Κυριακή, 26 Σεπτεμβρίου 2021

Κορωνοϊός: Στο ΦΕΚ τα νέα μέτρα - Οι γιατροί καθορίζουν για ποιες ιατρικές πράξεις απαιτείται rapid test


Τα νέα μέτρα που τίθενται σε ισχύ από αύριο Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου κατά της διασποράς του κορωνοϊού καθορίζονται στην Κοινή Υπουργική Απόφαση που δημοσιεύτηκε στις 25 Σεπτεμβρίου στο ΦΕΚ 4441.

Ειδικότερα, αλλάζει ο τρόπος με τον οποίο οι ασθενείς προσέρχονται στα οδοντιατρεία, καθώς μέχρι τώρα προβλεπόταν διεξαγωγή rapid test 48 ωρών τόσο για τους εμβολιασμένους όσο και για τους ανεμβολίαστους.

Για την νέα κυβερνητική απόφαση μίλησε σήμερα και ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, τονίζοντας στον ΑΝΤ1 πως πλέον δίνεται η δυνατότητα, μέσω της ΚΥΑ που εκδίδεται, να ιεραρχήσει η ίδια η Ομοσπονδία τους τις περιπτώσεις στις οποίες θα απαιτείται να έχει κάνει rapid test ο ασθενής,

«Ασθενείς που προσέρχονται σε δημόσια ή ιδιωτική δομή υγείας για επεμβατική εξέταση ή για εξέταση που ενδέχεται να προκαλέσει αερόλυμα, υπόκεινται σε εργαστηριακό έλεγχο με τη χρήση ταχέως αντιγονικών δοκιμασιών (rapid test) εντός 48 ωρών πριν την εξέταση. 

Ο τρόπος εφαρμογής του παρόντος, εξειδικεύεται, αντιστοίχως, από τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο και την Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία», αναφέρεται.

Δείτε ολόκληρο το ΦΕΚ με τα νέα μέτρα:

Δεν υπάρχουν σχόλια: