Πέμπτη 13 Ιουνίου 2024

Αμοργός: Άκαρπες οι έρευνες για τον εντοπισμό του Αμερικανού τουρίστα που χάθηκε κάνοντας πεζοπορία


Κορυφώνεται η αγωνία για την τύχη του 59χρονου Αμερικανού τουρίστα στην Αμοργού που χάθηκε, ενώ έκανε πεζοπορία.

Οι αρχές στην Αμοργό δίνουν μάχη με τον χρόνο και ερευνούν σπιθαμή προς σπιθαμή την περιοχή που εντοπίστηκε το τελευταίο στίγμα των κινητών του Αμερικανού τουρίστα.

Στο σημείο έχουν σπεύσει και δυνάμεις της πυροσβεστικής αλλά και drone για να χαρτογραφήσουν την περιοχή.

Ο 59χρονος είχε μαζί του δύο τηλέφωνα και το στίγμα που έχουν δώσει οι εταιρείες κινητής τηλεφωνίας από τις δύο συσκευές περιλαμβάνει μια μεγάλη περιοχή μέσα στην οποία βρίσκονται χαράδρες και δύσβατα σημεία. Ο έλεγχος της συγκεκριμένης περιοχής είναι ιδιαίτερα δύσκολος.

Όσες κλήσεις έχουν γίνει  προς τα δύο κινητά τηλέφωνα του Αμερικανού δεν έχουν λάβει την παραμικρή απάντηση.

Τα ίχνη του Έρικ Κάλιμπετ έχουν χαθεί από το πρωί της Τρίτης (11.06.2024), όταν ξεκίνησε για πεζοπορία από την Αιγιάλη με κατεύθυνση προς Κατάπολα.

Ωστόσο, οι ώρες περνούσαν δίχως να δώσει σημεία ζωής, με αποτέλεσμα ο φίλος του, που τον φιλοξενεί στο νησί, να ανησυχήσει. Αφού δεν απαντούσε στις επαναλαμβανόμενες κλήσεις του, περίπου στις 15:30 δήλωσε στο αστυνομικό τμήμα του νησιού την εξαφάνισή του και στις αρχές σήμανε συναγερμός.

Με δύο άτομα είχε μιλήσει με την αδερφή του αλλά στην συνέχεια βρέθηκε σε ένα άλλο χωριό, όπου μπήκε σε ένα κατάστημα, πήρε ένα αναψυκτικό και έφυγε. Η υπεύθυνη του καταστήματος προσφέρθηκε να του καλέσει ταξί καθώς η διαδρομή ήταν μεγάλη και η ζέστη αφόρητη ωστόσο ο ίδιος αρνήθηκε και συνέχισε την πορεία του.

https://www.newsit.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom