Παρασκευή 18 Μαρτίου 2022

Αγρότες - Κτηνοτρόφοι: Πανελλαδικό συλλαλητήριο στην Αθήνα, κλειστές Μάρνη και Λιοσίων (φωτο & βίντεο)

Στην οργάνωσή μας η δύναμη, στους αγώνες μας η ελπίδα

Καταφθάνουν συνεχώς στην πλατεία Βάθης αγρότες από διάφορες περιοχές - Η εξέδρα έχει στηθεί με το πανό της Πανελλαδικής Επιτροπής Μπλόκων να αναγράφει: «Με τους αγώνες μας ανατρέπουμε τις πολιτικές σας. Συνεχίζουμε - Θα νικήσουμε».

Στην πλατεία έχουν φθάσει αγρότες από την Πελοπόννησο, τους Νομούς Αχαΐας, Λακωνίας και Ηλείας, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της Πανελλαδικής Επιτροπής Μπλόκων, το πανό της οποίας αναγράφει «Στην οργάνωσή μας η δύναμη, στους αγώνες μας η ελπίδα».

Το σύνθημα «Εργατιά - αγροτιά μια φωνή και μια γροθιά» φωνάζουν οι εργαζόμενοι από σωματεία της Αττικής που βρίσκονται στη συγκέντρωση των αγροτών. 

Στα πανό τους οι αγρότες αποτυπώνουν τα δίκαια αιτήματά τους, που αφορούν την επιβίωσή τους. 

Η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Τρικάλων «Η Άνοιξη»  στο πανό της γράφει «Ρεύμα - πετρέλαιο φθηνό - Τώρα κατάργηση του ΦΠΑ - Μείωση του κόστους παραγωγής».

Αγρότες από την Πρέβεζα, το Μαντούδι και την Αγ. Άννα δίνουν δυναμικό «παρών» στην πανελλαδική συγκέντρωση. 

Το πανό του Αγροτικού Συλλόγου Αιγίου «Μπακόπουλος - Ντρίνιας» αναγράφει «Τώρα μέτρα στήριξης των σταφιδοπαραγωγών - Κατώτερες εγγυημένες τιμές για όλα τα προϊόντα και για τη σταφίδα». 

Το πανό του Αγροτοκτηνοτροφικού Συλλόγου Λακωνίας αναγράφει «Αποζημιώσεις στο 100%, κατώτατες εγγυημένες τιμές, μείωση του κόστους παραγωγής, έργα αντιπλημμυρικά».

Το πανό της Συντονιστικής Επιτροπής του Μπλόκου Νίκαιας αναγράφει «Μπλόκο στις πολιτικές που μας ξεκληρίζουν - Αγώνας για την επιβίωσή μας». 

Σύμφωνα με ενημέρωση από την Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής έχει σταματήσει η κυκλοφορία των οχημάτων στην οδό Μάρνη από το ύψος της Αριστοτέλους έως την Καρόλου και στα δύο ρεύματα καθώς και στην οδό Λιοσίων από την Μάγερ έως την Ιουλιανού, λόγω της συγκέντρωσης αγροτών έξω από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Ζητούν να απεμπλακεί άμεσα η χώρα από οποιαδήποτε συμμετοχή σε αυτό τον πόλεμο που επηρεάζει ιδιαίτερα το κόστος στην αγροτο κτηνοτροφική παραγωγή λόγω της μεγάλης αύξησης στις τιμές των καυσίμων και των λιπασμάτων που εισάγονται από Ρωσία και Ουκρανία.

Οι αγρότες διεκδικούν

* Μείωση του κόστους παραγωγής, με κατάργηση της ρήτρας αναπροσαρμογής για το ρεύμα, αφορολόγητο πετρέλαιο, επιδότηση των ζωοτροφών και των αγροεφοδίων, κατάργηση του ΦΠΑ στα μέσα και εφόδια.

* Προστασία από τις φυσικές καταστροφές, με υλοποίηση όλων των απαραίτητων έργων υποδομής, (αρδευτικά, αντιπλημμυρικά, αντιπυρικά κ.α.), καθώς και αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ, ώστε να ασφαλίζει και να αποζημιώνει την παραγωγή και το κεφάλαιο στο 100% από όλες τις ζημιογόνες αιτίες και χωρίς καθυστερήσεις.

* Τιμές που να καλύπτουν το κόστος παραγωγής και θα διασφαλίζουν εισόδημα επιβίωσης.

* Να μην πληρώσουν οι αγρότες τις επιπτώσεις από τον πόλεμο στην Ουκρανία.

«Θα στείλουμε μήνυμα στην κυβέρνηση ότι οι αγρότες δεν τα παρατάμε, θα συνεχίσουμε να παλεύουμε γιατί η ζωή μας ανήκει» δηλώνει από την πλατεία Βάθης και το συλλαλητήριο των αγροτών, ο Άρης Πολυγένης, εκ μέρους της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Καρδίτσας.

https://www.protothema.gr/ & https://www.902.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom