Πέμπτη 17 Μαρτίου 2022

Ερχεται νέα κακοκαιρία που φέρνει χιόνια και στην Αττική (βίντεο)


Φαίνεται πως τελειώνει το… διάλειμμα καλοκαιρίας, καθώς τις επόμενες μέρες, σύμφωνα με μετεωρολόγους, μια νέα ψυχρή εισβολή θα απασχολήσει ξανά τη χώρα μας, με αρκετές χιονοπτώσεις σε χαμηλά υψόμετρα στα κεντρικά και στα πεδινά της βόρειας Ελλάδας.

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Σάκη Αρναούτογλου, οι πολύ καλές καιρικές συνθήκες θα επικρατήσουν έως σήμερα.

Μια νέα ψυχρή εισβολή θα απασχολήσει ξανά τη χώρα μας από την Παρασκευή με αρκετές χιονοπτώσεις σε χαμηλά υψόμετρα στα κεντρικά και στα πεδινά της βόρειας Ελλάδας.

Το Σάββατο τα φαινόμενα θα είναι έντονα με χαμηλές χιονοπτώσες σε περιοχές όπως τη Θεσσαλία και την Εύβοια.

Την Κυριακή τα χιόνια θα επηρεάσουν την Αττική την Εύβοια, την Βοιωτία, την Πελοπόννησο και την Κρήτη.

Δείτε αναλυτικά την πρόγνωση του καιρού:

Κρύο και χιόνια

Σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη, τις επόμενες μέρες θα ακολουθήσει «κρύο, πολικές θερμοκρασίες, όχι χιόνια στο κέντρο της Αθήνας αλλά στα βόρεια προάστια και περισσότερα τα χιόνια στην Εύβοια».

Πιο αναλυτικά, από την Παρασκευή και έπειτα πολικές αέριες μάζες από την βορειοανατολική Ευρώπη θα επηρεάσουν και τη χώρα μας φέρνοντας νέο κύμα κακοκαιρίας με πτώση της θερμοκρασίας και χιόνια σε πολύ χαμηλά υψόμετρα στα ανατολικά τμήματα της χώρας μέχρι και τα μέσα της ερχόμενης εβδομάδας.

Αναφορικά με την εξέλιξη του καιρού, από το απόγευμα της Πέμπτης πολική αέρια μάζα θα ξεχυθεί από την περιοχή της Ρωσίας και της Ουκρανίας προκαλώντας βαρυχειμωνιά με πολύ χαμηλές θερμοκρασίες και χιονοπτώσεις σε πολύ χαμηλά υψόμετρα στα ανατολικά τμήματα της χώρας.

Τα φαινόμενα θα απασχολούν περιοχές από την οροσειρά της Πίνδου και πιο ανατολικά, δηλαδή Θεσσαλία, Εύβοια, Σποράδες, Κρήτη με μέτριας έντασης χιονοπτώσεις αλλά τα φαινόμενα τοπικά θα είναι πιο έντονα μέχρι τα μέσα της ερχόμενης εβδομάδας.

https://www.tanea.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom