Τρίτη 4 Ιουνίου 2024

Καλαμάτα: Συνελήφθησαν οι θετοί γονείς της 29χρονης που ζούσε για 7 χρόνια κλεισμένη σε αυτοσχέδιο ξύλινο κλουβί


Εξελίξεις στην υπόθεση από την Καλαμάτα, που θυμίζει «Κωσταλέξι». Οι θετοί γονείς της 29χρονης συνελήφθησαν από αστυνομικούς και παίρνουν το δρόμο για τον εισαγγελέα. Η κόρη τους, ζούσε για χρόνια σε αυτοσχέδιο ξύλινο κλουβί.

Συνελήφθησαν το πρωί οι θετοί γονείς της 29χρονης κοπέλας, που ζούσε σε αυτοσχέδιο ξύλινο κλουβί μέσα στο σπίτι που έμεναν έξω από την Καλαμάτα, επί 7 ολόκληρα χρόνια. 

Ο πατέρας και η μητέρα της βασανισμένης νεαρής, αναμένεται το μεσημέρι να οδηγηθούν στον εισαγγελέα, που θα αποφασίσει για την τύχη τους. Η 29χρονη απομακρύνθηκε από το σπίτι και νοσηλεύεται στην ψυχιατρική κλινική του νοσοκομείου Καλαμάτας.

Όπως έχει αναφέρει η θετή μητέρα της 29χρονης, μαζί με τον σύζυγο της υιοθέτησαν το κορίτσι όταν ήταν 22 μηνών από ένα ίδρυμα στην Αθήνα. Το κορίτσι με τα χρόνια άρχισε να γίνεται επιθετικό. Έφτανε, όπως λέει η μητέρα της, να παίρνει μέχρι και 25 χάπια την ημέρα.

Από τα 22 της, ζούσε μέσα σε μία ξύλινη κατασκευή κλειδωμένη με λουκέτο. Οι εικόνες αυτές προκάλεσαν θύελλα αντιδράσεων με τη μητέρα να ζητά τη βοήθεια της Πολιτείας.

Το 2022 υπήρξε εισαγγελική παρέμβαση

Το 2022 μετά από εισαγγελική παρέμβαση είχε γίνει αυτοψία στο σπίτι της οικογένειας. «Διαπιστώθηκε ότι το παραπάνω πρόσωπο ΑΜΕΑ, διαβιούσε σε δωμάτιο που αντί για πόρτα είχαν τοποθετηθεί ξύλινα κάγκελα με λουκέτο. Η ύπαρξη των διαχωριστικών αιτιολογήθηκε από τους ανάδοχους γονείς ως το μοναδικό μέσο αποτροπής επιθετικής συμπεριφοράς του προσώπου και ο αυτοτραυματισμός του», ήταν το πόρισμα της κοινωνικής υπηρεσίας.

Το καλοκαίρι του ίδιου έτους, αστυνομικοί επισκέφτηκαν την εν λόγω κατοικία και μετά από ένορκη μαρτυρική κατάθεση Ψυχιάτρου του Γ.Ν Καλαμάτας διαπιστώθηκαν τα εξής: «είχε εξετασθεί τρείς φορές, το 2022 και είχε διαγνωσθεί με μη καθορισμένη οργανική ψύχωση και μέτρια νοητική καθυστέρηση, μη δυνάμενη να αυτοεξυπηρετηθεί και να κατανοήσει πράγματα, ενώ δεν έχρηζε εκούσιας ή ακούσιας νοσηλείας σε ψυχιατρική κλινική».

«Θέλω να πάει σε δομή»

Η ανάδοχη μητέρα μίλησε χθες (03-06-2024) στο Live News: «Πάντα είχαμε προβλήματα από τότε που γίναμε ανάδοχοι αλλά ζητούσαμε βοήθεια και δεν είχαμε. Θέλω να πάει σε δομή γιατί το παιδί μου είναι αξιοθαύμαστο και θα πρέπει να βοηθηθεί. Αλλά εξαρτάται την δομή. Δεν είναι φυσιολογικό μια μάνα να φροντίζει το παιδί της και μετά να το κλειδώνει.

Ξέρετε πόσο άσχημα νιώθω εγώ γι΄ αυτό; Το παιδί πάντα πήγαινε στον  γιατρό και ο ψυχίατρος έρχεται. Το κράτος το ξέρει. Το επίδομα που παίρνουμε είναι 313 ευρώ από το ΚΕΠΑ. Αυτό που λένε κλουβί είναι απλά κάγκελα για να μην πέσει το παιδί το βράδυ. Εγώ είμαι πάντα δίπλα, της. Εγώ θέλω να πάει κάπου το παιδί μου, γιατί πρέπει να κάνει εξετάσεις».

https://www.newsit.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom