Κυριακή, 27 Απριλίου 2014

Πρόεδρε,δώσε εξηγήσεις - Εταιρεία που εκπροσωπεί το δικηγορικό γραφείο Νίκος Χρ. Αναστασιάδης & Συνεργάτες απέσυρε καταθέσεις 22,4 εκατ. δολαρίων πριν το κούρεμα στην Κύπρο


Στοιχεία που αφορούν υπόθεση εκροών ύψους 22,4 εκατ. δολάρια, κατά τις τελευταίες 15 μέρες πριν από το κρίσιμο Eurogroup του Μαρτίου 2013, δημοσιεύει σήμερα η εφημερίδα Χαραυγή, κάνοντας λόγο για «αμείλικτα ερωτήματα τα οποία αγγίζουν τον Πρόεδρο Αναστασιάδη».

Σύμφωνα με την εφημερίδα, η εταιρεία MABOR CO LIMITED, η οποία εκπροσωπείται από το γραφείο Νίκος Χρ. Αναστασιάδης & Συνεργάτες, απέσυρε σε 4 συναλλαγές τα εξής ποσά:

- 7 εκατ. δολάρια τη 1η Μαρτίου.
- 7,2 εκατ. δολάρια στις 7 Μαρτίου
- 2,8 εκατ. δολάρια επίσης στις 7 Μαρτίου
- 5,4 εκατ. δολάρια στις 12 Μαρτίου

Με βάση τα στοιχεία από τον Έφορο Εταιρειών, ως διευθυντής και γραμματέας της εν λόγω εταιρείας αναφέρονται δύο άλλες εταιρείες οι οποίες ανήκουν στο δικηγορικό γραφείο Νίκος Χρ. Αναστασιάδης και οι οποίες παρέχουν υπηρεσίες σε πελάτες του Γραφείου.

Να σημειωθεί πως κατά την επίμαχη χρονική περίοδο δεν υπήρχαν οποιοιδήποτε περιορισμοί στις συναλλαγές, άρα οι ενέργειες της εταιρείας δεν μπορούν να θεωρηθούν νομικά επιλήψιμες. Τίθεται ωστόσο θέμα ηθικής τάξης, αν και εφόσον συγκεκριμένα άτομα βρίσκονταν σε θέση να γνωρίζουν τις επικείμενες εξελίξεις αναφορικά με το κούρεμα και τον χρηματοπιστωτικό τομέα.

Απάντηση σχετικά με τα πιο πάνω στοιχεία αναμένεται να εκδοθεί από το Γραφείο Νίκος Χρ. Αναστασιάδης.

Διαβάστε ολόκληρο το σημερινό δημοσίευμα της Χαραυγής ΕΔΩ,στη σελίδα 3

Δεν υπάρχουν σχόλια: