Τρίτη 15 Οκτωβρίου 2024

Τύφλα στο μεθύσι ο γκαλερίστας που προκάλεσε θανατηφόρο τροχαίο στη Γλυφάδα - Οδηγείται στη φυλακή


Το κατώφλι της φυλακής αναμένεται να περάσει αύριο (16.10.2024) ο γνωστός γκαλερίστας του Κολωνακίου που ενεπλάκη στο θανατηφόρο τροχαίο της Ποσειδώνος που έστειλε στον θάνατο έναν 52χρονο οδηγό.

Ο 39χρονος επιφανής Αθηναίος, που τραυματίστηκε και ο ίδιος από την σφοδρή σύγκρουση του θηριώδους Μερσέντες, με το Vitara, οδηγήθηκε στο νοσοκομείο έχει ήδη υποβληθεί σε μία χειρουργική επέμβαση και μάλιστα αναμένεται να εγχειριστεί ξανά με μικρή όμως πιθανότητα όπως λένε και οι γιατροί να σώσει το αριστερό του μάτι, πέρασε σήμερα το κατώφλι του ανακριτή και μετά την απολογία του, κρίθηκε προφυλακιστέος.

Συνοδευόμενος, από τον συνήγορο του κ. Στέλιο Γκαρίπη, πέρασε σήμερα (15.10.2024) λίγο μετά τις 12 την πόρτα του ανακριτή και παρά τις εξηγήσεις που έδωσε δεν έπεισε και αποφασίστηκε η προφυλάκιση του. Όπως προέκυψε από την έρευνα της τροχαίας, ο 39χρονος, οδηγούσε «τύφλα στο μεθύσι», καθώς από τα τεστ που του έγιναν βρέθηκε ποσότητα οινοπνεύματος 1,55, την ίδια ώρα που το όριο είναι 0,25.

Μάλιστα όπως προέκυψε, ο γκαλερίστας, έχοντας φύγει με τη φίλη του από το Κολωνάκι και οδηγώντας στην παραλιακή, πέρασε δύο κόκκινα ενώ το κοντέρ του Μερσέντες άγγιζε τα 200 χιλιόμετρα!

Αξίζει να σημειωθεί, όπου σύμφωνα με το νόμο, το επιτρεπτό όριο κατανάλωσης αλκοόλ είναι 0,25, σε περίπτωση που η τιμή αγγίξει το 0,45 προβλέπεται σύλληψη, ενώ στο αλκοτέστ που έγινε στον 39χρονο έδειξε 0.75 ενώ στο αίμα το 1.55!

Το μοιραίο τροχαίο

Όπως προκύπτει από το ενημερωτικό σημείωμα της αστυνομίας, το θανατηφόρο τροχαίο με κεντρικό πρόσωπο το γνωστό γκαλερίστα του Κολωνακίου, σημειώθηκε στις 02:35 τα ξημερώματα της Πέμπτης στη λεωφόρο Ποσειδώνος στο ύψος της Γλυφάδας, όταν το αυτοκίνητο που που οδηγούσε ο 52χρονος από την Καρδίτσα, «κινούμενο επί της λεωφόρου Ποσειδώνος με κατεύθυνση από Πειραιά προς Βούλα, φθάνοντας στο ύψος ο.α 86 συγκρούστηκε με το ομόρροπα κινούμενο όχημα που οδηγούσε ο γκαλερίστας.

Κατόπιν της σύγκρουσης το όχημα του 52χρονου εξετράπη δεξιά της πορείας του και προσέκρουσε αρχικά σε δέντρο και εν συνεχεία σε άλλο σταθμευμένο όχημα, ενώ το όχημα του γκαλερίστα εξετράπη αριστερά της πορείας του και προσέκρουσε σε κολώνα ηλεκτροφωτισμού.

Αποτέλεσμα του τροχαίου ατυχήματος ήταν ο θανάσιμος τραυματισμός του 52χρονου οδηγού, ο οποίος διεκομίσθηκε με σταθμό του Ε.Κ.Α.Β. στο Νοσοκομείο «Ασκληπιείο Βούλας», ο ελαφρύς τραυματισμός του γκαλερίστα, καθώς και της 33χρονης επιβάτιδας οι οποίοι διεκομίσθησαν με σταθμούς του Ε.Κ.Α.Β. στο Γ.Κ.Ν. «ΝΙΚΑΙΑΣ».

Ο δικηγόρος του γκαλερίστα Στέλιος Γκαρίπης

Όπως αναφέρεται στις επόμενες γραμμές «Προανάκριση ενεργείται από το Α΄ Τμήμα Τροχαίας Ν/Α Αττικής. Για τον θανόντα παραγγέλθηκε διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής ενώ από τον γκαλερίστα, ελήφθησαν ποσότητες αίματος και ούρων προς ανίχνευση τυχόν αλκοόλης και τοξικών ουσιών. Επίσης, ο 39χρονος οδηγός συνελήφθη κατά παράβαση των άρθρων 28 και 302 Π.Κ. Τέλος, δεν εξακριβώθηκε η χρήση ζώνης ασφαλείας από τους ανωτέρω εμπλεκόμενους οδηγούς».

https://www.newsit.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom