Σάββατο 15 Ιουνίου 2024

Πειραιάς: Επιχειρούν να λύσουν τον γρίφο της φονικής συμπλοκής στο super market - Στο μικροσκόπιο παλιές υποθέσεις (φωτο & βίντεο)


Το ερώτημα που θέλουν να απαντήσουν τα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. είναι αν η τωρινή επίθεση σχετίζεται με κάποιο τρόπο με τη μαφιόζικη εκτέλεση των έξι ανδρών στη Λούτσα.

Το ψηφιδωτό της ένοπλης συμπλοκής με έναν νεκρό που έγινε χθες Παρασκευή (14/6) μεταξύ τριών Τούρκων μέσα σε σούπερ μάρκετ στον Πειραιά προσπαθούν να ενώσουν οι ερευνητές της ΕΛ.ΑΣ. προκειμένου να ρίξουν φως στο κίνητρο πίσω από το αιματηρό περιστατικό.

Στο πλαίσιο αυτό αναζητούν υλικό από κάμερες της περιοχής ώστε να δουν τι προηγήθηκε της συμπλοκής ενώ σημαντικό ρόλο αναμένεται να παίξουν και οι μαρτυρίες των ανθρώπων που βρίσκονταν στο σημείο την ώρα των πυροβολισμών.

Παράλληλα οι αστυνομικοί ανασύρουν από το αρχείο και παλιές υποθέσεις αναζητώντας κάποια ενδεχόμενη σύνδεση, ενώ στην έρευνα φέρεται να συμμετέχει και η ΕΥΠ.

Μία από τις υποθέσεις που βρίσκεται στο μικροσκόπιο είναι αυτή της ενέδρας θανάτου στη Λούτσα που είχε γίνει στις αρχές Σεπτεμβρίου του 2023 και κατά την οποία είχαν χάσει τη ζωή τους έξι άνδρες από την Τουρκία, μέλη εγκληματικής οργάνωσης.

Το ερώτημα που θέλουν να απαντήσουν τα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. είναι αν η τωρινή επίθεση σχετίζεται με κάποιο τρόπο με τη μαφιόζικη εκτέλεση των έξι ανδρών.

Το χρονικό της αιματηρής συμπλοκής

Για την αιματηρή συμπλοκή στο super market οι αστυνομικοί προχώρησαν σε μία σύλληψη και σε μία προσαγωγή.

Υπενθυμίζεται πως όλα συνέβησαν χθες το απόγευμα όταν δύο άνδρες από την Τουρκία μπήκαν στο κατάστημα και κατευθύνθηκαν προς το μανάβικο. Τότε ένας τρίτος άνδρας τους ακολούθησε, έβγαλε όπλο και άνοιξε πυρ εναντίον τους. Από τους πυροβολισμούς τραυματίστηκε θανάσιμα ο ένας (επιχείρησε κι αυτός να τραβήξει όπλο αλλά δεν πρόλαβε), ενώ ο άλλος έπεσε στο έδαφος σοβαρά τραυματισμένος.

Δείτε φωτογραφία από τη σύλληψη του δράστη

Στη συνέχεια ο δράστης επιχείρησε να διαφύγει, ωστόσο τον εντόπισαν στελέχη της Άμεσης Δράσης σε κοντινό σημείο από το κατάστημα και τον συνέλαβαν. Μετά από λίγο οι αστυνομικοί προσήγαγαν ακόμη ένα άτομο που βρισκόταν στην είσοδο του σούπερ μάρκετ.

Όπως ανέφεραν σχετικά αυτόπτες μάρτυρες: «Ακούσαμε δύο πυροβολισμούς, είδαμε υπαλλήλους να βγαίνουν έξω και να φωνάζουν την αστυνομία και τους πελάτες να τρέχουν πανικόβλητοι. Τρομάξαμε, νομίζαμε πως μπορεί να είναι τρομοκρατική επίθεση».

Μαρίνος Αλειφέρης - Παναγιώτης Βλαχουτσάκος https://www.protothema.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom