Τρίτη 18 Ιουνίου 2024

Κικίλιας για πυρκαγιές: Είμαστε λίγο πριν τον κόκκινο συναγερμό - Ανυπέρβλητα δύσκολες οι συνθήκες (βίντεο)


Στο «πόδι» είναι οι αρχές λόγω των δύσκολων καιρικών συνθηκών που ευνοούν την εκδήλωση πυρκαγιών. Όπως είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας Βασίλης Κικίλιας: «Είμαστε λίγο πριν τον κόκκινο συναγερμό. Είμαστε στον πορτοκαλί»…

Μιλώντας στον ΑΝΤ1 το βράδυ της Τρίτης, ο Βασίλης Κικίλιας είπε για τις πυρκαγιές: «Έχουμε διασπαρεί όλοι Πυροσβεστικές δυνάμεις, εθελοντές, η Αστυνομία, περίπολα του στρατού. Είναι ανυπέρβλητα δύσκολες οι συνθήκες και τι υπόσχομαι; Μάχη, μάχη και μάχη».

Μάλιστα, ο Βασίλης Κικίλιας αποκάλυψε, ότι τα νέα τεχνολογικά συστήματα που χρησιμοποιούνται φέτος για την πρόληψη πυρκαγιών στην Αττική, σύντομα θα επεκταθούν σε ολόκληρη τη χώρα.

«Θα πρέπει όλοι να δείξουμε την δέουσα προσοχή. Χρησιμοποιούμε την τεχνολογία πλέον με μία εκμίσθωση πάνω από 1 εκατομμύριο ευρώ, πλέον έχουμε 25 drone με κέντρα επιχειρήσεων 24 ώρες το 24ωρο στους τρεις ορεινούς όγκους της Αττικής… Λίαν συντόμως θα επεκταθεί σε όλη την Ελλάδα».

Επίσης, ο Βασίλης Κικίλιας τόνισε ότι «147.000 συμπολίτες μας έχουν ήδη καθαρίσει τα οικόπεδά τους» συμπληρώνοντας ότι «υπάρχουν και κάποιοι που είναι αμελείς και αδιαφορούν. Ενημερώνω ότι ο νόμος είναι εδώ με τα πρόστιμα του».

https://www.newsit.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom