Πέμπτη 17 Ιουνίου 2010

Κύριε Πρόεδρε ιδού το πήδημα,ιδού και τα Προεδρικά Διατάγματα


ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΔΙΑΤΑΓΜΑ ΑΡΙΘ…..
“Ρυθμίσεις Εργασιακών θεμάτων για τις ανάγκες εφαρμογής
προγράμματος σταθερότητας της Ελληνικής Οικονομίας.”
Αρχισε η φάμπρικα των Προεδρικών Διαταγμάτων τα οποία με την υπογραφή των αρμοδίων υπουργών και του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας καθίστανται αυτομάτως νόμοι του κράτους άμα τη δημοσίευσή τους στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.
Εχοντας υπ' όψιν τα εξής ...αποφασίζομεν και διατάσσομεν!
Κι όμως αυτό ακριβώς ισχύει στην Ελλάδα του 2010 που το πολίτευμά της εξακολουθεί να είναι η Προεδρευομένη Κοινοβουλευτική Δημοκρατία.
Η κομματική πλειοψηφία του ΠΑΣΟΚ συνεπικουρούμενη από την κυρία Ντόρα και λοιπούς συγγενείς ψήφισε στα τυφλά και με τρεις μόνο ενστάσεις το μνημόνιο της τρόικας και παρέδωσε ένα ολόκληρο λαό στη Σκύλα και στη Χάρυβδη.
Ενας λαός που δεν έκλεψε,δεν πήρε μίζες,ούτε καν δωράκια στην ονομαστική του εορτή,ένας λαός που κατέβαλε φόρους και εισφορές πριν ακόμα πάρει στα χέρια το μισθό του υποχρεούται τώρα να καλύψει τα κλεμμένα και των κυβερνώντων αλλά και των αφεντικών του ιδιωτικού τομέα που κι αυτά άρμεγαν κανονικότατα τα δημόσια ταμεία!
Κύριε Πρόεδρε της Δημοκρατίας ήρθε η ώρα σας,να δείξετε ότι υπάρχετε κι ότι αφουγκράζεστε τη λαϊκή αγανάκτηση.Να δείξετε ότι δεν είστε διακοσμητικό στοιχείο του πολιτεύματος για γιορτές και πανηγύρια μόνο.Γυρίστε πίσω ανυπόγραφα τα κατασκευάσματα της τρόικας και των ντόπιων υποτακτικών τους.Αναγκάστε τους να καταλάβουν τα εγκλήματα που σκαρώνουν στο όνομα δήθεν της σταθερότητας της Ελληνικής Οικονομίας.Υποχρεώστε τους να κατάσχουν τα χρήματα και τα ακίνητα από όλους αυτούς τους μεγαλόσχημους πρώην και νυν υπουργούς,παρατρεχάμενους,ημετέρους  και κουμπάρους.
Κύριε Πρόεδρε είναι βέβαιον πως αυτά τα μέτρα θα οδηγήσουν τον κόσμο σε εξαθλίωση και ως εκ τούτου σε κοινωνικές αναταραχές.
Βάλτε μια κόκκινη γραμμή στην κατηφόρα που 'χουν πάρει τα τσακάλια της παγκοσμιοποίησης.
Αν αφήσετε την τύχη μας και την τύχη της χώρας στις ορέξεις των Παπακωνσταντίνου,Λοβέρδου και του Γιωργάκη θα επαληθευθεί άμεσα η κυρία Ψαρούδα στα όσα είχε πει(για περιορισμό των συνόρων και της Εθνικής μας κυριαρχίας)κατά την πρώτη ορκωμοσία σας.
Κύριε Πρόεδρε ιδού το πήδημα,ιδού και τα Προεδρικά Διατάγματα!
Μην τα υπογράψετε,στο χέρι σας είναι!
 

8 σχόλια:

Phivos Nicolaides είπε...

Φεύγουν τα διατάγματα και το μόνο σίγουρο για την ώρα είναι το... πήδημα...

ANOULI είπε...

''Φωνή βοώντος....'' δυστυχώς δεν είμαστε μια δημοκρατική χώρα ...δυστυχώς άλλοι αποφασίζουν για μας...Όσο για τις προβλέψεις την Κ.Ψαρούδας, ας ελπίσουμε ότι θα μείνουν προβλέψεις..Φτάσαμε στο αμήν;; Το μέλλον θα δείξει!!
Την καλημέρα μου

ElenaG είπε...

Me kalipse apolita o Phivos!!!


Dimitri mou lipame gia ti mitera sou (eime ektos kai tora to eida) elpizo pos tha eine kalitera.
Stenaxorethika pou den sinantithikame stis Rikis...alla etsi eine h Mana pano apo ola+

Ανώνυμος είπε...

"Ενας λαός που δεν έκλεψε,δεν πήρε μίζες,ούτε καν δωράκια στην ονομαστική του εορτή,ένας λαός που κατέβαλε φόρους και εισφορές πριν ακόμα πάρει στα χέρια το μισθό του"

Δεν μπορώ για κανένα λόγο να μιλήσω για σένα προσωπικά, όπως και εσύ δεν μπορείς σε μια πρόταση να αθωώνεις συνολικά ένα λαό: που ΚΑΙ έκλεψε φοροδιαφεύγοντας και εισφοροαποφεύγοντας και δουλεύοντας - πληρώνοντας μαύρα, ΚΑΙ τσαλαπάτισε το κράτος αυθαίρετα και όποτε μπορούσε (είχε τη φυσική δυνατότητα. Το μόνο που μπορούσε να βγει από τα σκατά στα οποία χώθηκε η Ελλάδα ήταν αυτό το "φταίνε οι άλλοι εγώ δεν ήξερα". Το δράμα είναι ότι ακόμα και σήμερα μόνο και αποκλειστικά οι άλλοι φταίνε. Οι τρόικες, οι Λοβέρδοι, οι αμερικάνοι, οι κεφαλαιοκράτες. Ο λαός δεν ήξερε, είχε ξεμείνει στις πλατείες λόγω απεργείας.

zeidoron dtsoukas είπε...

Αγαπητέ Φοίβο να χαλαρώσουμε και να το απολαύσουμε;

zeidoron dtsoukas είπε...

Και βέβαια δεν είμαστε δημοκρατική χώρα όταν αποφασίζουν και διατάζουν μια χούφτα ανθρώπων υπό την καθοδήγηση των ξένων.
Μακάρι να καταλάβουν τι πάνε να κάνουν και να μην έχουμε χειρότερα.
Καλό βράδυ αγαπητή Αnouli!

zeidoron dtsoukas είπε...

Αγαπητή Ελενα και 'γω στεναχωρήθηκα που δεν μπόρεσα να βρεθούμε μα δεν ήταν στο χέρι μου.
Σ' ευχαριστώ να είσαι καλά!

zeidoron dtsoukas είπε...

Αγαπητέ Ανώνυμε λυπάμαι αλλά θα διαφωνήσω μαζί σας!Προφανώς δεν προσέξατε πως το άρθρο μιλάει για τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό και στο δημόσιο τομέα και τα αντεργατικά μέτρα που περνάνε με ένα απλό Προεδρικό Διάταγμα.
Σ' αυτόν το λαό συνεπώς αναφέρομαστε ο οποίος εκ των πραγμάτων ούτε να φοροδιαφύγει μπορεί ούτε να κλέψει τις εισφορές των ασφαλιστικών ταμείων αφού παρακρατούνται στην πηγή κατά τη μισθοδοσία.Σαφώς υπάρχουν δημόσιοι υπάλληλοι που λαδώνονται δεν διαφωνεί κανένας.
Ομως επειδή ζούμε σ' αυτή τη χώρα ξέρουμε και ξέρετε σε ποιες τσέπες πήγαν τα πακέτα της ΕΟΚ,ποιοι λυμαίνονται τα δημόσια ταμεία μέσω των ΜΚΟ,ποιοι τζογάρανε τα αποθεματικά των ταμείων στο χρηματιστήριο,ποιοι παίρνανε μίζες και δωράκια.
Κι είναι γραμμένα και στο κείμενο λίγο παρακάτω!
Οταν λοιπόν μιλάμε για "ένα λαό" προφανέστατα δεν συμπεριλαμβάνουμε ούτε τους εργολάβους,ούτε τους κατασκευαστές,ούτε τους επιχειρηματίες με τα θαλασσοδάνεια.
Πιστεύω να καταλαβαινόμαστε πως σε καμία περίπτωση για την κατάντια της χώρας δεν φταίνε οι εργαζόμενοι!Μπορεί να θέλουν να μας τρελάνουν οι πολιτικοί για να καλύψουν τις κλεψιές τους,μη τρελαθούμε και μεταξύ μας!
Και σας ρωτώ το εξής:δουλεύετε κάπου 30 χρόνια πχ καταβάλετε φόρους και εισφορές σεβαστά ποσά κι έρχονται κάποιοι και σας απολύουν χωρίς αποζημίωση ή σας λένε δούλεψτε άλλα 15 χρόνια μέχρι να πάτε 65 και να πάρετε ψίχουλα μπροστά σ' αυτά που έχετε καταβάλει.Πως θα σας φαινόταν και μάλιστα όταν ταυτόχρονα αποκαλύπτεται πως έχουν φάει το καταπέτασμα!
Αυτά με φιλική διάθεση!

Read more: Go to TOP and Bottom