Σάββατο 3 Μαρτίου 2012

Yπουργός πήρε δάνειο από τον ΟΕΚ για πρώτη κατοικία με...πισίνα!!! το ξόφλησε μονομιάς και κέρδισε το 40%

Εχουν δει τόσα πολλά τα ματάκια μας που δεν έχουμε κανένα λόγο να αμφισβητήσουμε τη νέα γυφτιά κάποιου εκ των σωτήρων μας που έρχεται στη δημοσιότητα με το παρακάτω δημοσίευμα.Σαφώς και είναι νόμιμη η χορήγηση του δανείου και το χάρισμα του 40%,ηθικό δεν είναι!Γιατί τέτοιες κομπίνες μπορεί να κάνει όποιος διαθέτει χρήμα κι όχι ο απλός εργαζόμενος τα συμφέροντα του οποίου υποτίθεται εξυπηρετούσε ο καταργούμενος πλέον ΟΕΚ.Εμείς απλά θέλουμε να ρωτήσουμε: πόσες περιπτώσεις κοινών θνητών υπάρχουν σαν αυτή του εν ενεργεία υπουργού;Δάνειο για σπίτι 200 τμ με "υδατοδεξαμενή" και εξόφληση μονομιάς με κέρδος το 40% του δανείου!!!!
Ζείδωρον

Εν ενεργεία υπουργός έλαβε δάνειο από τον Οργανισμό Εργατικής Κατοικίας και κατασκεύασε κατοικία με ...πισίνα!
Απίστευτο κι όμως αληθινό. Η πληροφορία, ωστόσο, της anatropi2020.gr είναι ακριβής και φαίνεται πως θα δει το φως της δημοσιότητας τις επόμενες ημέρες. (ίσως και σε εφημερίδες του σαββατοκύριακου).
Και αποδεικνύει πόσο διεφθαρμένο είναι το σύστημα του κράτους και των υπηρεσιών του και ποιοί κατευθύνουν τη διαφθορά. Οι ίδιοι που καλούνται να μας σώσουν από τη χρεωκοπία...
Σύμφωνα με πληροφορίες, εν ενεργεία υπουργός ο οποίος κατείχε παλαιότερα άλλη θεσμική θέση, κατάφερε να πάρει επιδοτούμενο δάνειο από τον ΟΕΚ ως «πολύτεκνος».
Η ιστορία εγείρει σοβαρά νομικά ερωτήματα και έχει πολύ σοβαρές ηθικές διαστάσεις, καθώς είναι αδιευκρίνιστο πως εγκρίθηκε δάνειο για κατοικία 200 τετραγωνικών μέτρων, στο συμβόλαιο της οποίας αναφέρεται ρητώς ότι διαθέτει και "υδατοδεξαμενή"!...

Δηλαδή, ένας οργανισμός που υποτίθεται ότι δανειοδοτεί απόρους ή χαμηλόμισθους να αποκτήσουν πρώτη κατοικία με τα απολύτως απαραίτητα και χωρίς περιττές πολυτέλειες, δίνει δάνειο σε πολιτικό πρόσωπο επειδή είναι πολύτεκνος και του επιτρέπει να κατασκευάσει και πισίνα, σε μία προκλητικότατη επίδειξη χλιδής!
Μια δεύτερη πτυχή του θέματος, όπως αναφέρει και το νέο site http://www.matrix24.gr/ του πρώην διευθυντή του Κόσμου του Επενδυτή Νίκου Φελέκη, σχετίζεται με το γεγονός ότι, όπως αναφέρεται, η σύζυγος του υπουργού, η οποία και αιτήθηκε το δάνειο, εμφανίστηκε να ασκεί το επάγγελμα των οικιακών! (Σημείωση στο συμβόλαιο ως ιδιοκτήτες εμφανίζονται και οι δύο).
Με δεδομένο ότι δικαιούχοι επιδότησης είναι μόνο εκείνοι που εργάζονται, ο σύζυγος φρόντισε να εμφανίσει την αιτούσα ως ασφαλισμένη σε δική του επιχείρηση!
Η υπόθεση όμως δεν τελειώνει στο σημείο αυτό. Το δάνειο εγκρίθηκε στους ενδιαφερόμενους και εντάχθηκαν σε ρύθμιση που αφορά πολύτεκνους. Περίπου στα τέλη του 2007 το δάνειο των 145.000 ευρώ, εγκρίθηκε στους αιτούντες. Η πρώτη καταβολή αποπληρωμής ξεκίνησε στα μέσα του 2010. Αφού καταβλήθηκαν περίπου 4.000 ευρώ σε δώσεις, ένα δεκαήμερο πριν την κατάργηση των ευνοϊκών διατάξεων για τρίτεκνους το ζευγάρι προχώρησε, στα μέσα Φεβρουαρίου του 2011, στην εξόφληση όλου του ποσού.
Ποιο είναι το ενδιαφέρον σ’ αυτή τη περίπτωση; Το γεγονός ότι αξιοποιήθηκε η Υπουργική Απόφαση 50/165 (27/3ου/2000) σύμφωνα με την οποία προβλεπόταν ότι σε περίπτωση καταβολής του συνόλου του δανείου μια σειρά από κατηγορίες πολιτών, όπως οι τρίτεκνοι και τα Άτομα με Ειδικές Ανάγκες, τυγχάνουν ευνοϊκής μεταχείρισης και εξασφαλίζουν έκπτωση 40%.
Με απλά μαθηματικά το ποσό που κατέβαλαν μετρητά ήταν της τάξεως των 85.000 ευρώ. Αν στο ποσό αυτό υπολογιστούν και οι 4.000 που είχαν πληρώσει με τη μορφή δόσεων το ποσό που καταβλήθηκε συνολικά ήταν 89.000 ευρώ και η έκπτωση έφτασε στις 56.000 ευρώ!
Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο οικονομικός εισαγγελέας Γρ. Πεπόνης έχει υπόψη του τη σχετική υπόθεση και δεν αποκλείεται να προχωρήσει σε διερεύνηση της.
Το όλο θέμα παρουσιάζει ένα επιπλέον σημειολογικό ενδιαφέρον καθώς πριν από μερικές ημέρες ελήφθη η απόφαση κατάργησης του Οργανισμούς Εργατικής Κατοικίας. Ενός οργανισμού που μέχρι τώρα παρείχε επιδότηση ενοικίου σε 120.000 δικαιούχους και επιδότηση επιτοκίου σε 83.000 εργαζόμενους.
Πηγή: Matrix24.gr
από http://www.anatropi2020.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom