Τετάρτη 6 Μαΐου 2015

Ψηφίστηκε επί της αρχής το αθλητικό νομοσχέδιο - Κανένα θέμα με UEFA λέει ο Κοντονής


Το νέο αθλητικό νομοσχέδιο ψηφίστηκε επί της αρχής στο ελληνικό Κοινοβούλιο από τον ΣΥΡΙΖΑ, τους Ανεξάρτητους Έλληνες, το Ποτάμι και το ΠΑΣΟΚ, αλλά διαφώνησαν η Νέα Δημοκρατία και η Χρυσή Αυγή. “Παρών” το ΚΚΕ.

Η ΝΔ διαφωνεί με το άρθρο 5 και το άρθρο 15, ενώ το ΚΚΕ τόνισε ότι έχει στο θέμα των τακτικών δικαστών δίνονται πολλές αρμοδιότητες στην ΕΠΟ, γι' αυτό δεν υπερψήφισε -επί της αρχής- το νομοσχέδιο.

Ο Κώστας Κουκοδήμος ζήτησε και πάλι την απόσυρση του νομοσχεδίου για τον αθλητισμό στη συζήτηση επί των άρθρων.
Θα ψηφιστούν τα άρθρα 1, 2, 3, 4, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 και όχι τα 5, 15 όπως επίσης τα 13, 14, τα οποία σχετίζονται με την Παιδεία.

Οι... αλλαγές του Ινφαντίνο
Σχετικά με το θέμα που προέκυψε με το νέο γράμμα του γενικού γραμματέα της UEFA, Τζιάνι Ινφαντίνο, ο οποίος αναφέρεται στο άρθρο 15 του νομοσχεδίου ζητώντας να περιλαμβάνονται σε αυτά τα συμφωνηθέντα, από το Υπουργείου αναφέρουν ότι δεν υπάρχει κανένα θέμα.

Υπήρξε επικοινωνία του νομικού συμβούλου του κ. Κοντονή, Παναγιώτη Περράκη, με ανθρώπους της ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας και δόθηκαν οι απαραίτητες διευκρινίσεις. Σκοπός της επικοινωνίας ήταν να ενημερωθεί η UEFA ότι οι αλλαγές που έγιναν σε δυο σημεία, δεν αλλάζουν την ουσία των άρθρων.

Από το Υπουργείο, ανέφεραν ότι μεταφράστηκαν τα δύο αυτά επίμαχα σημεία στους αξιωματούχους της UEFA και εξήγησαν ότι δεν υπάρχει πρόβλημα.

Το νέο γράμμα του Ινφαντίνο προέκυψε έπειτα από ενημέρωση που υπήρξε από την ΕΠΟ ότι έγιναν αλλαγές στο νομοσχέδιο.

Η UEFA πρέπει να λάβει εγγράφως και μεταφρασμένο το νομοσχέδιο με τις αλλαγές του, ώστε να μην υπάρξει περαιτέρω πρόβλημα.

Αυτό μας οδηγεί στο Gr-exit
Η ΝΔ πρόκειται να ψηφίσει μόνο το άρθρο 1 και όχι τα άρθρα 5 και 15. Τούτο προέκυψε έπειτα από τη θέση του εισηγήτη της αξιοματικής αντιπολίτευσης για το θέμα, Κώστα Κουκοδήμου:

«Αυτό μας οδηγεί στο Gr-exit από το παγκόσμιο ποδόσφαιρο κύριοι. Στο παρά πέντε και πάλι δεν υπάρχει καμία συμφωνία. Για το άρθρο 1 μας δώσατε πολύ επαρκείς εξηγήσεις και τελικά θα το ψηφίσουμε. Δεν θα ψηφίσουμε όμως το άρθρο 5, καθώς οι εξελίξεις θα είναι πολύ άσχημες όπως προβλέπω. Δεν ψηφίζουμε το επίμαχο άρθρο 15 από ότι φαίνεται δεν θα αποφύγουμε τις εξελίξεις. Θα πρέπει να αποσύρετε τη συγκεκριμένη διάταξη ή τη διευκρίνιση για τις εσωτερικές υποθέσεις».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom