Κυριακή 3 Απριλίου 2022

«Ο Μπελογιάννης ζει» - Μεγάλη εκδήλωση στην Αμαλιάδα για τα 70 χρόνια από την εκτέλεσή του (φωτο & βίντεο)


Με ιδιαίτερη μαζικότητα, μαχητικότητα και συγκίνηση πραγματοποιήθηκε η μεγάλη πολιτική εκδήλωση του ΚΚΕ στην κεντρική πλατεία της Αμαλιάδας, με αφορμή τη συμπλήρωση των 70 χρόνων από την εκτέλεση του Νίκου Μπελογιάννη και των συντρόφων του.

Την ομιλία στην εκδήλωση έκανε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, ο οποίος τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι «στο δρόμο της ανατροπής ανθίζουν ξανά τα κόκκινα γαρίφαλα, στα χέρια αγωνιστών, άξιων συνεχιστών και δεν θα μαραθούν ποτέ...».
 

Την εκδήλωση άνοιξε με χαιρετισμό ο Χρήστος Γιάνναρος, γραμματέας της Τομεακής Επιτροπής Ηλείας του ΚΚΕ.

Στην Αμαλιάδα βρέθηκαν μέλη και φίλοι του ΚΚΕ από όλη τη Δυτική Ελλάδα, αλλά και την Αττική. Από νωρίς το πρωί της Κυριακής έφτασαν λεωφορεία με κόσμο, ενώ η πόλη ξύπνησε με συνθήματα όπως «ένας αιώνας αγώνας και θυσία, το ΚΚΕ στην πρωτοπορία», «ούτε σε ξερονήσια ούτε σε φυλακές, ποτέ τους δεν λυγίσανε οι κομμουνιστές», αλλά και αντιπολεμικά-αντιιμπεριαλιστικά συνθήματα όπως «ούτε γη, ούτε νερό στους φονιάδες των λαών».

Το «παρών» στην μεγάλη εκδήλωση έδωσαν επίσης, μέλη παραρτημάτων Δυτικής Ελλάδας της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ, κρατώντας τα λάβαρά τους.

Παρευρέθηκαν ακόμα τα μέλη του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Αρβανιτάκης και Κώστας Παρασκευάς, οι βουλευτές του ΚΚΕ, Νίκος Καραθανασόπουλος και Νίκος Παπαναστάσης, ο γραμματεάς του ΣΠ Δυτικής Ελλάδας της ΚΝΕ, Στάθης Κεντρής, οι Δήμαρχοι Πάτρας, Κώστας Πελετίδης και Ήλιδας, Γιάννης Λυμπέρηςμε τον οποίο είχε συνάντηση ο Δ. Κουτσούμπας νωρίτερα, καθώς και μια σειρά εκπρόσωποι εργατικών και μαζικών φορέων της περιοχής.

Μετά την ομιλία του Δ. Κουτσούμπα, ακολούθησε μουσικό - αφηγηματικό αφιέρωμα από το συγκρότημα Δυτικής Ελλάδας της ΚΝΕ, που παρουσίασε δραματοποιημένα μεγάλο κομμάτι της απολογίας του από τη δεύτερη δίκη του Νίκου Μπελογιάννη, με μουσική συνοδεία. Στο μουσικό σκέλος ακούστηκαν μεταξύ άλλων τα τραγούδια «Αυτοί που περιμένουν», «Ήρωες», «Ο Μπελογιάννης ζει» και «Ο άνθρωπος με το γαρύφαλλο».

Μετά το τέλος της εκδήλωσης ο Δ. Κουτσούμπας, στελέχη του Κόμματος, καθώς και πλήθος κόσμου άφηνε λουλούδια στο μνημείο του κομμουνιστή ήρωα.

Ολόκληρη η ομιλία του Δ. Κουτσούμπα:


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom