωνίας.Δεν θυμάμαι ημερομηνία...αλλά έγραφε για παραίτηση νομική του κράτους μας κλπ αλλά σημείωνε ότι δεν υπάρχει απαίτηση σε ότι άπτεται του συντάγματος. Άρα ας μην ανησυχούμε για Εθνικές γαίες. Τι θα γίνει;;; Νομίζω , αν δεν τα καταφέρουμε, θα έρθουν και θα πάρουν τα κρατικά έσοδα όπως τότε με Τρικούπη..
Αντευχόμαστε βέβαια κάτι τέτοιο αλλά εδώ που φτάσαμε .........γι αυτό είμαστε όλοι εξαγριωμένοι.
Ας επαγρυπνούμε!!

Anestis Ketsetzidis είπε...

Με όλα αυτά που διαβάζουμε,όλα είναι πιθανά.
Zeidoron
Καλή εβδομάδα να έχεις.

Ευρύνοος είπε...

Λές και δέν ξέρουμε που το πάνε τόσα χρόνια..

βρήκαν την ευκαιρία και το άλλοθι τώρα..

αφού τα είπε η Ψαρούδα Μπενάκη πρίν τόσα χρόνια, κάτι ήξερε και προετοίμαζε το έδαφος..

εμείς μονάχα κοιμόμαστε..

καλή εβδομάδα..

zeidoron dtsoukas είπε...

Αγαπητή ΑNOULI το λινκ υπάρχει και ' δω εκεί που λέει:
Δείτε τα επίμαχα αποσπάσματα της "περίφημης" Σύμβασης
---------------------
Αν έχεις όρεξη πάτα να διαβάσεις.
Προσωπικά πιστεύω αυτό που γράφει η Λιακάδα από πάνω,πως υπέγραψαν στα τυφλά χωρίς να διαβάσουν το μνημόνιο.
Αλλωστε τι τους νοιάζει,αυτοί τη μπάζα τους την έχουν κάνει.
Καλή εβδομάδα σου εύχομαι!

zeidoron dtsoukas είπε...

Να είσαι καλά Ανέστη,Καλή εβδομάδα επίσης!

zeidoron dtsoukas είπε...

Ακριβώς αγαπητέ Τάσο,στο βίντεο που έχεις βάλει τα λέει η κυρία Ψαρούδα από το 2005!
Σε χρόνο ανύποπτο κι όλοι αναρωτιόμασταν τι λέει η γυναίκα,προφανώς ήξερε πολλά περισσότερα απ' όσα εμείς τώρα μαθαίνουμε.Καλή εβδομάδα σου εύχομαι!

Read more: Go to TOP and Bottom