Τρίτη 21 Σεπτεμβρίου 2021

Φωτιά στην Νέα Μάκρη: Σε ύφεση το πύρινο μέτωπο - Πατούλης: Υπάρχουν ενδείξεις για εμπρησμό (βίντεο)


Υπό έλεγχο τέθηκε, σύμφωνα με τον Περιφερειάρχη Αττικής, η φωτιά η οποία ξεκίνησε λίγο πριν τα μεσάνυχτα σε δύο διαφορετικές εστίες στη Νέα Μάκρη και απείλησε σοβαρά κατοικίες μέσα στον οικισμό Λιβίσι.

Δεν υπάρχει μέτωπο αλλά παρ’ όλ’ αυτά έχουν τεθεί σε γενική επιφυλακή όλες οι πυροσβεστικές υπηρεσίες της Αττικής με εντολή του αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος αντιστρατήγου Στέφανου Κολοκούρη.

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση, οι ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις που επιχειρούν στην περιοχή αντιμετωπίζουν πολλές μικρές και διαφορετικές εστίες πυρκαγιάς, ενώ δεν έχει αναφερθεί ζημιά σε κάποιο από τα σπίτια του οικισμού.

Μιλώντας επίσης στο MEGA ο κ. Πατούλης ανέφερε πως δεν θα σηκωθούν καν εναέρια μέσα σήμερα, μιας και δεν υπάρχει λόγος.

Παράλληλα υπάρχουν ενδείξεις εμπρησμού, κάτι το οποίο θα εξεταστεί. Όπως είπε, υπήρξαν εστίες φωτιάς ταυτόχρονα και αυτό είναι ύποπτο.

Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς επιχειρούν 112 πυροσβέστες με 36 οχήματα, 5 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, το Μηχανοκίνητο Ειδικό Τμήμα Πυροσβεστικών Επιχειρήσεων (ΜΕΤΠΕ), ενώ παρέχουν συνδρομή εθελοντές και υδροφόρες Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΟΤΑ).

https://www.newsit.gr/ellada/fotia-stin-nea-makri-se-yfesi-to-pyrino-metopo-patoulis-yparxoun-endeikseis-gia-emprismo/3368143/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom