Τετάρτη 6 Απριλίου 2022

Συγκέντρωση μελών του ΠΑΜΕ στο Υπ. Προστασίας του Πολίτη: «Δεν θα κάνουμε πίσω αν δεν απελευθερωθούν άμεσα οι συλληφθέντες» (βίντεο)

Συνθήματα και τραγούδια για την απελευθέρωση των συλληφθέντων

Παρά το έκτακτο κάλεσμα, η προσέλευση στην κινητοποίηση είναι ιδιαίτερα μαζική με αποτέλεσμα να διακοπεί η κίνηση στο ένα ρεύμα της λεωφόρου Κατεχάκη. «Περικυκλώνοντας» το υπουργείο που έχει για τίτλο την «προστασία του πολίτη» και για αποστολή την καταστολή και την τρομοκράτηση του λαού, την προστασία των επιχειρηματικών ομίλων και των ιμπεριαλιστικών οργανισμών.

«Σήμερα χιλιάδες διαδηλωτές δώσαν το μήνυμα ότι δεν πάει άλλο», ανέφερε ο Χρήστος Ματαράγκας, πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στην Ενέργεια και υπενθύμισε πως η σημερινή απεργία προέταξε μια σειρά αιτήματα ενάντια στη μετατροπή της Ελλάδας σε ξέφραγο ΝΑΤΟικό αμπέλι. «Δεν θα κάνουμε πίσω αν δεν απελευθερωθούν άμεσα οι συνάδελφοι», είπε.

Κάλεσμα σε όλους τους εργαζόμενους και ιδιαίτερα στους καλλιτέχνες, που η κυβέρνηση έχει προσπαθήσει μάταια να μετατρέψει σε «πολιτιστική διπλωματία» υπέρ του ενός ιμπεριαλιστικού στρατοπέδου, να δυναμώσουν τον αγώνα τους απεύθυνε ο Κώστας Σταυρόπουλος, γραμματέας του Πανελλήνιου Μουσικού Συλλόγου. 

«Φράξαν τον δρόμο σε έναν άνθρωπο, αλυσοδέσαν έναν άνθρωπο κει που εβάδιζε»: Στην πύλη του υπουργείου το δικό τους μήνυμα αλληλεγγύης στους συλληφθέντες απεργούς τραγούδησαν μέλη του ΠΜΣ. Οι στίχοι του «Μικρόκοσμου» του Ναζίμ Χικμέτ πέρασαν αμέσως στα χείλη όλων των συγκεντρωμένων και τα ρυθμικά χειροκροτήματα συνόδευσαν το τραγούδι που πήρε για λίγο τη θέση των συνθημάτων.

«Σήμερα ήταν μέρα μάχης, ήταν απεργία. Και όπως μπορούμε να καταλάβουμε αυτή η απεργία πόνεσε πολύ την κυβέρνηση και την εργοδοσία», σημείωσε ο Γιάννης Τασιούλας, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Οικοδόμων. «Εμείς οι εργάτες, ο φτωχός λαός δεν θα γίνουμε για μια φορά ακόμα τα θύματα αυτής της πολιτικής. Δεν θα επιτρέψουμε να γίνει η χώρα μας ορμητήριο για να ρίχνεται λάδι στη φωτιά του ιμπεριαλιστικού πολέμου», είπε. Χαιρέτισε την άμεση ανταπόκριση εκατοντάδων εργαζομένων και νεολαίας στο κάλεσμα για έκτακτη κινητοποίηση. «Αυτή είναι η δύναμή μας», υπογράμμισε.

«Αυτό που έγινε στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης είναι ένα αίσχος», ξεκαθάρισε ο Νίκος Μαυροκέφαλος, μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ. «Αυτό που προέκυψε από τη συνάντηση είναι ότι η Αστυνομία ενήργησε με εντολή της κυβέρνησης», κατήγγειλε. «Μένουμε εδώ», τόνισε και απαίτησε την απελευθέρωση των οχτώ προσαχθέντων.

«Η Δικαιοσύνη τους είναι μεροληπτική», σχολίασε ο Βασίλης Διονυσόπουλος, πρόεδρος του Σωματείου Μισθωτών Δικηγόρων, καθώς την ίδια ώρα που δίνει γην και ύδωρ στους ΝΑΤΟικούς επιτίθεται βίαια και αναίτια στους απεργούς διαδηλωτές.

https://www.902.gr/

Συνθήματα και τραγούδια για την απελευθέρωση των συλληφθέντων

«Είσαστε προστάτες στους ΝΑΤΟικούς, βγάλτε τώρα έξω τους απεργούς», απαιτούν οι συγκεντρωμένοι.

Τα συνθήματα όσο περνάει η ώρα δυναμώνουν ενώ με τη βοήθεια των μελών του Πανελλήνιου Μουσικού Συλλόγου εναλλάσσονται με τραγούδια.

«Όπως και να 'ναι τούτη η γη, θα 'μαι στην πρώτη τη γραμμή», είναι η υπόσχεση που δίνουν οι διαδηλωτές, επιβεβαιώνοντας πως γνωρίζουν πολύ καλά ποια είναι η θέση και η ευθύνη τους σήμερα «που 'ναι δίσεκτοι καιροί».

https://www.902.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom