Κυριακή 27 Απριλίου 2014

Εξελίξεις στην υπόθεση που συγκλόνισε το Αγρίνιο πριν τρία χρόνια

Πιθανοί ύποπτοι για τον τραγικό θάνατο του Ν. Μέντζου

Τρία χρόνια συμπληρώθηκαν στις 21 Απριλίου από την ημέρα του τραγικού θανάτου του άτυχου δασκάλου από το Αγρίνιο Νίκου Μέντζου. Ενός απίστευτου περιστατικού με πολλές και άγνωστες πτυχές που στην αρχή χαρακτηρίστηκε από την αστυνομία ως ατύχημα ή αυτοκτονία.

Το απανθρακωμένο πτώμα του 47χρονου Νίκου Μέντζου όμως, αλλά και πολλά ακόμη στοιχεία γύρω από το σκηνικό του καμένου αυτοκινήτου και των υπολειμμάτων του σώματος του άτυχου δασκάλου μέσα σε αυτό, ήταν αυτά που από την πρώτη κιόλας στιγμή έκαναν πρόσωπα από την οικογένεια του δασκάλου να μιλούν για ανθρωποκτονία από πρόθεση.

Με δήλωση τους τα μέλη της οικογενείας του Αγρινιώτη εκπαιδευτικού ζητούν τρία χρόνια μετά, βοήθεια απ’ όποιον μπορεί να παράσχει στοιχεία για την υπόθεση αυτή, που παραμένει ουσιαστικά ανεξιχνίαστη με την οικογένεια να επιμένει πως πρόκειται για δολοφονία.

Η δήλωση της οικογένειας, όπως δημοσιεύτηκε πριν από λίγες μέρες:

«ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΔΙΚΟΧΑΜΕΝΟ ΔΑΣΚΑΛΟ ΝΙΚΟ»

Σαν αύριο, Μεγάλη Πέμπτη, συμπληρώνονται τρία χρόνια από την δολοφονία του γιού μας και αδερφού μας, Νικολάου Μέντζου του Βασιλείου, δασκάλου, ο οποίος βρέθηκε άγρια δολοφονημένος στην περιοχή «Ρουπακιά» Αγρινίου.

Τρία ολόκληρα χρόνια δεν παύσαμε να αναζητούμε τον ή τους δολοφόνους του, με την βοήθεια των αρχών.

Με την σημερινή ανακοίνωση, εκλιπαρούμε για μια ακόμη φορά να μας βοηθήσετε στο δύσκολο έργο μας.

Όποιος ή όποια μπορεί να μας δώσει κάποια πληροφορία για το γεγονός, το οποίο συνέβη την 21-4-2011, ημέρα Μεγάλη Πέμπτη, πρωινή ώρα, να ενημερώσει τους πληρεξουσίους Δικηγόρους της οικογένειας μας, Χριστόφορο Επ. Παπαϊωάννου, κάτοικο Αγρινίου, οδός Χ. Σαλάκου αρ. 4, τηλ. 6976279362 και Επαμεινώνδα Χρ. Λούκα, κάτοικο Αγρινίου, οδός Βότση αρ. 15, τηλ. 6937159459, ή να ενημερώσει τις αρμόδιες αστυνομικές αρχές.

Οικογένεια Βασιλείου Μέντζου».

Ο φάκελός για την υπόθεση του θανάτου του εκπαιδευτικού Ν. Μέντζου δεν έκλεισε ποτέ. Είναι γεγονός πως οι πρώτες μέρες μετά τη δολοφονία θα μπορούσαν να είναι καθοριστικές για την εξιχνίαση του εγκλήματος, ο χαρακτηρισμός όμως της υπόθεσης από την Αστυνομία ως αυτοκτονία ή ατύχημα επιβράδυνε τις όποιες διαδικασίες.

Στοιχεία από τη δικογραφία που σχηματίστηκε καταδείκνυαν πως πρόκειται για δολοφονική ενέργεια. Η τελική έκθεση του εισαγγελέα αποκλείει την πιθανότητα αυτοκτονίας ή ατυχήματος και πλέον ασκείται δίωξη κατά αγνώστου για ανθρωποκτονία εκ προθέσεως. Η δικογραφία που σχηματίστηκε, δόθηκε στην ανακρίτρια η οποία συνεχίζει την έρευνα.

Μέσα στα στοιχεία εκείνα που δεν μπόρεσαν να αφήσουν αδιερεύνητη την περίπτωση της δολοφονίας, ήταν, σύμφωνα με πληροφορίες του «Γ» , το γεγονός ότι από τη σορό του άνδρα βρέθηκαν μόνο μέρη της σπονδυλικής στήλης, έλειπε το κεφάλι και τα πόδια, ενώ πουθενά δεν βρέθηκε η οδοντοστοιχία του. Ακόμη, εντός του αυτοκινήτου βρέθηκε σύρμα, για το οποίο ζητήθηκε από την κατασκευάστρια εταιρία να βεβαιώσει αν επρόκειτο για σύρμα που κατασκευαστικά ανήκε στο αυτοκίνητο. Η εταιρία βεβαίωσε πως αυτό δεν ανήκε σε μέρος του αυτοκινήτου και όπως φάνηκε στην συνέχεια επρόκειτο για ένα κοινό σύρμα που ο καθένας θα μπορούσε να προμηθευτεί.

Κάτι ακόμη που κίνησε υποψίες για την απόρριψη της περίπτωσης αυτοκτονίας, είναι, εκτός απ’ το ότι η αυτοπυρπόληση δεν είναι μέθοδος αυτοκτονίας που συναντάται συχνά στην Ελλάδα, πως αντανακλαστικά και μόνο, το σώμα του «αυτόχειρα» θα βρισκόταν αρκετά μέτρα μακριά από το σημείο της ανάφλεξης.

«Υπάρχουν πιθανοί ύποπτοι», αναφέρει ο ένας εκ των δύο δικηγόρων της οικογένειας κ. Χριστόφορος Παπαϊωάννου. Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες, η ανάκριση βρίσκεται πολύ κοντά στον εντοπισμό ατόμων που πιθανώς να έχουν άμεση εμπλοκή στο θάνατο του εκπαιδευτικού. «Υπάρχουν ύποπτες κινήσεις και καταθέσεις στην ανακρίτρια», αναφέρει ο έτερος δικηγόρος της οικογένειας κ. Νώντας Λούκας.

Ήδη, όπως εξηγούν οι δύο δικηγόροι, έχει γίνει εκταφή, άρση του τηλεφωνικού απορρήτου ενώ η τελευταία ενέργεια ήταν το αίτημα για εξακρίβωση των θέσεων των τηλεφώνων που έγιναν το μοιραίο πρωί της 21ης Απριλίου του 2011, ώστε να εντοπιστεί που ακριβώς βρίσκονταν ο εκπαιδευτικός κάθε στιγμή που πραγματοποιούσε ή δέχονταν κάποια κλήση στο κινητό του τηλέφωνο.

«Περιμένουμε όποιος γνωρίζει κάτι για εκείνη τη μέρα και μπορεί να μας παρέχει οποιαδήποτε πληροφορία, να επικοινωνήσει μαζί μας ή με τις αστυνομικές αρχές», αναφέρει ο κ. Παπαϊωάννου.

Η κάθε μαρτυρία μπορεί να είναι από χρήσιμη έως και καθοριστική για την εξιχνίαση της υπόθεσης και την τιμωρία των πιθανών ενόχων που κατά την οικογένεια, τους συνηγόρους της, αλλά και την ίδια τη Δικαιοσύνη στην παρούσα φάση, βρίσκονται πίσω από μια φριχτή ανθρωποκτονία που έγινε κατά τέτοιον τρόπο ώστε να εξαφανιστούν τα στοιχεία που θα την αποκάλυπταν.

Μαρίνα Ζαρκαβέλη

EΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΕΓΟΝΟΣ

http://www.agriniopress.gr/
μέσω NEWS PRESS AGRINIO

Δεν υπάρχουν σχόλια: