Δευτέρα 28 Ιουνίου 2010

Γ(εμίσαμε) Ε(ύπορους) Ε(πιφανείς) Θ(ρασίμια) Α(στράτευτους)

Βδομάδα παρά βδομάδα το ΓΕΕΘΑ  βγάζει και μια ανακοίνωση για να δικαιολογήσει τ' αδικαιολόγητα!
Τους τελευταίους μήνες γόνοι εύπορων κι επιφανών οικογενειών απασχολούν με τα καμώματά τους την κοινή γνώμη κι αναγκάζουν το ΓΕΕΘΑ να διατάζει ΕΔΕ για τη διερεύνηση των συμβάντων και τις περαιτέρω  κυρώσεις.Φέξε μου και γλίστρησα δηλαδή.
Μόλις προχτές ο υιός Ζαγορίτης μετά της καλλιτέχνιδος Τζούλιας θωπεύονταν στο "ακριτικό" στρατόπεδο του Πολεμικού Μουσείου!
Δυο βδομάδες πριν οι γνωστές ναυτικές οικογένειες Πατίστα-Λαιμού γέμισαν το επίσης μουσείο πολέμου "Αβέρωφ" με μοντέλες και σχετικά φτηνά (των 300 ευρό) κωλ γκερλς.
Παρεμπιπτόντως αποκαλύφτηκε πως ο γαμπρός απέφυγε τη στράτευση ως μόνιμος κάτοικος εξωτερικού!!!
Ενδιάμεσα υποχρεώθηκαν να βγάλουν ανακοίνωση για τον υιό Τριανταφυλλόπουλο με το γνωστό "πάρτι του οπλίτη" στην Τρίπολη και τη μετάταξη:"Ο Στρτης(ΜΧ) Κωνσταντίνος Τριανταφυλλόπουλος, κατατάχθηκε την 10 Μαΐου 2010 στο 11ο ΣΠ, στην Τρίπολη.
Ως ο μεγαλύτερος υιός οικογενείας με 3 τέκνα μετέπεσε στην κατηγορία του Υπόχρεου Εκπαιδεύσεως (ΥΠΕΚ) μειωμένης θητείας 8 μηνών.Προκειμένου να υπάρχει ισοκατανομή των ΥΠΕΚ σε όλα τα Όπλα - Σώματα του Στρατού Ξηράς, ο στρατιώτης (μαζί με 54 άλλους συναδέλφους του) μετατάχθηκε από το Πεζικό στο Μηχανικό."!!!

Πιο πριν είχαμε την ιστορία του Πάρι Κασιδόκωστα  που έκανε διακοπές στη Χαβάη όντας ναύτης και τον επιχειρηματία Ψωμόπουλο που αναγκάστηκε να υπηρετήσει όταν μηνύθηκε από την αγαπημένη του και διαπιστώθηκε πως ήταν ανυπότακτος.
Αυτά κι άλλα πολλά είναι τα περιστατικά που έχουν μετατρέψει το ΓΕΕΘΑ σε Γ(εμίσαμε) Ε(ύπορους) Ε(πιφανείς) Θ(ρασίμια) Α(στράτευτους)!
Που θα πάει κύριε Βενιζέλο αυτό το ρεζίλεμα των ενόπλων δυνάμεων της χώρας από τα παιδιά των "επιφανών"-"εύπορων" μπαμπάδων;
Τι άλλο περιμένετε να συμβεί;
Δεν καταλαβαίνετε πως τα άτυπα προνόμια που απολαμβάνουν οι γόνοι "επιφανών" οικογενειών ξεφτιλίζουν το Στράτευμα και προκαλούν το κοινό  αίσθημα περί ισότητας και δικαιοσύνης;
Κι αν οι ίδιοι στερούνται αγωγής και παιδείας από την οικογένειά τους εσείς οφείλεται να εφαρμόσετε τους υπάρχοντες κανονισμούς!
Τι σας εμποδίζει να πάρετε μέτρα και κεφάλια ώστε να σταματήσει το ρεζίλεμα του Στρατού και η πρόκληση των "ανωνύμων" φαντάρων που υπηρετούν κανονικά τη θητεία τους κάνοντας και τις υπηρεσίες των λουφαδώρων;
Σήμερα κιόλας κινήστε τις διαδικασίες στράτευσης όλων των ανυπότακτων και κάντε υποχρεωτική την παραμονή όλων ανεξαιρέτως των στρατευμένων για το μισό τουλάχιστον της θητείας τους σε παραμεθόριες περιοχές(πως πηγαίναμε παλιά στην Καβύλη;έχετε ακουστά;).
Κι επί τη ευκαιρία καταργείστε τα στρατόπεδα-"βύσματα" στο κέντρο της πρωτεύουσας! 

14 σχόλια:

( fortounata) είπε...

και τα δικά μου παιδιά βρε,έτσι υπηρέτησαν.ο ένας στα φυλάκια για 18 μήνες στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα ,και ο άλλος στο Ναύπλιο και μετά εδώ,όπου έτυχε σε έναν πολύ καλό διοικητή που δεν τον άφηνε να βγεί ούτε για μισή ώρα.

zeidoron dtsoukas είπε...

Αγαπητή Φουρτουνάτα τα περάσαμε όλοι όσοι δεν είχαμε μπάρμπα στην Κορώνη!Δέκα μήνες χωρίς άδεια στην Καστοριά!!!!
Ετούτοι 'δω το ξεφτιλίσανε τελείως το πράγμα,δεν φτάνει που δεν ξέρουν τι σημαίνει παραμεθόριος το παίζουν και μάγκες με πληρωμένες γκόμενες σε "στρατόπεδα" στο κέντρο της Αθήνας!
Ηθελα να 'ξερα δεν φτάνει το μυαλό τους να καταλάβουν πως κάνουν ρεζίλι στο πανελλήνιο τους γονείς τους κι αυτοί οι σπουδαίοι γονείς τι διάολο ανατροφή τους έδωσαν;
Καλό μεσημέρι!

Κυριακος είπε...

Καβύλη τι μου θύμησες τώρα, έχω κάνει σκοινάκια εκεί,
Α ρε 24ΕΜΑ τιμημένη, 22 μήνες εκεί πάνω, από τον Άβαντα μέχρι το τριενθές και ξανά πίσω στον Χαλύβδινο Θώρακα!!!

Τιμημένη 84β εσο που ξανασμίξαμε τότε με το Σισμίκ επίστρατοι πια στην Καβάλα να φορτώνουμε ΑΡΜΑΤΑ για την Κύπρο...

Α ρε νιάτα που είστε!!!

Βάσσια είπε...

Για την υποχρεωτική θητεία, σε άλλη συζήτηση. :-)

Επί των πρακτέων όμως, πολύ σωστά τα λες.
Άλλωστε το ότι "το ψάρι βρωμάει από το κεφάλι" δεν ειπώθηκε τυχαία.
Ο ανιψιός μου πάντως το μεγαλύτερο μέρος της θητείας του το έκανε στον Έβρο! (ο γιος μου σπουδάζει ακόμη).

Καλή εβδομάδα :-)

ΑΔΗΣ είπε...

Πιάσαμε τους γιούς και ξεχάσαμε
τους γονείς; Εκεί που υπηρέτησαν
όλοι τους σωστά ήταν μόνον στον
προσκοπισμό.

Γιαγιά Αντιγόνη είπε...

Το άκουσα κι'αυτό:
Τι φταίει ο πατέρας του;

Τι λες άνθρωπέ μου αν δεν τον είχε μάθει να είναι μόνο μάγκας και οι συνθήκες ευνοούνται από τους έχοντες και κατέχοντες δεν θα ήταν έτσι.
Από την οικογένεια εκπορεύεται το ηθικό και το ανήθικο.

Τα χάπια μου!

zeidoron dtsoukas είπε...

Αγαπητέ Κυριάκο καλό είναι να θυμόμαστε τα νιάτα μας!
Θυμάμαι φεύγοντας από το κέντρο,σειρές του 78 εμείς,οι μισοί τράβηξαν για το τριεθνές που λες και οι άλλοι μισοί πήγαμε Φλώρινα-Καστοριά απ' όπου κι απολυθήκαμε.
Κι όμως φίλε μου τα σκοινάκια στον Αλιάκμονα μέσα στο καταχείμωνο με την ανάσα να παγώνει τα θυμάμαι και 'γω με νοσταλγία.
Αν ήξεραν τι εμπειρίες χάνουν όλα αυτά τα παιδάκια θα 'βαζαν μέσον για να πάνε εκεί πάνω.Αν και στις μέρες μας και κει κολέγιο θα 'ναι.
Να είσαι καλά,καλό βράδυ!

zeidoron dtsoukas είπε...

Βάσσια μου διακρίνω πως κάτι θες να πεις για τη στράτευση!Από τη στιγμή που υπάρχει πρέπει όλοι να υπηρετούν δίκαια κι όχι τα "βύσματα" στο κέντρο της Αθήνας και οι λοιποί στα σύνορα.
Βέβαια σήμερα η θητεία είναι τουρισμός σε σχέση με τα δικά μας χρόνια.Ο γιος μου μέχρι να πάει τελείωσε,μόλις 10 μήνες,τσάμπα η στεναχώρια της μάνας του!Τους 6 δε απ' αυτούς στη Χιο αλλά με τακτικές άδειες.
Να είσαι καλά,καλή εβδομάδα επίσης!

zeidoron dtsoukas είπε...

Αδη μου αν το καλοσκεφτείς κατά μάνα κατά κύρη πάει το πράγμα!Κι το πιθανότερο κάποια απ' αυτά τα παιδιά θα διαδεχτούν τους μπαμπάδες στη Βουλή μια μέρα των ημερών.
Εχει κι ο προσκοπισμός τη δικιά του ιστορία!

zeidoron dtsoukas είπε...

Αντιγόνη μου ξέρεις τι έχω καταλάβει;
Από τότε που διώξαμε το Βασιλιά αποκτήσαμε ανά κοινοβουλευτική τετραετία 300 βασιλιάδες με τα πριγκιπόπουλά τους!
Ομως είναι καθαρά θέμα ανατροφής από την οικογένεια κι αν υπάρχουν άνθρωποι που δεν το καταλαβαίνουν τότε εξηγούνται όλα,ακόμα και τα σημερινά χάλια μας.
Ασε τα χάπια θα χρειαστούν αργότερα!

Ρίκη Ματαλλιωτάκη είπε...

Εχω χασει επεισόδια;

Τι εγινε με τον τον υιό Τριανταφυλλόπουλο

και ποιο Τριανταφυλλόπουλο . το γνωστό;

Για πες Ζει

zeidoron dtsoukas είπε...

Ρίκη μου καλημέρα!Πραγματικά έχεις χάσει επεισόδια,ήταν τότε που ετοίμαζες την παρουσίαση του βιβλίου σου στην Αθήνα.Ναι περί του γνωστού πρόκειται,διάβασε εδώ το ιστορικό κι απο κάτω την ανακοίνωση του ΓΕΣ

zeidoron dtsoukas είπε...

εδώ η ανακοίνωση του ΓΕΣ Ρίκη μου.Τα σχόλια δικά σου.

Ρίκη Ματαλλιωτάκη είπε...

Στην εκπομπη του ομως τη Δευτερα βγηκε κι ελεγε πως ο γιος του υπηρετει στα συνορα

Θα τρελαθουμε Παναγια μου , που λεει κι ο Λαζοπουλος

Read more: Go to TOP and Bottom