Τρίτη 7 Ιουλίου 2015

Διώξεις σε Τρέμη, Πρετεντέρη, Πορτοσάλτε για ψευδείς ειδήσεις

Και δεν είναι μόνο αυτοί που καλούνται στο πειθαρχικό της ΕΣΗΕΑ, είναι κι άλλοι:εννέα συνολικά δημοσιογράφοι της τηλεόρασης!
Η απόφαση για την κλήση τους και την άσκηση των πρώτων διώξεων λήφθηκε κατά πλειοψηφία στη σημερινή συνεδρίαση του Πειθαρχικού Συμβουλίου της ΕΣΗΕΑ, μία συνεδρίαση με πολλές εντάσεις και διαξιφισμούς

Σύμφωνα με πληροφορίες οι εννιά που κατηγορούνται για διάφορα παραπτώματα, από ψευδείς και παραπλανητικές ειδήσεις έως προσπάθεια δημιουργίας πανικού στους πολίτες (για την περίοδο πριν το δημοψήφισμα, την εβδομάδα της... κολάσεως), είναι οι εξής: Γιάννης Πρετεντέρης, Όλγα Τρέμη, Μαρία Σαράφογλου (για το γνωστό βίντεο στο οποίο πρωταγωνιστούσε ο Κλέων Γρηγοριάδης),  Μανώλης Καψής (ως αρχισυντάκτης στο Mega), Σταμάτης Μαλέλης, Νίκος Κονιτόπουλος (αρχισυντάκτης της εκπομπής του Κώστα Μπογδάνου), Άρης Πορτοσάλτε, Μαρία Χούκλη και Δημήτρης Οικονόμου.
Όλοι τους πρωτοκλασάτα στελέχη της ελληνικής τηλεόρασης.
Στην ερχόμενη συνεδρίαση του Πειθαρχικού της ΕΣΗΕΑ την ερχόμενη Παρασκευή θα αποφασιστεί αν θα ασκηθούν διώξεις σε άλλους έντεκα, επίσης τηλεοπτικούς,δημοσιογράφους.  
Υπάρχουν τέλος καταγγελίες πως τα κανάλια προσπαθούν να κατεβάσουν από τα site τους τα επίμαχα βίντεο αυτών των εκπομπών. Δεν ξέρω αν συμβαίνει κάτι τέτοιο, μία κίνηση πανικού δίχως άλλο, αποτελεί κίνηση όμως άνευ αξίας μια και οι τηλεοπτικοί σταθμοί είναι υποχρεωμένοι να διατηρούν στο αρχείο τους όσα προβάλλουν και να τα προσκομίζουν στο ΕΣΡ όποτε τους ζητηθεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom