Παρασκευή 4 Απριλίου 2014

Γρήγορα, ένα βραβείο (θράσους) στον Βασίλη Κεγκέρογλου, με το ψαλίδι…


Αυτή η κάστα των ανθρώπων που για επάγγελμα δηλώνουν «πολιτικός» και δη «πολιτικός που κυβερνά», μοιάζει σα να είναι από έναν άλλο πλανήτη. Μοιάζει να μην περπατά στο δρόμο, να μην καταλαβαίνει τα προβλήματα των απλών ανθρώπων, προβλήματα που προκαλεί όλη αυτή η κάστα με τη στάση και τη δράση της. Πετούν τον κόσμο στον γκρεμνό και του λένε ότι τον έβαλαν στον «Παράδεισο».

Μετά τον πρωθυπουργό της συγκυβέρνησης που μίλησε για τα
«επιτεύγματά» του, ένας ακόμη από τους πιστούς του στην κυβέρνηση, ο άλλοτε σοσιαλίζων υφυπουργός Εργασίας (έτσι είναι ο τίτλος του, αλλά στην πραγματικότητα είναι της ανεργίας…) Βασίλης Κεγκέρογλου, περιέγραψε κι αυτός τον «Παράδεισο» των Ελλήνων. Και μάλιστα των Ελλήνων με ειδικές ανάγκες ή ειδικές δεξιότητες.

Τι δεν είπε ο άνθρωπος, διεκδικώντας το βραβείο μπουρδολογίας και θράσους…

Διαβάστε κι εκνευριστείτε όσο θέλετε με τη θρασύτητά του, όπως περιγράφεται σε ανακοίνωσή του για τα παιδιά με αναπηρία. Προσέξετε και τις αναφορές του για το «κοινωνικό κράτος» και την ενίσχυσή του…

Διαβάστε τί είπε για τη «στήριξη» των ευπαθών ομάδων του πληθυσμού:
«Μπροστά στις νέες συνθήκες που διαμορφώνονται- όχι μόνο στη χώρα μας- δεν λίγοι όσοι θέτουν το ερώτημα, αν οι χώρες σε συνθήκες κρίσης μπορούν να αναπτύξουν και να στηρίξουν ένα κράτος πρόνοιας, ένα κοινωνικό κράτος. Θεωρώ, ότι επιβάλλεται η ενίσχυση του κοινωνικού κράτους.
Πέρα από τις αυτονόητες αρχές που αφορούν το κράτος δικαίου, προαπαιτούμενο της οικονομικής ανάπτυξης είναι η κοινωνική συνοχή. Και αυτή διασφαλίζεται με τη στήριξη πολιτικών πρόνοιας για τις ευάλωτες κυρίως ομάδες , ώστε να αποφευχθούν ακραία φαινόμενα κοινωνικού αποκλεισμού και φτώχειας με ότι αυτό συνεπάγεται.
Ειδικότερα για τα παιδιά με αναπηρία οφείλουμε όλοι να συμβάλλουμε ώστε να διατηρηθεί και να στηριχθεί το ιδιαίτερα σημαντικό έργο που μέχρι σήμερα έχει επιτευχθεί με την δημιουργική συνεργασία πολιτείας και γονεϊκού κινήματος».

Κι ακόμα, μας είπε τις προτεραιότητές του που στοχεύουν:
«-Στη διασφάλιση ίσων ευκαιριών στην κοινωνική και οικονομική ζωή.
-Στην κοινωνική προστασία και στήριξη των ατόμων με αναπηρία και των οικογενειών τους.
-Στην ένταξη τους στην αγορά εργασίας»

Αυτά λοιπόν από τον Βασίλη τον υφυπουργό της κυβέρνησης της καταστροφής (που δεν προλαβαίνει να αρπάζει τα ψαλίδια και να κόβει κορδέλες). Που όλα τα έλυσε, όλα τα έκανε καλύτερα…
Και μιλάει ακόμη, χωρίς να κοκκινίζει ή να σκύβει το κεφάλι…
Τα έχει κάνει όλα «τόσο καλά», γι αυτό χρειάζεται μια ολόκληρη φρουρά όταν είναι ανάγκη να περπατήσει στο δρόμο…
Σα δεν ντρέπονται όλοι τούτοι, που νομίζουν ακόμη ότι μπορούν να μας δουλεύουν ψιλό γαζί…
Σα δε ντρέπονται που μας θεωρούν ακόμη πρόβατα άσκεφτα και άλαλα…
http://www.candianews.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom