Σάββατο 1 Ιουνίου 2024

Επείγουσα ποινική διαδικασία για τα αίσχη στο Παίδων «Π & Α Κυριακού»


Επείγουσα ποινική διαδικασία (προκαταρκτική εξέταση) έχει ανοίξει, μετά τη μηνυτήρια αναφορά των Σωματείων Εργαζομένων των Νοσοκομείων Παίδων «Π & Α Κυριακού» και «Πεντέλης» στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, με την οποία κατήγγειλαν την ανεπάρκεια της διοίκησης της 1ης ΥΠΕ και της διοίκησης του ΓΝΠ «Π & Α Κυριακού» να λύσουν το χρονίζον πρόβλημα της έλλειψης αναισθησιολόγων στο νοσοκομείο και την προσπάθειά τους να καταδικάσουν τους αναισθησιολόγους στο βασανιστήριο της υπερεφημέρευσης, με όργιο παράνομων εντολών και απειλών στους γιατρούς και των τριών παιδιατρικών νοσοκομείων της 1ης ΥΠΕ («Π. & Α. ΚΥΡΙΑΚΟΥ», «ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ» και «ΠΑΙΔΩΝ ΠΕΝΤΕΛΗΣ»).

Πηγή: Κοντρα

Η ποινική διαδικασία στρέφεται (προς το παρόν, ασφαλώς) κατά παντός υπευθύνου και διερευνά τη διάπραξη των αδικημάτων της παράβασης καθήκοντος (άρθρο 259 ΠΚ) και της έκθεσης άλλου (άρθρο 306 ΠΚ, παρ. 1α). Παραθέτουμε τα δύο άρθρα του Ποινικού Κώδικα, όπως ισχύουν:

Αρθρο 259

Παράβαση καθήκοντος

Υπάλληλος που με πρόθεση παραβαίνει τα καθήκοντα της υπηρεσίας του με σκοπό να προσπορίσει στον εαυτό του ή σε άλλον παράνομο όφελος ή να βλάψει το κράτος ή κάποιον άλλο τιμωρείται με φυλάκιση έως δύο έτη ή χρηματική ποινή, αν η πράξη αυτή δεν τιμωρείται με άλλη ποινική διάταξη.

Αρθρο 306

Εκθεση

1. Οποιος εκθέτει άλλον και έτσι τον καθιστά αβοήθητο, καθώς και όποιος αφήνει αβοήθητο ένα πρόσωπο που το έχει στην προστασία του ή που έχει υποχρέωση να το διατρέφει και να το περιθάλπει ή να το μεταφέρει, ή ένα πρόσωπο που ο ίδιος υπαίτια τραυμάτισε, τιμωρείται με φυλάκιση τουλάχιστον έξι μηνών.

2. Αν η πράξη προκάλεσε στον παθόντα: α) βαριά σωματική βλάβη, επιβάλλεται φυλάκιση τουλάχιστον τριών ετών, β) θάνατο, επιβάλλεται κάθειρξη έως δέκα έτη.

Είναι εντυπωσιακή η ταχύτητα με την οποία διατάχτηκε το άνοιγμα ποινικής διαδικασίας, δεδομένου ότι η μηνυτήρια αναφορά των δύο σωματείων κατατέθηκε στις 2 Μάη και αφορά στελέχη της διοίκησης (του κράτους). Προτού συμπληρωθεί μήνας και ενώ η υπόθεση έχει πάρει πλέον μεγάλες πολιτικές διαστάσεις, η Εισαγγελία Πρωτοδικών παράγγειλε προκαταρκτική εξέταση με επείγουσα διαδικασία και για κάθε άλλο παρά ήσσονος σημασίας αδικήματα (ειδικά το αδίκημα της έκθεσης).

Ανεξάρτητα από το πώς θα εξελιχτεί και θα καταλήξει αυτή η ποινική διαδικασία, η ταχύτητα στην πρώτη φάση της δείχνει ότι η καταγγελία των δύο σωματείων και των γιατρών αξιολογείται ως σοβαρή. Αλλιώς θα πετιόταν σε κανένα συρτάρι για να αραχνιάσει καλά, προτού πεταχτεί στον κάλαθο των αχρήστων που ονομάζεται «αρχειοθέτηση».

Αυτό έχει ιδιαίτερη σημασία, γιατί εδώ και μερικές μέρες ο ακροδεξιός-νεοφιλελεύθερος υπουργός Υγείας, με πλήρη δημόσια συμφωνία του Μητσοτάκη, επιδίδεται σε ένα ρεσιτάλ γκεμπελίστικου τύπου συκοφάντησης των αναισθησιολόγων. Ξεκίνησε με το ότι όλα τα κάνει «η γιατρός του Κουφοντίνα» και συνέχισε με το ότι όλα γίνονται «για προεκλογικούς λόγους» (ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, που κάλυψε πλήρως τον υπουργό Υγείας, μίλησε για «επαναστατική γυμναστική»). Κοινή επωδός όλων τους (Γεωργιάδη, Μητσοτάκη, Π. Μαρινάκη) είναι ότι οι γιατροί «κρατούν ομήρους τα παιδιά» για να κάνουν προεκλογικό θόρυβο.

Οι γιατροί, όμως, έχοντας φτάσει «στο αμήν» και επειδή ανησυχούν για την ασφάλεια των παιδιών (και τη δική τους υγεία, που λόγω εργασιακής εξόντωσης μπορεί να οδηγήσει σε ιατρικά λάθη) έκαναν ό,τι ήταν απαραίτητο για να λειτουργήσει το «Π & Α Κυριακού» με ασφάλεια.

- Ξεκαθάρισαν ότι θα κάνουν μόνο τις εφημερίες που προβλέπονται από το εθνικό και ενωσιακό νομικό πλαίσιο.

- Ως αναισθησιολογικό τμήμα κατήρτισαν πρόγραμμα εφημεριών για τον Μάη, το οποίο ενέκρινε ομόφωνα το Επιστημονικό Συμβούλιο του Νοσοκομείου. 

Μολονότι ο αναπληρωτής διοικητής του «Π & Α Κυριακού», Τόσκας, επικύρωσε με απόφασή του αυτό το πρόγραμμα εφημεριών, μια μέρα αργότερα ανέκρουσε πρύμναν (με εντολή ποιου, άραγε;) και έδωσε εντολή στην αναπληρώτρια προσωρινή προϊσταμένη του αναισθησιολογικού να καταρτίσει άλλο πρόγραμμα εφημεριών! Η προϊσταμένη υπάκουσε στο «εντέλλεσθε» και την ίδια στιγμή κατέθεσε εγγράφως την πλήρη διαφωνία της.

Μίλησε για «ανεπίτρεπτη έκπτωση της ασφάλειας λειτουργίας του [αναισθησιολογικού] τμήματος». Κατήγγειλε ότι, «παρότι η διοίκηση έχει οχληθεί σχετικά με το μείζον θέμα της υποστελέχωσης εγγράφως από τον Ιούνιο του 2023, δεν προέβη εγκαίρως στις απαραίτητες διαδικασίες για την πλήρωση οργανικών θέσεων και την ενίσχυση του τμήματος». Ηγειρε ζήτημα «ενδεχόμενων αρνητικών επιπτώσεων στη λειτουργία του νοσοκομείου και την ασφάλεια του προσωπικού και των ασθενών» από το πρόγραμμα εφημέρευσης που τη διέταξαν να συντάξει.

Παραθέτουμε ξανά αυτό το σημαντικό έγγραφο:

anafora_diefthintrias

Τα σωματεία των «Π & Α Κυριακού» και «Παίδων Πεντέλης» και η πενταμελής της ΕΙΝΑΠ στο «Αγία Σοφία», δηλαδή οι γιατροί και των τριών παιδιατρικών νοσοκομείων, εξέδωσαν κοινή ανακοίνωση στις 29 Απρίλη. Τη θυμίζουμε:

Καταγγέλλουμε την ανεπάρκεια του διοικητή της 1ης ΥΠΕ και της διοίκησης του ΓΝΠΑ «Π. & Α. ΚΥΡΙΑΚΟΥ», να επιλύσουν το διαχρονικό πρόβλημα της έλλειψης του αναγκαίου ιατρικού προσωπικού του αναισθησιολογικού τμήματος του νοσοκομείου και την προσπάθειά τους να καταδικάσουν τους αναισθησιολόγους στο βασανιστήριο της υπερεφημέρευσης, με όργιο παράνομων εντολών και απειλών στους γιατρούς και των τριών παιδιατρικών νοσοκομείων της 1ης ΥΠΕ (ΓΝΠΑ «Π. & Α. ΚΥΡΙΑΚΟΥ», ΓΝΑ ΠΑΙΔΩΝ «ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ» και ΓΝ «ΠΑΙΔΩΝ ΠΕΝΤΕΛΗΣ»).

Ακολουθώντας πιστά την πολιτική της κυβέρνησης για τη διάλυση του ΕΣΥ και την ιδιωτικοποίηση της δημόσιας υγείας, ο διοικητής της 1ης ΥΠΕ και η διοίκηση του ΓΝΠΑ «Π. & Α. ΚΥΡΙΑΚΟΥ», αντί να προβούν σε ΑΜΕΣΕΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ αναισθησιολόγων, προκειμένου να εξασφαλιστεί η ασφαλής λειτουργεία του νοσοκομείου, προσπαθούν με απειλές και παράνομες μετακινήσεις να «μπαλώσουν» προσωρινά τα κενά που έχουν δημιουργηθεί και να «καλύψουν» το μηνιαίο πρόγραμμα των εφημεριών του αναισθησιολογικού τμήματος, με την υπερεφημέρευση των γιατρών, θέτοντας σε κίνδυνο την υγεία τους, όσο και την υγεία και ασφάλεια των μικρών ασθενών.

Στο τρίμηνο Φεβρουάριος-Απρίλιος 2024 η 1η ΥΠΕ μετακίνησε από το ΓΝ «ΠΑΙΔΩΝ ΠΕΝΤΕΛΗΣ» τρεις αναισθησιολόγους, μητέρες ανήλικων τέκνων, για να καλύψει εφημερίες του ΓΝΠΑ «Π. & Α. ΚΥΡΙΑΚΟΥ», επιτείνοντας έτι περαιτέρω το καθεστώς υπερεργασίας τους. Εν τω μεταξύ, κατά το εν λόγω διάστημα ουδεμία μέριμνα ελήφθη ώστε να ολοκληρωθεί άμεσα η διαδικασία της κρίσης των ιατρών αναισθησιολόγων που έθεσαν υποψηφιότητα για τα ΓΝΠΑ «Π. & Α. ΚΥΡΙΑΚΟΥ» και ΓΝΑ ΠΑΙΔΩΝ «ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ».

Οι εργαζόμενοι των ΓΝ «ΠΑΙΔΩΝ ΠΕΝΤΕΛΗΣ» και ΓΝΠΑ «Π. & Α. ΚΥΡΙΑΚΟΥ» σταθερά προσηλωμένοι στη φροντίδα των ασθενών μας και ταυτόχρονα αλληλέγγυοι προς κάθε υγειονομικό που υφίσταται καθεστώς υπερεργασίας και υπερεφημέρευσης απαιτούμε από τη διοίκηση της 1ης ΥΠΕ να ανακαλέσει τα επικοινωνιακού τύπου ενημερωτικά σημειώματα και τις εντολές για παράνομες μετακινήσεις γιατρών και να προβεί ΑΜΕΣΑ στις απαραίτητες ενέργειες για προσλήψεις μόνιμου προσωπικού με τη διαδικασία του κατεπείγοντος.

Δηλώνουμε ότι η προσπάθεια της διοίκησης της 1ης ΥΠΕ και των διοικήσεων των παιδιατρικών νοσοκομείων να τρομοκρατήσουν τους γιατρούς, θα βρει απέναντι όλους τους εργαζόμενους και θα πέσει στο κενό.

Εδώ και τώρα μαζικές προσλήψεις γιατρών στα νοσοκομεία του ΕΣΥ, για να σταματήσει το βασανιστήριο της υπερεφημέρευσης των γιατρών.

Ενίσχυση της ΔΗΜΟΣΙΑΣ και ΔΩΡΕΑΝ ΥΓΕΙΑΣ.

Σωματείο Εργαζομένων ΓΝΠΑ «Π. & Α. ΚΥΡΙΑΚΟΥ»

Πρώτη σε ψήφους εκλεγείσα σωματείου Ντουζέπη Αικατερίνη, Επιμελήτρια Α’ ΕΣΥ, Αναισθησιολόγος

Σωματείο Εργαζομένων ΓΝ «ΠΑΙΔΩΝ ΠΕΝΤΕΛΗΣ»

Πρόεδρος σωματείου Ιωάννα Πασπάτη, Διευθύντρια ΕΣΥ, Ορθοπαιδικός

Πενταμελής επιτροπή ΓΝΑ ΠΑΙΔΩΝ «ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ»

- Στις 2 Μάη, τα Σωματεία Εργαζόμενων στο «Π & Α Κυριακού» και στο «Παίδων Πεντέλης» κατέθεσαν μηνυτήρια αναφορά στην Εισαγγελία Πρωτοδικών. 

- Την ίδια μέρα, οι αναισθησιολόγοι του «Π & Α Κυριακού» έστειλαν εξώδικο στη διοίκηση του νοσοκομείου και στη διοίκηση της 1ης ΥΠΕ, δηλώνοντας τη διαφωνία τους με το παράνομο πρόγραμμα υπερεφημέρευσης και επιφυλασσόμενοι του δικαιώματος δικαστικής προσφυγής.

- Το Επιστημονικό Συμβούλιο του Νοσοκομείου απέρριψε το παράνομο πρόγραμμα υπερεφημέρευσης και επανέλαβε τη συμφωνία του στο πρόγραμμα εφημέρευσης που είχε καταρτίσει το αναισθησιολογικό τμήμα.

- Η διοίκηση επέβαλε το παράνομο πρόγραμμα υπερεφημέρευσης με δική της απόφαση (οι δικηγόροι… νίκησαν τους γιατρούς).

- Ο Χειρουργικός Τομέας του «Π & Α Κυριακού», παίρνοντας υπόψη τις πραγματικές δυνατότητες του αναισθησιολογικού τμήματος, αποφάσισε να λειτουργούν μόνο δύο από τα τρία χειρουργικά τραπέζια και μόνο για έκτακτα και επείγοντα περιστατικά (όχι τακτικά).

- Η διοίκηση του νοσοκομείου πέταξε στα σκουπίδια και αυτή την απόφαση ενός τόσο κρίσιμου τομέα και αποφάσισε να επιβάλει το δικό της παράνομο πρόγραμμα υπερεφημέρευσης.

- Ετσι φτάσαμε στις αποφάσεις για στάσεις εργασίας, μετά από τόσο καιρό που οι γιατροί προσπαθούσαν να εφαρμοστεί αυτό που είναι απαραίτητο για τη δική τους υγεία και κυρίως για την ασφάλεια των παιδιών ασθενών.

- Ο Χειρουργικός Τομέας επαναβεβαίωσε την απόφασή του, ομόφωνα αυτή τη φορά.

Αυτή είναι η αλληλουχία των γεγονότων. Από τη μια έχουμε γιατρούς που στέκονται στο ύψος του λειτουργήματός τους και απαιτούν ασφάλεια για τους μικρούς ασθενείς και από την άλλη έχουμε μια αδίστακτη νεοφιλελεύθερη κυβέρνηση, που ιδιωτικοποιεί το ΕΣΥ αφού πρώτα το οδηγήσει μεθοδικά σε κατάρρευση, που αδιαφορεί για την υγεία των γιατρών και την ασφάλεια των ασθενών τους, παίζοντάς τα στη ρώσικη ρουλέτα, μόνο για το φαίνεσθαι και για να επιβάλει αυταρχικά και κατασταλτικά τη θέλησή της.

Το άνοιγμα της ποινικής διαδικασίας είναι μια ακόμα ευκαιρία για να αναδειχτούν οι εγκληματικές ευθύνες της κυβέρνησης Μητσοτάκη, του ακροδεξιού-νεοφιλελεύθερου υπουργού Υγείας και των διορισμένων στα νοσοκομεία διοικήσεων.

Σαφάρι στα ιδιωτικά νοσοκομεία για να βρουν παιδοαναισθησιολόγους για το Παίδων «Π & Α Κυριακού»
(https://eksegersi.gr/ygeia/safari-sta-idiotika-nosokomeia-gia-na-vroyn-paidoanaisthisiologoys-gia-to-paidon-p-a-kyriakoy/)

Αντί για προσλήψεις γιατρών, φτάνουν στην υπέρτατη πρόκληση, υποβαθμίζοντας ακόμα πιο πολύ το νοσοκομείο

Σαφάρι στα ιδιωτικά νοσοκομεία της Αττικής, μπας και βρει έστω και έναν παιδοαναισθησιολόγο για να κάνει πρωινή βάρδια στο Νοσοκομείο Παίδων «Π & Α Κυριακού», κάνει σύμφωνα με πληροφορίες μας ο ακροδεξιός-νεοφιλελεύθερος υπουργός Υγείας της κυβέρνησης Μητσοτάκη.

Το γεγονός επιβεβαίωσε σήμερα το πρωί, στην εκπομπή του ΑΝΤ1 «Στούντιο με θέα» και η αναισθησιολόγος και πρόεδρος του σωματείου εργαζόμενων στο «Π & Α Κυριακού», Κατερίνα Ντουζέπη. Οπως είπε, πληροφορήθηκε από συνάδελφό της ιδιωτικού νοσοκομείου, ότι έλαβε πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για εργασία στο «Π & Α Κυριακού», την οποία η συγκεκριμένη ιδιώτης γιατρός απέρριψε.

Δεν ξέρουμε αν το σαφάρι εύρεσης ιδιωτών παιδοαναισθησιολόγων θα αποδώσει καρπούς, όμως πρόκειται για πρόκληση. Αντί να κάνουν έγκαιρα προσλήψεις όλων των γιατρών που λείπουν από τα οργανογράμματα των νοσοκομείων (για τις πραγματικές ανάγκες δεν το συζητάμε), καταφεύγουν στον ιδιωτικό τομέα, προωθώντας και μ’ αυτόν τον τρόπο την ιδιωτικοποίηση του ΕΣΥ.

Αυτή καθαυτή η ενέργεια του υπουργού Υγείας (την οποία επικρότησε δημόσια ο ίδιος ο Μητσοτάκης) αποτελεί δικαίωση των γιατρών και ιδιαίτερα των αναισθησιολόγων του «Π & Α Κυριακού» που κινητοποιούνται εδώ και καιρό, προτάσσοντας την ασφάλεια των μικρών ασθενών.

«Οταν εξοντωνόμαστε εμείς, στη γωνία καραδοκεί το ιατρικό λάθος και ο κίνδυνος για τα παιδιά ασθενείς μας». Αυτό φωνάζουν εδώ και πολύ καιρό οι αναισθησιολόγοι. Τι έκανε η κυβέρνηση; Με απειλές και παράνομα «εντέλλεσθε» προσπαθούσε να εξαναγκάσει τους γιατρούς στο βασανιστήριο της υπερεφημέρευσης, το τόσο επικίνδυνο για την ασφάλεια των πολύτιμων υπηρεσιών που παρέχουν. Ταυτόχρονα, μετακινούσε αναισθησιολόγους από άλλα νοσοκομεία, που είτε δεν είχαν εξειδίκευση στην παιδοαναισθησιολογία είτε εφημέρευαν σε δυο νοσοκομεία, φτάνοντας τις 16 εφημερίες ή 296 ώρες εφημερίας σε δυο διαφορετικά νοσοκομεία!

Οταν οι γιατροί, αντιδρώντας στα αίσχη και τις παρανομίες σε βάρος τους, προχώρησαν σε στάση εργασίας για να στηρίξουν νόμιμες αποφάσεις των επιστημονικών οργάνων του νοσοκομείου, ο ακροδεξιός-νεοφιλελεύθερος υπουργός άλλαξε πίστα και προχώρησε σε μια άνευ προηγουμένου γκεμπελίστικη επίθεση ενάντια στους αναισθησιολόγους. Πρώτα στοχοποίησε την πρόεδρο του σωματείου Κατερίνα Ντουζέπη («πρωτοστατεί η γιατρός του Κουφοντίνα») και στη συνέχεια, όταν αυτό δεν έπιασε, το πήγε στην «πολιτική σκοπιμότητα λόγω ευρωεκλογών», πετώντας λάσπη σε όλους τους γιατρούς του νοσοκομείου και στα συνδικαλιστικά τους όργανα (Σωματείο, ΕΙΝΑΠ και ΟΕΝΓΕ).

Στη συνέχεια, έστειλαν τους γιατρούς στα δικαστήρια, ζητώντας να κηρυχτούν παράνομες και καταχρηστικές οι στάσεις εργασίας, πρώτα του Σωματείου και μετά της ΕΙΝΑΠ. Ακόμα και τα αστικά δικαστήρια, μολονότι ακολούθησαν την πεπατημένη κηρύσσοντας τις στάσεις εργασίας παράνομες, για προσχηματικούς τυπικούς λόγους, δεν τους έκαναν τη χάρη να τις κηρύξουν και καταχρηστικές, μπαίνοντας στην ουσία και αποδεχόμενα πως η κυβερνητική πλευρά έχει δίκιο όταν ισχυρίζεται ότι έχει λύσει το πρόβλημα και επομένως οι γιατροί κινητοποιούνται καταχρηστικά (αναλυτικότερα δείτε ΕΔΩ και ΕΔΩ).

Τώρα, ψάχνει ιδιώτες για να δουλέψουν το πρωί στα τακτικά χειρουργεία, ομολογώντας ότι οι γιατροί έχουν δίκιο όταν φωνάζουν ότι «δεν βγαίνει». Γιατί αν οι κινητοποιήσεις των γιατρών ήταν «πολιτικά υποκινούμενες», αν το πρόβλημα είχε λυθεί με τις μετακινήσεις αναισθησιολόγων, όπως ισχυρίζονται ο υπουργός και οι διορισμένοι από την κυβέρνηση διοικούντες το νοσοκομείο και την 1η ΥΠΕ, γιατί ψάχνουν να μισθώσουν ιδιώτες για πρωινή εργασία;

Είναι σοβαρή λειτουργία νοσοκομείου αυτή, με κάποιον/α ή κάποιους ιδιώτες που θα πηγαίνουν για κάποιες ώρες το πρωί, θα μπαίνουν στο χειρουργείο και μετά θα φεύγουν, χωρίς καμιά περαιτέρω σύνδεση με το αναισθησιολογικό τμήμα του νοσοκομείου; Τι είναι οι γιατροί, περιπλανώμενοι εποχικοί εργάτες που μαζεύουν τις ελιές και τα πορτοκάλια; Γιατί υπάρχουν τα τμήματα και οι τομείς στα νοσοκομεία, για να πίνουν καφέ το πρωί οι γιατροί ή για να αναπτύσσεται συλλογική επιστημονική δουλειά;

Και τις εφημερίες ποιος θα τις κάνει; Οχι, φυσικά, οι ιδιώτες που θα πηγαίνουν μόνο το πρωί για να λέει η κυβέρνηση ότι επαναλειτούργησε τα τακτικά χειρουργεία, αλλά οι μόνιμοι και οι επικουρικοί. Δηλαδή, εφτά μόνο αναισθησιολόγοι στο «Π & Α Κυριακού» (τόσοι είναι οι μόνιμοι και επικουρικός/ή δεν υπάρχει), έναντι έντεκα προβλεπόμενων θέσεων! Μ’ άλλα λόγια, θα εξακολουθήσουν να τους υποχρεώνουν σε υπερεφημέρευση.

Καμαρώνουν ότι ολοκληρώνεται η πρόσληψη ενός αναισθησιολόγου από την προκήρυξη για τέσσερις θέσεις που έκαναν. Μόνο που αυτή η πρόσληψη θα ολοκληρωθεί τέλος Ιούνη. Αρα, όλο τον Ιούνη ο/η αναισθησιολόγος που θα προσληφθεί δε θα εργάζεται στο νοσοκομείο. Γιατί δε φρόντισαν να επιταχύνουν τις διαδικασίες της πρόσληψης, αλλά τις άφηναν να σέρνονται επί μήνες, μολονότι οι γιατροί ζητούσαν επιτάχυνση; Γιατί πίστευαν ότι οι αναισθησιολόγοι θα υπομένουν επ’ αόριστο το βασανιστήριο της υπερεφημέρευσης, οπότε γιατί να βιαστούν να ολοκληρώσουν την πρόσληψη αυτού/ής του ενός/μίας γιατρού;

Θα κάνουν και μετακινήσεις, λένε. Θα πάρουν μία παιδοαναισθησιολόγο από άλλο νοσοκομείο Παίδων και θα τη μετακινήσουν προσωρινά στο «Π & Α Κυριακού». Δηλαδή, θα μπαλώσουν λίγο την τεράστια τρύπα στο «Π & Α Κυριακού», μεγαλώνοντας ταυτόχρονα την τρύπα που ήδη υπάρχει στο άλλο νοσοκομείο.

Θα μετακινήσουν και τον Ιούνη τον αναισθησιολόγο από το ΓΝ Κορίνθου. Αυτόν που τον Μάη έκανε 7 εφημερίες στην Κόρινθο και 9 στο Παίδων στην Αθήνα, σύνολο 16 εφημερίες ή 296 ώρες! Στο πρόγραμμα εφημεριών του Ιούνη του «Π & Α Κυριακού», ο εν λόγω γιατρός θα κάνει 6 εφημερίες, 4 καθημερινές και 2 Κυριακές, σύνολο 116 ώρες. Ο αναπληρωτής διοικητής Τόσκας είπε στους γιατρούς του «Π & Α Κυριακού» ότι η 1η ΥΠΕ ζήτησε να κάνει ο συγκεκριμένος γιατρός 2 εφημερίες στην Κόρινθο, χωρίς όμως να μπορεί να επιβεβαιώσει ότι αυτό θα ισχύσει. Σήκωσε τους ώμους λέγοντας ότι δεν μπορεί να εμποδίσει κανέναν να κάνει περισσότερες εφημερίες!

Επειδή είχαμε την πληροφορία ότι ο εν λόγω αναισθησιολόγος θα κάνει τον Ιούνη και 7 εφημερίες στην Κόρινθο, επικοινωνήσαμε σήμερα το πρωί με τη Διευθύντρια Ιατρικής Υπηρεσίας του ΓΝ Κορίνθου, ακτινολόγο Σταματίνα Γεωργάκη. Η κα Γεωργάκη αρχικά επιβεβαίωσε ότι τον Ιούνη ο εν λόγω ακτινολόγος θα κάνει 7 εφημερίες στην Κόρινθο, όμως στη συνέχεια, όταν αντιλήφθηκε για ποιο λόγο ρωτάμε, αρνήθηκε να δώσει οποιαδήποτε απάντηση στο ερώτημα «πόσο σωστό είναι ένας γιατρός να κάνει 7 εφημερίες στην Κόρινθο και 6 στην Αθήνα» και επαναλάμβανε μονότονα πως όλα είναι νόμιμα!

Η αθλιότητα συνεχίζεται και βαθαίνει. Ο ελληνικός λαός οφείλει να ξεσηκωθεί ενάντια σ’ αυτή την αθλιότητα, απαιτώντας να γίνουν ΑΜΕΣΑ και με fast track διαδικασίες μαζικές προσλήψεις γιατρών και να σταματήσει η μεθοδευμένη εξαθλίωση του ΕΣΥ προς χάριν των εμπόρων της Υγείας και της προωθούμενης ιδιωτικοποίησης. Αυτός ο αγώνας δεν είναι καθήκον μόνο των μαχόμενων νοσοκομειακών γιατρών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom