Τρίτη 15 Ιουνίου 2010

Σταματήστε σήμερα κιόλας να παίζετε πινγκ-πονγκ με μπαλάκι τους ασθενείς

Ο κόμπος το 'σπασε το χτένι,δεν πάει άλλο!
Συνάνθρωποί μας κινδυνεύουν ανά πάσα στιγμή να χάσουν τη ζωή τους στα χειρουργεία,στις εντατικές και στις μονάδες αιμοκάθαρσης.Η πραγματική ή τεχνητή έλλειψη φαρμάκων και νοσοκομειακών υλικών στα δημόσια νοσοκομεία οδηγεί το ΕΣΥ σε οξύ έμφραγμα.
Η κυρία υπουργός Υγείας δηλώνει:"το πάρτι στο χώρο της υγείας τελείωσε"!
Και οι προμηθευτές δεν δέχονται τον διακανονισμό που προτείνει η κυβέρνηση και αρνούνται την παράδοση φαρμάκων και υλικών!
Αμφότεροι δηλαδή έχουν στυλώσει τα πόδια κατά το κοινώς λεγόμενο και περιφέρονται από κανάλι σε κανάλι "διαβουλευόμενοι".
Εμείς δεν θα εξετάσουμε ποιος έχει περισσότερο άδικο γιατί δόξα τω Θεώ ζούμε σ' αυτή τη χώρα και βλέπαμε ότι στο πάρτι συμμετείχαν άπαντες οι εμπλεκόμενοι στο χώρο της υγείας,κι έτρωγαν καλά!
Και σεις κυρία Ξενογιαννακοπούλου μετά του κόμματός σας,τα τελευταία πέντε χρόνια ως αξιωματική αντιπολίτευση και τα προηγούμενα είκοσι ως κυβέρνηση που εμπνεύστηκε  αλλά δεν καθιέρωσε το ΕΣΥ,ήσασταν από τους πρώτους καλεσμένους στο περιβόητο πάρτι.
Ασχετο αν και ο Αντρέας Παπανδρέου και ο ίδιος ο εμπνευστής του ΕΣΥ Γιώργος Γεννηματάς και η κυρία Φώφη Γεννηματά όταν χρειάστηκαν νοσηλεία έφυγαν στο εξωτερικό!
Τα πεπραγμένα με τις περίφημες αναθέσεις και προμήθειες των κυρίων Αβραμόπουλου και Νικήτα Κακλαμάνη είναι πολύ πρόσφατα για να τα ξεχάσουμε.
Και σεις κύριοι προμηθευτές μπορεί να ήσασταν πάντα οι οικοδεσπότες και οι χορηγοί των πάρτι αλλά με το αζημίωτο έτσι;Να 'ναι καλά οι διαπροσωπικές σας σχέσεις με τους διοικητές και τους μεγαλογιατρούς των δημόσιων νοσοκομείων με τις ευλογίες πάντα των αρμοδίων υπουργών Υγείας.
Επίσης κύριοι όταν αφήνατε το χρέος της πολιτείας να συσσωρεύεται γνωρίζατε πως κάποια μέρα το πάρτι θα έπαιρνε τέλος.Δεν αντιδρούσατε όμως με την κρυφή ελπίδα να σβήσετε από το χάρτη των προμηθειών τους μικρούς ανταγωνιστές σας.Και κατά ένα μεγάλο ποσοστό το πετύχατε,μπράβο σας!
Τώρα όμως ο κόμπος όπως προείπαμε έσπασε το χτένι και δεν νομιμοποιείστε από πουθενά να παίζετε με τις ανθρώπινες ζωές.Ανοίξτε λοιπόν τις αποθήκες σας και προμηθεύσετε τα νοσοκομεία της χώρας με φάρμακα και υλικά πριν κατηγορηθείτε για εγκλήματα εκ προμελέτης.
Οσο για σας κυρία Ξενογιαννακοπούλου που μετά από οκτώ μήνες στην κυβέρνηση θυμηθήκατε ν' αντιμετωπίσετε ένα θέμα ζωής και θανάτου ανασκουμπωθείτε και βρέστε λύσεις άμεσα.
Αφήστε το απειλητικό ύφος,δεν σας πάει άλλωστε φαίνεστε πιο ευγενής!
Πιστεύουμε ότι γνωρίζετε πως οι αποθήκες φαρμάκου και νοσοκομειακού υλικού είναι πάντα στη διάθεση της πολιτείας με ό,τι μπορεί αυτό να σημαίνει.
Θα θέλαμε επίσης να τονίσουμε και την περίπτωση που κάποιοι γιατροί εν αγνοία των διοικητών δημιουργούν προβλήματα εκεί που δεν υπάρχουν ώστε να οδηγηθούν οι ασθενείς στα μεγάλα ιδιωτικά ιατρικά κέντρα.
Το ότι οι μικρές ιδιωτικές κλινικές,κυρίως της επαρχίας,κινδυνεύουν με λουκέτο λόγο των οφειλών προς αυτές των ασφαλιστικών ταμείων υποθέτουμε πως το γνωρίζετε.
Δώστε λοιπόν από κοινού και γρήγορα λύση στο πρόβλημα,μας φτάνουν όλα τα υπόλοιπα μην παίζετε και με τη ζωή μας!

10 σχόλια:

ΑΔΗΣ είπε...

Προτείνω σεμινάρια στην Ιαπωνία.
Εντατικά μαθήματα ΤΙΜΙΟΤΗΤΟΣ, ΧΑΡΑΚΙΡΙ.

http://seegreek.blogspot.com/2010/06/blog-post_11.html

ΑNOULI είπε...

Πολύ σωστή τοποθέτηση!! Αμφίπλευρη... Και τα θύματα είναι οι ασθενείς..Τι υπομονή να κάνεις για την υγεία όταν επείγει;;;;
Μακάρι να βρεθεί λύση ...μην υποχωρήσουμε μόνο στα συμφέροντα γιατί το μέλι κανείς δεν το αφήνει οικειοθελώς!!

zeidoron dtsoukas είπε...

Αγαπητέ Αδη θα ήταν πολύ χρήσιμα αυτά τα σεμινάρια για πολλούς.
Χρειάζονται όμως και κάκαλα για να κάνεις χαρακίρι!

zeidoron dtsoukas είπε...

Αγαπητή Anouli όλοι οι εμπλεκόμενοι στο χώρο της υγείας έχουν τη φωλιά τους λερωμένοι.Μην το παίζει τώρα δικτάτορας η κυρία Μαριλίζα,ούτε κι οι προμηθευτές να παριστάνουν τους κινέζους,ξέρουμε πολύ και τι χρέωναν και τι υλικά προμήθευαν και γιατί δεν απαιτούσαν τα χρήματά τους.
Ουδέν κρυπτόν υπό τον ήλιο!

marilise είπε...

Με εκφράζει απόλυτα το κείμενο σου έχοντας ζήσει επιδερμικά μονάχα τούτο το χάλι και ανέκαθεν οπαδός του θεσμού "το χειρότερο δημόσιο νοσοκομείο ισον με το καλλίτερο ιδιωτικό νοσοκομείο-ξενοδοχείο" .

ΑΔΗΣ είπε...

Αγαπητέ φίλε, οταν λές ΚΑΚΑΛΑ πιθανόν να αναφέρεσαι στα ΜΟΣΧΕΥΜΑΤΑ ΚΑΚΑΛΑ που χρησιμοποιούν οι πολιτικοί "μας". Κάκαλα εμείς, ΜΟΝΟΝ ψάχνοντας τροφή στα σκουπίδια, θα θυμηθούμε οτι ΤΑ ΕΧΟΥΜΕ και οτι ΚΑΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΕΥΕΟΥΝ και όχι για ΧΑΡΑΚΙΡΙ. Είναι ή πλησιάζει η εποχή του ΖΕΥΑΓΡΩΜΑΤΟΣ;

angel είπε...

Επειδή ζω τη κατάσταση αυτή από μέσα...εργάζομαι σε εταιρεία με ιατρικά μηχανήματα και είμαστε από τις λίγες που εκτελούμε κανονικά τις παραγγελίες των νοσοκομείων γιατί σεβόμαστε το ότι έχουμε να κάνουμε με λεχώνες, βρέφη και παιδιά..και μασ χρωστάνε τα νοσκομεία περίπου 1.000.000 €. Θέλω να σας πω κάτι που ξέρω πως σε πολλούς ήδη είναι γνωστό.
Δεν αναφέρω κόμματα, χρώματα και ονόματα...απλά θέλω να ενημερώσω τον κόσμο..πως επί μια 5ετια οι διαγωνισμοί σχεδόν σε όλα τα νοσοκομεία είχαν καταργηθεί και είχαν ψηφήσει ένα πολύ ωραίο νόμο που έλεγε: ΠΩΣ ΑΝ ΕΝΑ ΜΗΧΑΝΗΜΑ ΔΕΝ ΞΕΠΕΡΝΟΥΣΕ ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΤΩΝ 5000 € ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΘΕΙ ΜΕ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΑΝΑΘΕΣΗ ΣΕ ΟΠΟΙΑ ΕΤΑΙΡΙΑ ΔΙΑΛΕΓΕ Ο ΓΙΑΤΡΟΣ.....ΞΕΡΕΤΕ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΑΥΤΟ??????? ΕΓΚΛΗΜΑ!!!!
Έτσι λοιπόν αγοράστηκαν μηχανήματα αξονικών και μαγνητικών τομογραφιών σε επαρχιακά νοσοκομεία που ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΚΑΙ ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΤΟ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟ ΤΜΗΜΑ ΓΙΑ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΘΟΥΝ....ΚΑΙ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΣΚΟΝΙΣΜΕΝΑ ΚΑΙ ΚΛΕΙΣΤΑ ΣΤΑ ΚΟΥΤΙΑ ΤΟΥΣ ΣΕ ΚΑΠΟΙΑ ΓΩΝΙΑ...ΑΥΤΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΑ ΛΕΝΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΑ ΒΓΑΖΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑ??????Και μιλάμε για δαπάνη που ξεπερνάει τα 20000€...
Έπειτα από αυτό και λέγοντας για σκάνδαλα γιατρών, προμηθευτές απατεώνες...σκαρφίστηκαν άλλο κόλπο: την λεγόμενη ΕΠΥ...ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΡΟΜΗΘΕΙΩΝ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΥΓΕΙΑΣ, που ήταν υποχρεωμένη να βρίσκει τον μειοδότη και να εκτελεί εκείνο κάθε αίτημα δημόσιου νοσοκομείου...ΠΡΑΓΜΑ ΠΟΥ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ...ΑΠΛΑ ΕΚΑΝΕ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ 100ΦΟΡΕΣ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ...
Το μόνο που θα πω κλείνοντας, είναι πως όταν άνθρωποι πεθαίνουν και μένουν χωρίς αίμα λόγω ανεπάρκειας αντιδραστηρίων...ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΝΑ ΜΙΛΑΕΙ Η ΚΑ ΞΕΝΟΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΓΙΑ ΠΑΡΤΥ....ΕΙΝΑΙ ΝΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΑΣΕΒΕΙΑ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΗ....ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΙΚΑΝΗ ΑΥΤΗ ΚΑΙ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΝΑ ΒΑΛΟΥΝ ΕΝΑ ΤΕΛΟΣ ΣΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ..ΑΣ ΠΑΝΕ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥΣ....ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΩ ΤΙΠΟΤΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ

zeidoron dtsoukas είπε...

Αγαπητή Κάτια να είσαι καλά,σ' ευχαριστώ!
Επειδή όλοι ζούμε σε τούτο τον τόπο και λίγο πολύ ξέρουμε τι γίνεται δεν μπορεί ο κάθε υπουργός να παρουσιάζει το άσπρο μαύρο.Κανένα πάρτι δεν γίνεται μόνο με οικοδεσπότες,έχει και καλεσμένους πως να το κάνουμε!
Κι αν "τύχει" κι οι καλεσμένοι είναι λυγούρια τότε μαύρο φίδι που μας έφαγε.Να είσαι καλά,καλό βράδυ!

zeidoron dtsoukas είπε...

Αγαπητέ Αδη γνωρίζεις πολύ καλά πως λέμε τα ούμπαλα στην ποντιακή διάλεκτο!Δυστυχώς λείπουν απ' όλους!
Καλό βράδυ!

zeidoron dtsoukas είπε...

Αγγελικούλα αργείς να εμφανιστείς αλλά όταν τ' αποφασίσεις τα λες χύμα!
Θα προτιμούσα όμως αφού γνωρίζεις το θέμα εκ των έσω να είχες στείλει εσύ ένα δικό σου κείμενο για δημοσίευση.
Να είσαι καλά,καλό βράδυ!

Read more: Go to TOP and Bottom