Κυριακή 23 Ιουνίου 2024

Φωτιά στην Κερατέα: Εμπρησμό «δείχνει» ο δήμαρχος Λαυρεωτικής - Τι αποκάλυψε (βίντεο)


Χωρίς ενεργό μέτωπο είναι η φωτιά που ξέσπασε χθες το βράδυ (22.06.24) στην περιοχή της Κερατέας.

Γύρω στις 10 το βράδυ του Σαββάτου σήμανε συναγερμός στην Πυροσβεστική, καθώς εκδηλώθηκε φωτιά στην περιοχή της Κερατέας και συγκεκριμένα σε αγροτοδασική έκταση στην περιοχή Άνω Δασκαλειό.

Η φωτιά που ανέπτυξε γρήγορα δυναμική λόγω των ισχυρών ανέμων που έπνεαν εκείνη την ώρα στην περιοχή, απειλώντας σπίτια.

Στο σημείο έσπευσαν άμεσα ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής και συγκεκριμένα 120 πυροσβέστες με 4 πεζοπόρα τμήματα και 38 οχήματα που μαζί με τις μαζί με τις υδροφόρες του Δήμου Λαυρεωτικής και τους εθελοντές, κατάφεραν να την περιορίσουν πριν προλάβει να πάρει μεγαλύτερες διαστάσεις.

Λόγω της πυρκαγιάς εστάλη στις 22:57 μήνυμα του 112 σε όσους βρίσκονται στην περιοχή Άνω Δασκαλειό να απομακρυνθούν προς Κερατέα, ενώ η Αστυνομία προχώρησε σε εκτροπές κυκλοφορίας.

Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση από την Πυροσβεστική, νωρίς το πρωί της δεν υπάρχει ενεργό μέτωπο στην πυρκαγιά, ενώ στο σημείο παραμένουν ισχυρές δυνάμεις για να αντιμετωπιστούν τυχόν αναζωπυρώσεις, ενώ δεν υπάρχουν αναφορές για φθορές σε σπίτια.

Την ίδια ώρα, ο Δήμαρχος Λαυρεωτικής Δημήτρης Λουκάς, αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο του εμπρησμού για τη φωτιά στην Κερατέα.

Ο ίδιος μιλώντας στο Open σήμερα (23.06.24) τόνισε αρχικά την άμεση ανταπόκριση της Πυροσβεστικής για την κατάσβεσή της.

«Ήταν μία δύσκολη φωτιά, με 8 μποφόρ στις 10 το βράδυ, σε περιοχή δίπλα στην Αττική Οδό… 10 το βράδυ ή από αμέλεια ή εμπρησμός», είπε χαρακτηριστικά.

Και στη συνέχεια αποκάλυψε: «Πηγαίναμε από Λαύριο προ Κερατέα, στον δρόμο προς τη μεγάλη φωτιά, υπήρχε άλλη μία φωτιά στο διάζωμα, προφανώς είχε μπει εκεί από αντιπερισπασμό, για να μην πάμε στη μεγάλη φωτιά. Τη σβήσαμε αμέσως».

Τέλος, ο κ. Λουκάς επεσήμανε ότι κάτοικοι του είπαν πως εκεί από όπου ξεκίνησε η φωτιά, άκουσαν μία έκρηξη και μετά είδαν τις φλόγες.

https://www.newsit.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom