Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου 2021

Μπαμ στο Champions League: Η Σέριφ των Αθανασιάδη, Κολοβού νίκησε 2 - 1 τη Ρεάλ μέσα στη Μαδρίτη! (βίντεο)


Ο Ελληνας τερματοφύλακας Γιώργος Αθανασιάδης νικήθηκε μόνο στο 65' από το πέναλτι του Μπενζεμά, αλλά η Σέριφ πήρε τη νίκη με τα γκολ των Ζακσιμπάεφ στο 25' και Τιλ στο 90΄.

Η πρωταθλήτρια Μολδαβίας, κόντρα στην πρωταθλήτρια Ισπανίας. Η πιο ανέλπιστη έκπληξη στην ιστορία των ομίλων και πρωτάρα στο Champions League, κόντρα στην πολυνίκη των 13 τροπαίων. Κάθε σύγκριση μάταιη, κάθε πρόβλεψη άκυρη.

Είναι η Σέριφ Τίρασπολ, του βγαλμένου από video-game, Γιώργου Αθανασιάδη και του Δημήτρη Κολοβού, του πρώην παίκτη των Ολυμπιακού, Άρη κι Ατρομήτου μέσα στο ανακαινισμένο σπίτι της Βασίλισσας, Ρεάλ Μαδρίτης.

Και είναι νικήτρια, θριαμβεύτρια με τον πιο αδιανόητο τρόπο (1-2), με σκόρερ έναν παίκτη από το Ουζμπεκιστάν κι έναν από τον Λουξεμβούργο, με νικητήρια «ρουκέτα» στο 90ο λεπτό, είναι πρωτοπόρος με δύο στα δύο. Κι αυτή είναι η γοητεία του Champions League!

Ένας Ουζμπέκος «πλήγωσε» ξανά τη Βασίλισσα

Το πρώτο «μπαμ», ακούστηκε με τη συμπλήρωση 25 λεπτών αγώνα. Με «όπλο» τον Mr. assist της, τον Βραζιλιάνο αριστερό μπακ, Κριστιάνο που «παίζει» για τον Ολυμπιακό και είχε μοιράσει τα δύο γκολ κόντρα στη Σαχτάρ, ο 24χρονος φορ, Γιασούρ Γιακσιμπόεβ πέτυχε το όνειρο: να σκοράρει στο Champions League, μέσα στο «Σαντιάγο Μπερναμπέου», μία στιγμή που δεν μπορούσε να πιστέψει πως ήρθε. Με άψογη κεφαλιά νίκησε τον Κουρτουά, «πληγώνοντας» έτσι τους Μερένγκες όπως ο Μαξίμ Σακτσίχ (επίσης από το Ουζμπεκιστάν) τη σεζόν 2006/07 με δύο γκολ ως παίκτης της Ντιναμό Κιέβου.

Ανίκητος Αθανασιάδης, μόνο αντίδοτο το πέναλτι κι ο ιστορικός Μπενζεμά

Πριν και μετά το γκολ, το ίδιο κι αναμενόμενο σκηνικό. Μία διαρκής πολιορκία, η οποία όσο περνούσε η ώρα γινόταν και εντονότερη από τους παίκτες του Κάρλο Αντσελότι. Σε όλε τις περιπτώσεις, όμως, ο Γιώργος Αθανασιάδης αντιδρούσε άριστα, κρατώντας άθικτη την εστία του στο φετινό Champions League. 

Ενστικτώδης απόκρουση στο δυνατό χτύπημα φάουλ του Μπενζεμά στο 18', εξ επαφής επέμβαση στη μικρή περιοχή στο 32' και παρ' ολίγον αυτογκόλ, «ύπουλο» σουτ του Αζάρ στο 43' το οποίο αποσόβησε με παρόμοια σταθερότητα. 

Κάπως έτσι, η Ρεάλ σημείωσε το πρώτο της εντός έδρας ματς που δεν μπορεί να σκοράρει σε ένα ημίχρονο με πάνω από 13 τελικές ανεξαρτήτως διοργάνωσης, μετά από επτά ολόκληρα χρόνια!

Φυσικά, το πιο λογικό ήταν κάποια στιγμή η μπάλα να καταλήξει στα δίχτυα. Ο μόνος τρόπος, όμως, ήταν μέσω εκτέλεσης πέναλτι. Μετά από μαγική ντρίμπλα του Βινίσιους, ο Αντό τον ανέτρεψε εντός περιοχής και έπειτα από εξέταση VAR, ο Μπενζεμά έστησε τη μπάλ στην άσπρη βούλα κι ευστόχησε με άπιαστο χτύπημα, παρά την για άλλη μια φορά σωστή «μαντεψιά» του Έλληνα κίπερ. Ένα γκολ ανακούφισης, μα και βαθιά ιστορικό, αφού με αυτό ο Μπενζεμά ξεπέρασε τον Ραούλ κι ανέβηκε μόνος 4ος σκόρερ του Champions League με 72 γκολ.

Προειδοποίηση με Μπρούνο, ΕΠΟΣ με Τιλ στο 90'

Ο «βομβαρδισμός» προς την εστία της Σέριφ συνεχίστηκε, αλλά οι Μολδαβοί ήταν εκείνοι που προειδοποίησαν πιο απειλητικά για αυτό που θα ακολουθούσε. 

Ο νεοεισελθείς Μπρούνο, στο 73' σκόραρε από τη μικρή περιοχή, αλλά μέσω VAR το γκολ ακυρώθηκε για οριακό οφσάιντ. Ο Αθανασιάδης συνέχισε να αποκρούει με κάθε πιθανό κι απίθανο τρόπο, ακόμη και με το πρόσωπο στον «κεραυνό» του Μόντριτς από κοντά, έπιασε διψήφιο αριθμό επεμβάσεων και κράτησε εύφορο το έδαφος για τη μεγαλύτερη, ίσως, έκπληξη στην ιστορία των ομίλων. 

Ο Τιλ έπιασε μία «οβίδα», πάνω στην κίνηση και με αδιανόητα φάλτσα η μπάλα αναπαύθηκε βίαια στο «Γ» του Κουρτουά, σφραγίζοντας το δεύτερο σερί(φ) παραμύθι για την ομάδα των τριών Ελλήνων (εκτός ευρωπαϊκής λίστας ο Ευαγγέλου), που σε συνδυασμό με την ισοπαλία Σαχτάρ-Ίντερ, τους δίνει ορατές ελπίδες μέχρι και για πρόκριση στους «16».

Ρεάλ Μαδρίτης (Κάρλο Αντσελότι): Κουρτουά, Νάτσο (66' Ροντρίγκο), Μιλιτάο, Αλάμπα, Γκουτιέρεθ (66' Κρόος), Βαλβέρδε, Κασεμίρο (66' Μόντριτς), Καμαβινγκά, Αζάρ (66' Γιόβιτς), Βινίσιους, Μπενζεμά

Σέριφ Τιρασπόλ (Γιούρι Βερνιντούμπ): Αθανασιάδης, Κοστάντσα, Αρμπολέδα, Ντουλάντο, Κριστιάνο, Τιλ, Αντό, Τραορέ, Κολοβός (90+2' Νικολόβ), Καστανιέδα (78' Ζουλιέν), Γιακσιμπόεβ (57' Μπρούνο).

Ο Γιώργος Αθανασιάδης βραβεύτηκε για την εμφάνισή του κόντρα στη Ρεάλ και από την πλευρά του, θέλησε να αφιερώσει το βραβείο του MVP στη γυναίκα του, η οποία του στάθηκε στις δύσκολες στιγμές.

«Αυτό το αφιερώνω στην γυναίκα μου @revekka_pana στα δύσκολα ήσουν δίπλα μου όσο κανείς άλλος.. έπεσα αλλά ξανά σηκώθηκα επειδή μου άπλωσες το χέρι σου και μου έδειξες να μην τα παρατάω ποτέ», έγραψε χαρακτηριστικά στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram.

Στις δηλώσεις που πραγματοποίησε μετά το τέλος της αναμέτρησης, μίλησε για την εμφάνισή του αλλά και για τα συναισθήματά του, όταν η Σέριφ πέτυχε το δεύτερο τέρμα στην αναμέτρηση.

«Είμαι χαρούμενος για το βραβείο του πολυτιμότερου παίκτη. Είναι πάρα πολύ δύσκολο να παίζεις κόντρα στη Ρεάλ, μια από τις καλύτερες ομάδες του κόσμου αλλά καταφέραμε να την κερδίσουμε και αυτό μας κάνει όλους χαρούμενους.

Δε βλέπουμε ακόμα το μέλλον είμαι χαρούμενος που πήραμε σήμερα τους βαθμούς και πλέον έχουμε έξι πόντους. Έχουμε ακόμα δύσκολα παιχνίδια μπροστά μας.

Στο δεύτερο γκολ ήμουν έτοιμος να κλάψω αλλά όλα είναι όλα εντάξει τώρα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom