Τετάρτη 12 Ιουνίου 2024

Φωτιά σε εργοστάσιο στην Κηφισιά: Ολοκληρωτική καταστροφή - Ερωτηματικά για την έκρηξη


Ολοσχερώς κάηκε το εργοστάσιο PAL στην Κηφισιά από τη μεγάλη φωτιά που ξέσπασε το μεσημέρι της Πέμπτης (12.6.24), μετά από έκρηξη που σημειώθηκε, από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία.

Όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική, η έκρηξη σημειώθηκε γύρω στις 15:30 στο εργοστάσιο κατασκευής μαγειρικών σκευών (με την επωνυμία PAL SΑ της Παλαμήδης ΑΕ) και στη συνέχεια η Πυροσβεστική Υπηρεσία ειδοποιήθηκε για φωτιά σε βιομηχανικό χώρο στην Νέα Κηφισιά. Ιδιοκτήτης της επιχείρησης είναι ο σύζυγος της πρώην αναπληρώτριας υπουργού Υγείας, Μίνας Γκάγκα.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η φωτιά δεν επεκτάθηκε σε διπλανές επιχειρήσεις, ενώ δεν υπήρξε αναφορά για εγκλωβισμένα άτομα. Για την κατάσβεση της φωτιάς επιχείρησαν 45 πυροσβέστες με 15 οχήματα, ενώ από αέρος συνδράμει ένα ελικόπτερο. Συνδρομή παρέχουν επίσης υδροφόρες ΟΤΑ και εθελοντές.

Την ώρα της έκρηξης βρίσκονταν στην εγκατάσταση πολλοί εργαζόμενοι οι οποίοι ρίχτηκαν αμέσως στη μάχη της κατάσβεσης μαζί με τις δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Όπως δήλωσε ο δήμαρχος Κηφισιάς Βασίλης Ξυπολητάς, ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης θεωρεί πιθανό η έκρηξη να προήλθε από μπαταρία. Φως στα αίτια της έκρηξης αναμένεται να ρίξει η έρευνα της Πυροσβεστικής.

Μήνυμα από το 112

Νωρίτερα, μήνυμα μέσω του 112 εστάλη στους πολίτες, καλώντας τους να παραμείνουν σε εσωτερικούς χώρους και να κλείσουν πόρτες και παράθυρα και προειδοποιώντας τους ότι οι καπνοί κατευθύνονται στην περιοχή τους.

Κανονικά η κυκλοφορία

Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στο παράδρομο της Αθηνών-Λαμίας στο ρεύμα προς Αθήνα

Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση από την Τροχαία Αττικής κανονικά διεξάγεται η κυκλοφορία των οχημάτων στο παράδρομο της εθνικής οδού Αθηνών-Λαμίας στο ρεύμα προς Αθήνα, στη Κηφισιά. 

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα το απόγευμα η κυκλοφορία είχε διακοπεί στο συγκεκριμένο οδικό τμήμα από το ύψος του κόμβου Καλυφτάκη, λόγω της πυρκαγιάς που ξέσπασε σε εργοστάσιο κατασκευής μαγειρικών σκευών.

https://www.newsit.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom