Τρίτη, 21 Σεπτεμβρίου 2021

ΤΩΡΑ φωτιά στη Νέα Μάκρη: Απειλούνται σπίτια και το μοναστήρι του Αγίου Εφραίμ - Διακοπή κυκλοφορίας (βίντεο)


Φωτιά ξέσπασε λίγο πριν τα μεσάνυχτα στη Νέα Μάκρη Αττικής.Σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχουν δύο εστίες: η μία είναι κοντά στο μοναστήρι του Αγίου Εφραίμ και η άλλη στην οδό Δήμητρας, στην περιοχή Λιβίσι. Η φωτιά κινείται ανάμεσα στις οδούς Ερμού, Ανατολής και Ονείρων και καίει ακαθάριστους οικοπεδικούς χώρους και πεύκα.

Όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, από την πυροσβεστική κινητοποιήθηκαν άμεσα επίγειες δυνάμεις, μεταξύ των οποίων ένα πεζοπόρο τμήμα και το μηχανοκίνητο τμήμα του Πυροσβεστικού Σώματος, ενώ συνδράμουν και εθελοντές πυροσβέστες με δικά τους οχήματα που επιχειρούν στις εστίες των πυρκαγιών.

Σημειώνεται ότι η φωτιά στο Λιβίσι είναι κοντά σε σπίτια γι’ αυτό εκεί έχει πέσει το μεγάλο βάρος της πυρόσβεσης, ενώ η άλλη φωτιά κατευθύνεται προς την θάλασσα.

Η κυκλοφορία έχει διακοπεί στην οδό Αγίας Παρασκευής από το ύψος της οδού Βασιλείου Ρώτα.

O αντιδήμαρχος Μαραθώνα, Βαγγέλης Κιπαρίσης, μιλώντας στο OPEN είπε ότι η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη και απειλούνται κατοικημένες περιοχές. Ήδη απομακρύνονται σταδιακά πολίτες από σπίτια προληπτικά, σε περιοχές που είναι δίπλα στη φωτιά, όπως είπε ο ίδιος.

https://www.newsit.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: