Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου 2021

Ο ληστής της Μητροπόλεως είχε κάνει άλλες τρεις ληστείες τραπεζών - Είχε ολόκληρο οπλοστάσιο σπίτι του (βίντεο)


Η επίσημη ανακοίνωση της αστυνομίας για τον ληστή – δραπέτη των φυλακών, που μαζί με άλλο ένα άτομο είχε μπει σε τράπεζα στη Μητροπόλεως το μεσημέρι της 14ης Σεπτεμβρίου αποκαλύπτει ότι ο αντιεξουσιαστής όχι μόνο συμμετείχε σε άλλες ληστείες, αλλά και ότι είχε “πάνω” του ένα ολόκληρο οπλοστάσιο.

Ο 33χρονος ληστής συνελήφθη στην Κατεχάκη το μεσημέρι της Δευτέρας (27.09.2021). Γρήγορα έγινε σαφές πως ήταν ο ένας από τους δυο ληστές που είχαν μπει σε υποκατάστημα τράπεζας στη Μητροπόλεως και αφού απείλησαν υπαλλήλους και πελάτες, πήραν τα χρήματα και εξαφανίστηκαν πεζή. 

Ο κατηγορούμενος για τη ληστεία κατέβαινε από ένα ταξί όταν αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ τον εντόπισαν στην Κατεχάκη, σταμάτησαν τις μηχανές τους και τον αιφνιδίασαν, συλλαμβάνοντάς τον. Ο δράστης, που ήταν βαριά οπλισμένος, επιχείρησε να αντισταθεί, αλλά δεν τα κατάφερε. Μαζί του ήταν η 34χρονη φίλη του, η οποία επίσης συνελήφθη. 

Ο 33χρονος, που είχε καταδικαστεί σε ποινή φυλάκισης 46 ετών και 5 μηνών και είχε δραπετεύσει από τις φυλακές στις 2 Αυγούστου, όταν δεν επέστρεψε από άδεια που του είχε δοθεί!

Τα όσα έγιναν κατά τη διάρκεια της σύλληψής του, έχουν καταγραφεί σε βίντεο ντοκουμέντο…


Σε άλλες τρεις ληστείες

Από την πρώτη στιγμή της ληστείας στην τράπεζα στη Μητροπόλεως, οι αστυνομικοί πίστευαν ότι ο δραπέτης των φυλακών ήταν ο ληστής και σε άλλες πρόσφατες ληστείες, μια απ’ αυτές στη Μεταμόρφωση. Η σύλληψή του έλυσε και αυτόν το γρίφο, αφού ταυτοποιήθηκε πως είναι ο δράστης σε άλλες τρεις περιπτώσεις ληστειών σε υποκαταστήματα τραπεζών στην Αττική.

Μαζί με τον 33χρονο έχει συλληφθεί και η 34χρονη συντροφός του. Μάλιστα, στη δικογραφία που σχηματίστηκε, εκτός από τον 33χρονο και την σύντροφό του, εμπλέκεται κι άλλο ένα άτομο, το οποίο έχει ταυτοποιηθεί και αναζητείται. 

Στη δικογραφία που σχηματίστηκε σε των δυο συλληφθέντων και του συνεργού τους που αναζητείται αφορά στην -κατά περίπτωση- ληστεία κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση, αντίσταση, νομοθεσία για τα όπλα και τα ναρκωτικά.

Μετά τις συλλήψεις (που ήταν αποτέλεσμα συνεργασίας της Αντιτρομοκρατικής με την Ασφάλεια), κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, ένα καλάσνικοφ, δύο πιστόλια, περίστροφο, ταχυγεμιστήρας και πλήθος φυσιγγίων.

Από την έρευνα που οδήγησε στις συλλήψεις προέκυψε ότι ο 33χρονος με τον συνεργό του, το τελευταίο δίμηνο, είχαν κάνει τρεις ληστείες σε τράπεζες στην Αττική. 

Στην κατοχή των δυο συλληφθέντων και στο σπίτι τους, βρέθηκε και κατασχέθηκε ολόκληρο… οπλοστάσιο, επιβεβαιώνοντας τις εκτιμήσεις των αστυνομικών πως ο δραπέτης ληστής ήταν έτοιμος ακόμη και για “πόλεμο”. 

Βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • καλάσνικοφ με γεμιστήρα και 26 φυσίγγια,
  • 19 φυσίγγια πολεμικού τυφεκίου,
  • 2 πιστόλια με γεμιστήρες που περιείχαν 11 και 14 φυσίγγια αντίστοιχα,
  • 3 γεμιστήρες πιστολιού και 28 φυσίγγια,
  • περίστροφο με 6 φυσίγγια,
  • ταχυγεμιστήρας περιστρόφου και 141 φυσίγγια,
  • νάιλον συσκευασία, με ηρωίνη βάρους 36,67 γραμμαρίων,
  • κινητά τηλέφωνα, κάρτες sim, χρήματα και ιδιόχειρες σημειώσεις.

https://www.newsit.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom