Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου 2021

“Ευαγγελισμός”: Αρνούνται εθελοντική εργασία στον καρδιολόγο Ηλία Σιώρα, ενώ συμβάλλονται με ιδιώτες γιατρούς!


Παρά τα τεράστια κενά που εξακολουθούν να υπάρχουν στα δημόσια νοσοκομεία, ακόμα και στο μεγαλύτερο νοσοκομείο της Αττικής, στον «Ευαγγελισμό», η διοίκηση του νοσοκομείου αρνήθηκε στον απερχόμενο διευθυντή της Καρδιολογικής κλινικής και πρώην πρόεδρο του Σωματείου Εργαζομένων στο νοσοκομείο, Ηλία Σιώρα, την άμισθη εθελοντική προσφορά του, την οποία και προσέφερε αμέσως μετά τη συνταξιοδότησή του (31/12/20).

«Ήταν αδιανόητο για μένα, εν μέσω κορύφωσης της πανδημίας, να εγκαταλείψω το πόστο μου, που για 35 χρόνια υπηρέτησα. Και στη νέα φάση το ίδιο πρέπει», σημειώνει ο Ηλίας Σιώρας και συνεχίζει: «Την ίδια ώρα παρατείνεται η έμμισθη υπηρεσία ιδιωτών ιατρών έως 31/12/21 με τροπολογία, δεν γίνεται αποδεκτή η άμισθη υπηρεσία» και «δεν διαφαίνεται ομαλοποίηση συνθηκών πανδημίας. Αντίθετα, βαίνουμε ολοταχώς προς επιδείνωση».

***

Πηγη: iatsonet.gr

Η διοίκηση του νοσοκομείου “Ευαγγελισμός” αρνείται σε έναν – επί 35 χρόνια καρδιολόγο του ιδρύματος – να προσφέρει εθελοντικά τις υπηρεσίες του, προκειμένου να καλύψει τις αυξημένες ανάγκες που δημιουργεί η πανδημία.

Την ώρα που τα δημόσια νοσηλευτικά ιδρύματα συμβάλλονται με ιδιώτες γιατρούς, το μεγαλύτερο νοσοκομείο της χώρας αρνείται τις δωρεάν υπηρεσίες ενός διεκεκριμένου – επί δεκαετίες – στελέχους του. 

Ο Ηλίας Σιώρας έχει υπηρετήσει στη Β’ Καρδιολογική κλινική του νοσοκομείου ως μάχιμος γιατρός, ενώ επί πολλά χρόνια ήταν και πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων στον “Ευαγγελισμό”. 

Η απόρριψη του αιτήματός του δημιουργεί πολλά ερωτήματα, καθώς από τη συγκεκριμένη κλινική έχουν παραιτηθεί ή συνταξιοδοτηθεί πέντε καρδιολόγοι!

Σε επιστολή του προς τον πρόεδρο της 1η Υγειονομικής Περιφέρειας (ΥΠΕ), την οποία κοινοποιεί στον υπουργό Υγείας και στη διοίκηση του νοσοκομείου, ο κ. Σιώρας επισημαίνει τα εξής:

“Γνωρίζετε ότι αμέσως μετά τη συνταξιοδότησή μου, στις 31 Δεκεμβρίου 2020, υπέβαλα αίτηση για άμισθη εθελοντική προσφορά στον ‘Ευαγγελισμό’, βάσει υπάρχουσας νομοθεσίας, λόγω πανδημίας.

Ήταν αδιανόητο για μένα, εν μέσω κορύφωσης της πανδημίας, να εγκαταλείψω το πόστο μου, που για 35 χρόνια υπηρέτησα. Και στη νέα φάση το ίδιο πρέπει.

Η θετική απάντηση ήρθε από σας τρεις μήνες αργότερα και προέβλεπε την εθελοντική προσφορά έως 30 Ιουνίου 2021.

Λίγο πριν λήξει (30 Δεκεμβρίου 2021) η έγκρισή σας για αυτήν την προσφορά, υπέβαλα νέα αίτηση για συνέχιση και για το επόμενο διάστημα, δεδομένου ότι, παρά την προσωρινή ύφεση, διαφαινόταν σοβαρή επιδείνωση της πανδημίας, που δυστυχώς ζούμε στις μέρες μας, με τραγικά αποτελέσματα.

Δύο μήνες αργότερα (31 Αυγούστου 2021) μού κοινοποιείτε αρνητική απάντηση για την άμισθη εθελοντική προσφορά στην Β΄Καρδιολογική Κλινική του ‘Ευαγγελισμού’, με το αιτιολογικό ότι: ‘εν όψει ομαλοποίησης των συνθηκών και του ευρύτερου σχεδιασμού για τη διαχείριση της πανδημίας covid-19, οι Μονάδες Υγείας δεν εμφανίζουν μη ελεγχόμενες αυξητικές τασεις περιστατικών, για τα οποία καθίσταται αναγκαία η περαιτέρω παράταση απασχόλησης πλειόνων ειδικοτήτων προσωπικού το οποίο επιθυμεί να συμβάλλει εθελοντικά’.

Επιτρέψτε μου να επισημάνω τα εξής:

  • Με πρόσφατη τροπολογία στη Βουλή παρατείνεται η έμμισθη υπηρεσία ιδιωτών ιατρών έως 31 Δεκεμβρίου 2021. Δεν γίνεται αποδεκτή η άμισθη υπηρεσία;
  • Είναι πανθομολογούμενο και δεν αμφισβητείται από κανέναν επιστημονικό και πολιτειακό παράγοντα, ότι δεν διαφαίνεται ομαλοποίηση συνθηκών πανδημίας. Αντίθετα, βαίνουμε ολοταχώς προς επιδείνωση.
  • Σάς έχω ενημερώσει από ότι από την Β΄Καρδιολογική έχουν αποχωρήσει λόγω συνταξιοδότησης ή παραίτησης, 5 (πέντε!) ειδικευμένοι καρδιολόγοι, χωρίς να έχει προβλεφθεί μέχρι στιγμής καμμιά πρόσληψη, για να καλυφθούν έστω εν μέρει τα κενά.
  • Δεν έκανα χρήση της δυνατότητας που δίνει ο νόμος για έμμισθη παράταση υπηρεσίας για ένα έτος πέραν του ηλικιακού ορίου συνταξιοδότησης  για να προσληφθούν στο ΕΣΥ νέοι γιατροί. Είναι αντιφατικό να δίνει ο νόμος δυνατότητα για έμμισθη παράταση υπηρεσίας και να μην δέχεται η υπηρεσία την άμισθη εθελοντική προσφορά ενός πρόσφατα συνταξιοδοτημένου ιατρού.

Μετά από 44 χρόνια ενεργού υπηρεσίας ως ιατρού, εκ των οποίων τα 35 στον Ευαγγελισμό, νομίζω ότι έχω τη γνώση και την εμπειρία, όσο το επιτρέπουν οι δυνάμεις μου, να συμβάλλω στις δύσκολες στιγμές που περνάει η πατρίδα και ο λαός μας”.

https://www.imerodromos.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom