Παρασκευή 1 Μαΐου 2015

Το Μιλάνο στις φλόγες - Σοβαρά επεισόδια στα εγκαίνια της Expo 2015 (φωτο & βίντεο)

Δεκάδες αυτοκίνητα στις φλόγες, συγκρούσεις διαδηλωτών - αστυνομίας, τραυματισμοί και προσαγωγές στο Μιλάνο, σε διαδηλώσεις κατά της Expo 2015

Με σοβαρά επεισόδια άνοιξε τις πύλες της η Παγκόσμια Eκθεση του Μιλάνου για έξι μήνες συζητήσεων και εκδηλώσεων για τη γεωργία και τα τρόφιμα.


Η επίσημη τελετή των εγκαινίων πραγματοποιήθηκε υπό τον ιταλό πρωθυπουργό Ματέο Ρέντσι, παρουσία διεθνών υψηλόβαθμων αξιωματούχων στον υπαίθριο χώρο της Expo, όπου το Cirque de Soleil θα δίνει παραστάσεις τους επόμενους έξι μήνες.

Για την τελετή επιστρατεύτηκε το «Frecce Tricolore», το φημισμένο ακροβατικό σμήνος της Ιταλικής Πολεμικής Αεροπορίας (δείτε στο βίντεο το σόου στον ουρανό).



Ωστόσο, τα εγκαίνια τα οποία ο πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι ήλπιζε να σηματοδοτήσουν την επανεκκίνηση της οικονομίας αμαυρώθηκαν από εκτεταμένα επεισόδια.

Δεκάδες αυτοκίνητα παραδόθηκαν στις φλόγες, ενώ υπήρξαν τραυματίες στις συγκρούσεις των διαδηλωτών με τις δυνάμεις καταστολής. Η La Stampa έκανε λόγο για «αντάρτικο» στο κέντρο του Μιλάνου ενώ τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν για επιθέσεις και καταστροφές σε υποκαταστήματα τραπεζών.

Ακόμα και οι πιο ήρεμοι από τους διαδηλωτές υποστηρίζουν πως με τη διοργάνωση της Expo 2015, «η Ιταλία είναι σαν μια αγελάδα που την απομυζούν». Αλλοι θυμήθηκαν όσους εργάτες τραυματίστηκαν και έναν 21χρονο που σκοτώθηκε στα τεράστια εργοτάξια της έκθεσης - ένα βαρύ κόστος εις το όνομα της διαφήμισης μιας πόλης, το οποίο δεν ανέχονται τελικά εύκολα όλοι οι σύγχρονοι πολίτες.








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom