Δευτέρα 21 Ιουνίου 2010

Γιώργος Παπανδρέου:"Στηρίξτε τις αποφάσεις μας αλλιώς πάμε σε εκλογές"!

Με προσωπική απόφαση του Πρωθυπουργού οι ρυθμίσεις των Εργασιακών σχέσεων θα περάσουν τελικά από τη Βουλή.Αφού τρέλαναν τον κόσμο επί μία εβδομάδα κι αφού ζύγισαν αντιδράσεις με εισήγηση του κυρίου Λοβέρδου το Προεδρικό Διάταγμα πάει στον κάλαθο των αχρήστων.
Προφανώς οι αντιδράσεις των πολιτικών κομμάτων,των συνδικάτων και πιθανότατα και του Προέδρου της Δημοκρατίας αλλά και η περίπτωση να κριθεί αντισυνταγματικό από το ΣτΕ οδήγησαν την ένταξή του στο Ασφαλιστικό.
Ετσι μεθαύριο στις 23 του μηνός θα συζητηθούν από κοινού Ασφαλιστικό-Εργασιακό (βελτιωμένο σε κάποια σημεία του).
Η ευθύνη πλέον των αποφάσεων πέφτει στους Βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος κι επειδή αρκετοί έχουν τις αντιρρήσεις τους ο Γιώργος Παπανδρέου τους προέτρεψε-απείλησε με τη φράση:
"Στηρίξτε τις αποφάσεις μας αλλιώς πάμε σε εκλογές"!
Εχουμε την πρώτη ουσιαστική υποχώρηση της Κυβέρνησης στα αντεργατικά μέτρα.Το καλοκαίρι προβλέπεται θερμό και οι εξελίξεις ενδέχεται να ξαφνιάσουν ακόμα και τους επαϊοντες.

9 σχόλια:

Ευρύνοος είπε...

Δέν βαριέσαι..
έτσι κι αλλιώς θα τα ψηφίσουν..
ποιός θα χάσει την θεσούλα μέρες που είναι;

μέσα στο καλοκαίρι θα περάσουν τα πάντα..
κι απο Σεπτέμβρη θα κλαίμε όλοι μαζί..

χαιρετώ σε..

Ixnos είπε...

Τι θα γίνει με τα επανωτά κλειδώματα σε blogs άνευ λόγου, στην ουσία. Εμείς προτείνουμε να κάνουμε όλοι μια επίσκεψη για να τα ενισχύσουμε έστω ψυχολογικά, και να μην τους αφήσουμε αβοήθητους. Ας τους αγνοούν τα μεγάλα blogs.ΤO BLOGGING είναι τρόπος ζωής, πράξη αντίστασης και ευθύνης ταυτόχρονα. Λοιπόν ένα ψυχο-υποστηρικτικό κλικ δεν κοστίζει τίποτα, απεναντίας δείχνει αλληλεγγύη.

Οι διευθύνσεις στη wordpress από τα blog που "έκλεισαν".

Το ΦΡΕΣΚΟ ΠΡΑΜΑ είναι freskoprama wordpress.

Το ΜΠΑΡΜΠΑΝΙΚΟΣ vs AVRAGIOZ είναι arvanitis wordpress.

Το παπα-Ηλίας είναι papailiasyfantis wordpress.

Μπλοκαρισμένα ήταν πολλά ακόμη, το ΖΕΙΔΩΡΟΝ, το nemesis corfu, το ksipnistere, ΕΜΕΙΣ και δεν ξέρουμε πόσα ακόμη...

Τα πιο πάνω... "ξεκλείδωσαν" μετά από κωδικούς αριθμούς που έβαλαν όταν αναγράψαν τα κινητά τους τηλέφωνα!
Τι θα γίνει στην πορεία ουδείς γνωρίζει.

THANASIS MAKEDONAS είπε...

ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΕ ΤΟΝ ΕΥΡΥΝΟΟΤΟ ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ ΘΑ ΠΕΣΕΙ ΤΟΜΕΓΑΛΟΚΛΑΜΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΟΚΤΩΜΒΡΗ ΠΟΥ ΘΑ ΘΕΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΘΕΡΜΑΝΣΗΣ ΑΚΟΜΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ

THANASIS MAKEDONAS είπε...

ΣΥΓΝΩΜΗ ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΕΙΜΑΙ ΦΟΡΤΩΜΕΝΟΣ ΚΑΙ ΞΕΧΑΣΑ ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ ΤΗΝ ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΜΟΥ

Λυγερή Βασιλείου είπε...

Θεωρώ ότι οι εναντιώσεις, οι αντιδράσεις ήμη αποδοχή αποφάσεων τόσο υψίστης σημασίας για την ζωή και το μέλλον των εργαζομένων, όχι μόνο δεν σαμποτάρουν ή δυσκολεύουν την κυβέρνηση στην διαχείριση του προβλήματος, αλλά απεναντίας την διευκολύνουν.
Συμβάλλουν έστω και μέσω εξαναγκασμού, στην κατά το δυνατόν βελτίωση των αποφάσεων και εναλλακτικών λύσεων σ' ένα τόσο σοβαρό θέμα όπως το εργασιακό -ασφαλιστικό.

Το ζήτημα βέβαια είναι πόσο εφαρμόσιμο ή όχι θα είναι το όποιο πλαίσιο Νόμου όταν αδυνατεί το κράτος στα χάλια που έφτασε να το εφαρμόσει.

Ακόμη δε σημαντικότερο ,πως θα δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις σε βάθος χρόνου να βελτιωθεί και να συμπίπτει στις πραγματικές ανάγκες του εργαζόμενου. Γιατί όπως διαμορφώνεται σήμερα η κατάσταση είναι πολύ σκληρή για την πλειονότητα του Ελληνικού λαού.
Την καλημέρα μου μαζί με την ευχή για αντοχή σε όλους μας.

zeidoron dtsoukas είπε...

Καλημέρα αγαπητέ Τάσο!
Μη ξεχνάς πως πολλοί βουλευτές του ΠΑΣΟΚ βασιζόμενοι στο Προεδρικό Διάταγμα το έπαιξαν εργατοπατέρες και όσα είπαν δυστυχώς γι' αυτούς είναι καταγεγραμμένα.Για να δούμε θα ξεχάσουν τόσα γρήγορα τα λόγια τους για μια θέση βουλευτή;
Οχι πως περιμένω πολλά πράγματα αλλά ...

zeidoron dtsoukas είπε...

Αγαπητέ Ixnos από προχτές που προέκυψε το θέμα είμαι από τους λίγους που το προβάλαμε και μάλιστα από κάποιους δεχθήκαμε και επιθέσεις!
Δεν πειράζει,να είναι καλά οι άνθρωποι!Εμείς είτε από 'δω είτε από αλλού όταν έχουμε κάτι να πούμε θα το λέμε διότι απλούστατα δεν χρωστάμε τίποτα σε κανέναν!
Να είσαι καλά!

zeidoron dtsoukas είπε...

Θανάση μου δεν διαφωνούμε και μάλιστα το μεγάλο πατατράκ θα γίνει όταν αρχίσει το ξεπούλημα των ΔΕΚΟ που θα βρεθούν στο δρόμο χιλιάδες άνθρωποι.
Πάντως θα γίνει μάχη δεν θα περάσουν εύκολα κι ίσως έχουμε κι εξελίξεις που αυτή τη στιγμή δεν υποψιαζόμαστε.
Να είσαι καλά,την καλημέρα μου επίσης.

Υ.Γ.:Θανάση δεν ξέρω αν φταίει η σύνδεσή μου αλλά όσες φορές προσπάθησα να σε ακούσω δεν τα κατάφερα!Ηδη γράφτηκα στην Ontelecom και σε 20 μέρες θα με συνδέσουν,να δούμε μήπως είναι καλύτερα.Με το θέμα σου που θα πήγαινες Θεσ/κη τι γίνεται ισχύει;

zeidoron dtsoukas είπε...

Λυγερή μου εμένα όλες αυτές οι υπαναχωρήσεις με κάνουν να πιστέψω πως οι άνθρωποι ανέλαβαν την διακυβέρνηση της χώρας τελείως απροετοίμαστοι κι αδιάβαστοι.
Μάλιστα το πρωί στο ραδιόφωνο ο Αλέξης Μητρόπουλος επέμεινε πως όλα είναι ψηφισμένα από την ώρα που ψήφισαν το μνημόνιο κι όλη η συζήτηση στη Βουλή γίνεται για το θεαθήναι,χωρίς νόημα.Δεν ξέρω μας έχουν μπερδέψει.Πάντως είμαι πεπεισμένος πως τίποτα δεν γίνεται για το καλό μας κι όλα γίνονται βάσει σχεδίου για να εξυπηρετηθούν συγκεκριμένα συμφέροντα και καταστάσεις.
Να είσαι γερή και δυνατή,καλημέρα!

Read more: Go to TOP and Bottom