Πέμπτη 21 Μαΐου 2015

Σε βίλα στην Εκάλη κρατείται υπό αστυνομική επιτήρηση ο «δράκος» του Facebook


του Αλέξανδρου Καλαφάτη
Σε βίλα στην Εκάλη κρατείται ο 22χρονος νεαρός που είχε συλληφθεί από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος γιατί παγίδευε μέσω διαδικτύου ανήλικα κοριτσάκια.

Ο «δράκος του Facebook», όπως τον χαρακτηρίζουν οι αστυνομικοί, έκλεβε φωτογραφίες κοριτσιών από τα social media και μόνταρε βίντεο εμφανίζοντας τις ανήλικες να συμμετέχουν σε ταινίες πορνό.
Στη συνέχεια, τις εκβίαζε ότι αν δεν του δώσουν πρωτότυπο υλικό που τις απεικονίζει να προβαίνουν σε ερωτικές πράξεις θα ανεβάσει τα μονταρισμένα βίντεο στο διαδίκτυο.

Ο 22χρονος, γόνος εύπορης οικογένειας, κρατείται τις τελευταίες επτά ημέρες στο σπίτι της οικογένειας στην Εκάλη, όπου βρίσκεται όλο το 24ωρο αστυνομικός που τον επιτηρεί. Ο Εισαγγελέας αποφάσισε να του απαγορευτεί η έξοδός από το σπίτι –κάτι που γίνεται για πρώτη φορά για αυτό το αδίκημα- και η πρόσβαση στο διαδίκτυο. Η απόφαση των δικαστικών λειτουργών προήλθε μετά τη διαφωνία Ανακριτή και Εισαγγελέα για την προφυλάκισή του και έτσι έδωσαν την εντολή για κατ’ οίκον περιορισμό έως τη λήψη της απόφασης που θα εκδοθεί την Πέμπτη.

Υπενθυμίζεται ότι ο 23χρονος αλίευε φωτογραφίες κοριτσιών ηλικίας από 13 έως 15 ετών. Έχοντας σπουδάσει μοντάζ φωτογραφίας και βίντεο χρησιμοποιούσε τις τεχνικές του γνώσεις για να μοντάρει βίντεο παιδικής πορνογραφίας τοποθετώντας τα πρόσωπά τους πάνω σε αυτά πρωταγωνιστριών ταινιών πορνό.

Στη συνέχεια, επικοινωνούσε μαζί τους και τα εκβίαζε ότι θα διαρρεύσει τα συγκεκριμένα video, στον οικογενειακό και φιλικό τους περίγυρο, καθιστώντας τα υποχείριά του. Έβαζε τα ανήλικα κορίτσια να προβαίνουν διαδικτυακά σε ερωτικές πράξεις με ερωτικά παιχνίδια ή και να ξυρίζουν απόκρυφα σημεία του κορμιού τους.

Το τελευταίο θύμα του ήταν ένα κορίτσι 14 χρόνων, το οποίο είχε καταγράψει 14 βίντεο σκηνοθετώντας ερωτική ταινία μιας ώρας. Η έρευνα των αρμόδιων αξιωματικών συνεχίζεται προκειμένου να διαπιστώσουν αν έχει συμβεί το ίδιο και σε άλλα ανήλικα κορίτσια, ερευνώντας τις επικοινωνίες του στο Facebook -και στις 2.500 επαφές του- εκατοντάδες από τις οποίες είναι ανήλικα κορίτσια.
Ερευνούν επίσης αν υπάρχει θέμα διακίνησης ή εμπορίας αυτού του υλικού σε ιστοσελίδες του εξωτερικού, ενώ ο φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής του εξετάζεται στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών.

Ο 22χρονος αντιμετωπίζει κατηγορίες για παραβάσεις διατάξεων των άρθρων 348Α Π.Κ. «Πορνογραφία Ανηλίκων», 348Γ Π.Κ. «Πορνογραφικές Αναπαραστάσεις Ανηλίκων», πράξεις τελεσθείσες μέσω διαδικτύου.
http://www.huffingtonpost.gr/

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Aυτος ο "μικρουλης" των 23 χρονων ειναι σε κατ οικον περιορισμο λογω
του οτι ειναι γονος ευπορης οικογενειας Ο εισαγγελεας η ανακριτης οποιος διαφωνησε με την
προφυλακιση του διεφθαρμενου γονου
πρεπει να παει σπιτι του με εντολη
του Υπ Δικαιοσυνης αμεσης εκτελεσης
Τετοιες εντολες δινονται απο υπουργους με κακαλα και οχι απο χατουμηδες που ειναι οι περισσοτεροι εκ των συριζουπουργων
melito

Read more: Go to TOP and Bottom