Κυριακή 27 Οκτωβρίου 2024

Μεγάλη εκδήλωση τιμής στους νεκρούς του ΔΣΕ: Από το παράδειγμα τους παίρνουμε δύναμη και συνεχίζουμε (φωτο)

ΚΑΛΛΙΘΕΑ ΠΡΕΣΠΩΝ - ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΗΡΙΑ ΜΝΗΜΕΙΟΥ ΤΟΥ ΔΣΕ

Μεγάλη εκδήλωση του ΚΚΕ έγινε το μεσημέρι της Κυριακής 27 Οκτώβρη στο χωριό Καλλιθέα Πρεσπών.Στο πλαίσιο της εκδήλωσης της ΚΕ του ΚΚΕ έγιναν αποκαλυπτήρια του μνημείου στο χωριό Καλλιθέα της Πρέσπας, ενώ ανάλογη μεγάλη εκδήλωση έγινε νωρίτερα στο χωριό Κώττας της Φλώρινας.

Σημειώνεται ότι στην Καλλιθέα της Πρέσπας, στον περίβολο του χώρου του Μουσείου για το ΕΑΜ, τον ΕΛΑΣ και τον ΔΣΕ, διαμορφώθηκε μνημειακός χώρος με μαρμάρινες πλάκες όπου έχουν γραφτεί τα ονόματα 1.600 περίπου νεκρών μαχητών και μαχητριών του ΔΣΕ που έπεσαν στις μάχες και κατάγονται από τα 48 χωριά της περιοχής των Πρεσπών και γύρω από τη Φλώρινα.

Στην εκδήλωση που έγινε μέσα σε κλίμα συγκίνησης και αισιοδοξίας, με το ΚΚΕ στην πρωτοπορία της πάλης και των αγώνων που έρχονται, παραβρέθηκε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, επικεφαλής πολυμελούς αντιπροσωπείας του Κόμματος.

Παραβρέθηκαν επίσης ο Παναγιώτης Πασχαλίδης, πρώην δήμαρχος Πρεσπών και ο Φώτης Γεωργίου, πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Πρεσπών.

Ο αγώνας τους συνεχίζει να εμπνέει τις σημερινές γενιές των κομμουνιστών

Στην διάρκεια της μεγάλης εκδήλωσης στην Καλλιθέα Πρεσπών χαιρέτησε ο Νόντας Στολτίδης, μέλος του Γραφείου Περιοχής Δυτικής Μακεδονίας του ΚΚΕ, ο οποίος σημείωσε ότι «ο αγώνας των ΕΑΜ-ΕΛΑΣ-ΔΣΕ συνεχίζει να εμπνέει τις σημερινές γενιές των κομμουνιστών και άλλων αγωνιστών στον αγώνα για μια κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση, για τον σοσιαλισμό – κομμουνισμό».

Μιλώντας στην εκδήλωση ο Νίκος Χριστάνης, μέλος της ΚΕ και Γραμματέας της Επιτροπής Περιοχής Δυτικής Μακεδονίας του ΚΚΕ, επισήμανε ότι «εμπνεόμαστε από της ηρωικές σελίδες που έγραψε ο ΔΣΕ ιδιαίτερα εδώ στις μάχες του Γράμμου και του Βίτσι. Με την σημερινή εκδήλωση τιμάμε και τους νεκρούς όλων των χωριών των Πρεσπών και της ΒΔ Φλώρινας που τους έχουμε αποτυπώσει εδώ στις μαρμάρινες πλάκες ανά χωριό. Από το παράδειγμα τους παίρνουμε δύναμη για να συνεχίσουμε στην καθημερινή πάλη, για να κάνει κουμάντο ο λαός στον τόπο του, όπως έγινε και τότε».

Η εκδήλωση έκλεισε με εκατοντάδες υψωμένες γροθιές από τους συγκεντρωμένους να τραγουδούν την «Διεθνή», ενώ δεκάδες σημαίες του ΚΚΕ ανέμιζαν ψηλά.

Ακολούθησε λαϊκό αντάρτικο γλέντι με τους Κώστα ΑντάραΑλέξανδρο ΓκάραΘανάση Γράβα, και Παντελή Μόσχογλου, σκορπώντας έντονη συγκίνηση αλλά και αγωνιστική ανάταση.

Νωρίτερα στην Καλλιθέα Πρεσπών, τον ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα υποδέχτηκε ο Κωνσταντίνος Τερψόπουλος, πρόεδρος της τοπικής κοινότητας, ο οποίος πρόσφερε στον Δ. Κουτσούμπα ένα καλάθι με τοπικά προϊόντα.





















https://www.902.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom