Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2024

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη νομιμοποιεί αυθαίρετα στον αιγιαλό προς όφελος επιχειρηματικών συμφερόντων


Στη νομιμοποίηση αυθαίρετων κατασκευών μέσα στον αιγιαλό προχωρά η κυβέρνηση Μητσοτάκη, με νομοσχέδιο που κατέθεσε το υπουργείο Περιβάλλοντος (!) και Ενέργειας στη Βουλή.

Αντιδράσεις στο Δ. Αλίμου έχει προκαλέσει νομοθετική ρύθμιση προβλέπει …«τακτοποίηση» αυθαίρετων εξυπηρετώντας προκλητικά επιχειρηματικά συμφέροντα.

Η νομοθετική ρύθμιση η οποία περιλαμβάνεται στο πολυνομοσχέδιο του ΥΠΕΝ, που άρχισε η συζήτηση του στην Επιτροπή της Βουλής, προβλέπει νομιμοποίηση αυθαιρέτων «δημοσίου ενδιαφέροντος» από το Φαληρικό Όρμο μέχρι την Αγία Μαρίνα Κρωπίας!

Τα παραπάνω καταγγέλλει με ανάρτηση στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, ο Δήμαρχος Αλίμου Δ. Κονδύλης, κάνοντας λόγο για “επιβράβευση” των καταπατητών από το Κράτος και προειδοποιεί ότι ο Δήμος θα προσφύγει στα δικαστήρια για να προσβάλει κάθε τακτοποίηση αυθαιρεσίας που θα προσπαθήσουν να κάνουν μέσα στον αιγιαλό και την παραλία του Αλίμου.

Συγκεκριμένα σημειώνει, ο δήμαρχος: “Θυμίζουμε ότι στον Άλιμο η ΕΤΑΔ έχει αυθαίρετες κατασκευές μέσα στον αιγιαλό και της έχουν ήδη επιβληθεί πρόστιμα 18.000.000 ευρώ από την Πολεοδομία Αλίμου για τα αυθαίρετα αυτά κτίσματα, που εκμεταλλεύεται γνωστός επιχειρηματίας.

Αντί να τα κατεδαφίσει, η ΕΤΑΔ θα προσπαθήσει ξανά να τα… νομιμοποιήσει” αναφέρει ο Ανδρέας Κονδύλης, στην οργισμένη ανάρτηση που έκανε με αφορμή την κατάθεση στη Βουλή Σχεδίου Νόμου του Υπουργείου Περιβάλλοντος με τίτλο «Ρυθμίσεις για τον εκσυγχρονισμό της διαχείρισης αποβλήτων … και την αντιμετώπιση πολεοδομικών ζητημάτων».

Σημειώνουμε ότι στο άρθρο 70 του νομοσχεδίου, για πρώτη φορά στην Ελλάδα (!!!), δημιουργείται δυνατότητα υπέρ των ακινήτων της ΕΤΑΔ να «τακτοποιούν» αυθαίρετες κατασκευές μέσα στον αιγιαλό για μπαρ, καφετέριες και λοιπά καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, κάτι που μέχρι σήμερα απαγορευόταν ρητά!

Με την νομοθετική ρύθμιση εξυπηρετούνται και βολεύονται πλήρως καταπατητές και όλοι όσοι έχουν παρανομήσει και κτίσει μέσα στον αιγιαλό ανά την Ελλάδα, οι οποίοι πλέον με τη βούλα της κυβέρνησης …«διευκολύνονται» και να «τακτοποιήσουν» τις παρανομίες τους…

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη έρχεται να επιβραβεύσει τους καταπατητές του αιγιαλού, την αυθαίρετη δόμηση και την παρανομία ανοίγοντας το δρόμο στα επιχειρηματικά συμφέροντα να λεηλατήσουν τους αιγιαλούς της χώρας εξασφαλίζοντας τεράστια κέρδη, σε βάρος του εργαζόμενου λαού.

Ακολουθεί ολόκληρη η ανάρτηση του δημάρχου Αλίμου:

https://www.imerodromos.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom