Κυριακή 2 Ιουνίου 2024

Τραγωδία στο Ηράκλειο: Έρανος για την κηδεία του μικρού Νικόλα που πνίγηκε - «Ήταν και είναι ένας άγγελος»


Μαύρο «πέπλο» έχει καλύψει την τοπική κοινωνία της Κρήτης, μετά τον άδικο χαμό του 7χρονου Νικόλα, το σώμα του οποίου εντοπίστηκε να επιπλέει στη θάλασσα από περαστικούς το μεσημέρι του Σαββάτου (01/06).

Ο μικρός Νικόλας είχε καταγωγή από την Αλβανία, ενώ οι γονείς του είναι μεροκαματιάρηδες, εργάτες κυρίως στα θερμοκήπια, εξαίρετοι άνθρωποι όπως παραδέχονται όλοι στην περιοχή. 

Το σπίτι της οικογένειας του μαθητή της Α’ Δημοτικού βρίσκεται πολύ κοντά στη θάλασσα, γεγονός που επέτρεψε στο παιδί να φτάσει εύκολα στην ακτή.  

Σύμφωνα με πληροφορίες του cretalive, η μητέρα του παιδιού γέννησε πριν από λίγους μήνες το δεύτερο παιδί της οικογένειας και την ώρα που έγινε το κακό με τον Νικόλα, η ίδια βρισκόταν στο σπίτι τους με το μωρό, ενώ ο πατέρας του βρισκόταν στο μεροκάματο.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο μικρός Νικόλας πήγε να κολυμπήσει παρέα με έναν φίλο του. Δυστυχώς, φαίνεται πως παρασύρθηκε από τα κύματα με αποτέλεσμα το άτυχο παιδί να χάσει τις αισθήσεις του και να εντοπιστεί αργότερα στο λιμάνι του οικισμού από περαστικούς.

Η πρώτη κλήση στο ΕΚΑΒ έγινε στις 13:30 το μεσημέρι του Σαββάτου, ενώ μέχρι να έρθει το ασθενοφόρο οι κάτοικοι που βρέθηκαν στο σημείο προσπαθούσαν να δώσουν τις πρώτες βοήθειες στο παιδί. Έγινε χρήση απινιδωτή, του τοπικού Πολιτιστικού Συλλόγου, ενώ γιατρός που ήταν εκεί βοήθησε κι αυτός για να αποφευχθεί το μοιραίο, αλλά μάταια.

Παρά τις άμεσες προσπάθειες ανάνηψης από τους διασώστες του ΕΚΑΒ που έφτασαν στο σημείο, ο μικρός Νίκος δεν κατάφερε να επιβιώσει. Η οικογένεια του παιδιού, που κατάγεται από την Αλβανία, βρίσκεται σε βαθιά θλίψη και αντιμετωπίζει επιπλέον οικονομικές δυσκολίες για τη μεταφορά και την ταφή του παιδιού στη χώρα τους, σύμφωνα με το cretapost.gr.

Σε μια συγκινητική κίνηση αλληλεγγύης, η κοινότητα της Άρβης διοργανώνει έρανο για να συγκεντρώσει τα απαραίτητα χρήματα για την ταφή του μικρού Νίκου στην Αλβανία. Οι κάτοικοι της περιοχής έχουν ήδη ξεκινήσει να συνεισφέρουν, δείχνοντας έμπρακτα τη συμπαράστασή τους στην οικογένεια που πενθεί.

Σε ανάρτηση του πολιτιστικού συλλόγου γίνεται προσπάθεια για την ανεύρεση του ποσού για να γίνει η κηδεία του παιδιού στην Αλβανία.

Ο πρόεδρος του πολιτιστικού συλλόγου Άρβης, Γιάννης Καρπαθάκης, ήταν μπροστά στο περιστατικό, έζησε συγκλονιστικές στιγμές που περιέγραψε στο Cretalive και τόνισε με νόημα πώς σε αυτές τις περιπτώσεις, μπροστά σε ένα τέτοιο δράμα, δεν πρέπει να γίνονται κρίσεις. «Οφείλουμε να είμαστε σιωπηλοί. Μπροστά στο πένθος να μην είμαστε επικριτικοί».

Με δάκρυα στα μάτια, συγκλονίζει η δήλωση του δασκάλου του μικρού μαθητή της Α Δημοτικού, ο οποίος μιλώντας στο neakriti, δήλωσε ότι «Ένα παιδί τέλειο ήταν. Λέω πως επειδή θα γινόταν νωρίς άγγελος, γιατί ήταν και άγγελος τα επτά χρόνια που κάθισε στη γη».

https://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom