Τρίτη 4 Ιουνίου 2024

Παρίσταναν τους πλανόδιους μανάβηδες και έκλεβαν ηλικιωμένους στα Σπάτα και στα Βριλήσσια


Συνελήφθησαν, στο πλαίσιο του αυτοφώρου, το πρωί του Σαββάτου (1-6-2024) στα Βριλήσσια από αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης, 2 ημεδαποί, ηλικίας 47 και 54 ετών για διακεκριμένες κλοπές κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση, σε βάρος υπερηλίκων στα Σπάτα και στα Βριλήσσια.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την Αστυνομία οι κατηγορούμενοι κινούμενοι με αυτοκίνητο, μετέβησαν σε οικία υπερηλίκου, όπου με τη μέθοδο της απασχόλησης, προσποιούμενοι τους πωλητές ειδών μαναβικής, αφαίρεσαν χρηματικό ποσό και διέφυγαν.

Πιάστηκαν με τα κλεμμένα

Άμεσα, ανωτέρω αστυνομικοί εντόπισαν το επίμαχο αυτοκίνητο σε κοντινό σημείο και κάλεσαν τους επιβαίνοντες σε έλεγχο.

Μετά το πέρας του ελέγχου, βρέθηκε στην κατοχή τους το χρηματικό ποσό των 2.800 ευρώ, που είχαν αφαιρέσει λίγο νωρίτερα από την οικία του 92χρονου θύματος και οδηγήθηκαν στο Τμήμα Ασφαλείας Βριλησσίων, όπου ταυτοποιήθηκαν ως δράστες της ανωτέρω αξιόποινης πράξης.

Τουλάχιστον τρεις κλοπές

Κατά την προανακριτική έρευνα διακριβώθηκε ότι τουλάχιστον από τον Απρίλιο του περασμένου έτους, οι κατηγορούμενοι προέβαιναν σε διακεκριμένες κλοπές σε βάρος υπερήλικων θυμάτων με την ίδια μεθοδολογία, ενώ εξιχνιάστηκαν επιπλέον 3 περιπτώσεις σε Σπάτα και Βριλήσσια.

Σημειώνεται ότι οι κατηγορούμενοι έχουν απασχολήσει κατά το παρελθόν τις Αρχές για παρόμοια αδικήματα.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

https://www.tanea.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom