Παρασκευή, 24 Σεπτεμβρίου 2021

Ανοιχτή επιστολή του προέδρου του ΙΝΚΑ στον πρωθυπουργό για τις αυξήσεις στα προϊόντα και την αισχροκέρδειαΤο μπαράζ των ανατιμήσεων σε εκατοντάδες προϊόντα ευρείας κατανάλωσης, αλλά και στα καύσιμα βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη με τα νοικοκυριά να στενάζουν ήδη και να προβληματίζονται για το τι μέλλει γενέσθαι εν όψει του επερχόμενου χειμώνα.Παράλληλα και αισχροκέρδεια καλά κρατεί...

Ο μαχητικός πρόεδρος του ΙΝΚΑ Γενική Ομοσπονδία Καταναλωτών Ελλάδος,κύριος Γιώργος Λεχουρίτης, έχει διαπιστώσει από καιρό το πρόβλημα και καθημερινά σχεδόν μέσα από τα ΜΜΕ θίγει το θέμα του "καλπασμού" των τιμών, κάνει προτάσεις και ζητάει από την Κυβέρνηση να παρθούν σήμερα κιόλας μέτρα για να μπει ένα φρένο στις τιμές των αγαθών, όμως μιλάει σε ώτα μη ακουόντων.

Σήμερα μέσα από την σελίδα του στο facebook με ανοιχτή επιστολή απευθύνεται στον ίδιο τον πρωθυπουργό της Κυβέρνησης τονίζοντας για ακόμα μία φορά την κατάσταση που επικρατεί στην αγορά, προτείνοντας και συγκεκριμένα μέτρα για το καλό όλων των καταναλωτών.

Διαβάστε ολόκληρη την επιστολή του προέδρου του ΙΝΚΑ, Γιώργου Λεχουρίτη:

Αθήνα 24 Σεπτεμβρίου 2021

Προς: Γραφείο Πρωθυπουργού 
Κυρίου Κυριάκου Μητσοτάκη

Αξιότιμε Κύριε Πρωθυπουργέ

Ως ΙΝΚΑ Γενική Ομοσπονδία Καταναλωτών Ελλάδος λαμβάνουμε κάθε μέρα εκατοντάδες τηλέφωνα καταναλωτών και διαμαρτυρόμαστε για την ανεξέλεγκτη κατάσταση που επικρατεί στην αγορά της Ελλάδας.

Βασικά καταναλωτικά αγαθά στα ύψη, όπως ψωμί από 1,60 το κιλό στα 2,20 το κιλό φρούτα και λαχανικά έως 130% επάνω σε σχέση με το 2020. 

Από έρευνα που κάνουμε ως ΙΝΚΑ στην αγορά διαπιστώθηκε ότι αυξήσεις υπάρχουν παντού όπως: Οικοδομικά υλικά 40% , ηλεκτρικά 35% , ηλεκτρονικά 35%, ρούχα 30% , υποδήματα 35% , παροχές υπηρεσιών , εστιατόρια , καφέ , καύσιμα 25%, τουριστικές περιοχές πανάκριβες έφτασε να πωλείται το σουβλάκι πίτα γύρος στα 4 ,60 το ένα.

Τα καύσιμα ξεπέρασαν τα 2 ευρώ το λίτρο η απλή βενζίνη, η σούπερ αμόλυβδη βενζίνη έφτασε στα 2, 27 το λίτρο.

Η ακρίβεια καλπάζει από τον Σεπτέμβριο του 2020, δηλαδή εν μέσω υγειονομικής κρίσης κάποιοι κερδοσκόποι αλωνίζουν την αγορά.

Ως καταναλωτές προσπαθούμε να ξεπεράσουμε τον covid -19 όμως όπως καταλαβαίνετε είναι αδύνατο να ξεπεράσουμε και την αισχροκέρδεια ορισμένων επαγγελματιών.

Ως ΙΝΚΑ Γενική Ομοσπονδία Καταναλωτών Ελλάδος φωνάζουμε συνέχεια από τις αρχές του έτους 2021 για την επερχόμενη ακρίβεια στην αγορά.Δυστυχώς κανείς δεν μας άκουγε. Λίγο λίγο λεπτά του ευρώ έφεραν τις μεγάλες αυξήσεις στις τιμές των προϊόντων.

Πρόταση του ΙΝΚΑ είναι να μειωθεί ο ειδικός φόρος κατανάλωσης στα καύσιμα, μείωση ή και απαλλαγή συντελεστή ΦΠΑ σε ορισμένες κατηγορίες προϊόντων όπως νερό, ψωμί, γάλα, νερό ύδρευσης, ρεύμα , και ζωοτροφών καθώς φυτοφάρμακα λιπάσματα.

Ελπίζουμε αξιότιμε Κύριε Πρόεδρε να έχουμε αποτελέσματα από τις προτάσεις που σας κάνουμε για το καλό όλων των καταναλωτών.

Το ΙΝΚΑ Γενική Ομοσπονδία Καταναλωτών Ελλάδος είναι παρόν στις εξελίξεις των γεγονότων από το 1970.

Άλλωστε σας είναι γνωστό πως είμαστε η παλαιότερη οργάνωση καταναλωτών στην Ελλάδα και στον ευρωπαϊκό νότο.

Αναμένουμε τις εξαγγελίες σας για το συμφέρον της κοινωνίας

Μετά τιμής 
Ο πρόεδρος ΙΝΚΑ ΓΟΚΕ 
ΛΕΧΟΥΡΙΤΗΣ ΓΕΏΡΓΙΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: