Δευτέρα 2 Αυγούστου 2021

Η αλφάβητος της κόλασης


Σε μέρες εξαθλίωσης της Παιδείας και της Εργασίας, μετά από παρατεταμένη κρίση υπερσυσσώρευσης κεφαλαίου και φτωχοποίησης των μαζών, δεν είναι παράξενο που χρησιμοποιείται ευρέως πια το ελληνικό αλφάβητο.

της Λιάνας Κανέλλη 
Σαρκάζοντας το μπουλούκι από εθνίκια, χριστέμπορους που περιφέρονται ως μεταλλαγμένοι Ρασπούτιν της γειτονιάς και της πλατείας του χωριού, το ελληνικό αλφάβητο επιλεγμένο από τους επιστήμονες για να ξεχωρίσουν τα δύσκολα από τα τετριμμένα αρκτικόλεξα, τους τρίβεται στα μούτρα. 

Δεν μπορεί αυτό το αφασικό ελληναριό να διατυμπανίζει την ανωτερότητα της φυλής επειδή οι κακοί ξένοι επιστήμονες, που κραδαίνουν τσιπάκια και ευνουχιστικές ουσίες σε μια σύριγγα, δανείζονται το άλφα, το βήτα, το γάμα, το δέλτα, εσχάτως και το λάμδα για να βαφτίσουν τις μεταλλάξεις του κορονοϊού...

Πέρα από το σαρκασμό, αυτός ο σαφώς μειοψηφικός εσμός προσπαθεί, κι ως ένα βαθμό καταφέρνει, και δυστυχώς όχι μόνον δημοσκοπικά, να παρασέρνει, με προοπτική πολιτικής εκμετάλλευσης και πολιτικής παρουσίας, ένα πολύ μεγαλύτερο ποσοστό φοβισμένων, λογικά επιφυλακτικών ή κουρασμένων και ανασφαλών ανθρώπων. 

Δεν παρηγορεί κανέναν το γεγονός ότι τέτοια τάση ακροδεξιάς συσπείρωσης στο λεγόμενο, που δεν είναι, κίνημα αντιεμβολιαστών, εμφανίζεται σχεδόν σε όλες τις χώρες της λεγόμενης Δύσης. Και γιατί να είναι, όταν είναι σχεδόν ίδια τα ποσοστά στις ΗΠΑ και τη χώρα μας, πάνω από δεκαπέντε τοις εκατό των πολιτών, που πιστεύουν ότι η Γη είναι επίπεδη.

Είναι χαρακτηριστικό ένα νούμερο στην έρευνα που παρήγγειλε ο ΙΣΑ για να κατανοήσει τους αρνούμενους να εμβολιαστούν. Ανάμεσα σ' αυτές που κυκλοφόρησαν, αυτή η έρευνα έχει τα λιγότερο μικροπολιτικά ερωτήματα. 

Είναι λοιπόν αποκαλυπτικό το γεγονός ότι ένα δώδεκα τοις εκατό των ερωτηθέντων αρνητών δηλώνει ότι θα μπορούσε να πειστεί από τον οικογενειακό του γιατρό!

Ποσοστό το οποίο αν αθροιστεί στο εξήντα οχτώ τοις εκατό των πρόθυμων και πεπεισμένων ότι πρέπει να εμβολιαστούν, μας φέρνει ταχύτερα και διά της ευθείας στο ζητούμενο του ογδόντα τοις εκατό του πλήρως εμβολιασθέντος πληθυσμού. 

Θεωρητικά λοιπόν το ελληνικό αλφάβητο θα μπορούσε να αντιμετωπιστεί ως επιστημονική τεκμηρίωση μέγιστου κινδύνου, κυριαρχώντας έναντι της άγνοιας και της σκοπιμότητας.

Κι εδώ αρχίζουν τα δύσκολα. Αλλά και τα αποκαλυπτικά. Γιατί ο οικογενειακός γιατρός δεν είναι ούτε θέμα ατομικής ευθύνης, ούτε επιλογής, άμα δεν υπάρχει, όπως και δεν υπάρχει, παρά τις αμέτρητες φορές που εξαγγέλθηκε απ' το σύνολο των κυβερνήσεων, που διαχειρίστηκαν από τη χούντα ως σήμερα το χωράφι με τα Ανθη του Κακού της Υγείας μας.

Στην παρατεταμένη πανδημική κρίση, ήρθε να προστεθεί κι ο καύσωνας, κυριολεκτικά σαν εκδίκηση, από την Αφρική όπου μόνον το ένα τοις εκατό έχει πρόσβαση σε εμβόλια και είναι αιώνες τώρα, αλλά κυρίως τις τελευταίες δεκαετίες, μια ήπειρος φαιό νταμάρι ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών και στυγνής αποικιοκρατίας.

Το αλφαβητάρι της κόλασης διδάσκει ανορθολογικά, εκβιαστικά και σχεδόν απάνθρωπα πως ο καλύτερος τρόπος να πείσεις τις μάζες να εμβολιαστούν είναι να απειλήσεις την υγεία της τσέπης τους κι όχι να τους διδάξεις να απαιτούν την υγεία της ζωής τους.

Αυτό δεν αντιμετωπίζεται με πράσινη ανάπτυξη και μέτρα ανάσχεσης της κλιματικής αλλαγής. 

Γιατί η κυριαρχία του καπιταλιστικού ιού έχει διασπείρει την εκμετάλλευση και την άγνοια σε τέτοιο βαθμό που πάει να εμφανίσει τα φασισταριά ως αντιστασιακό κίνημα.

Γιατί, όπως διάβασα σ' ένα πικρόχολο τουίτ, αν κάποιος θέλει να ξοδέψει για κλιματιστικό πρέπει να πουλήσει ακριβά κι ένα νεφρό του για να τα καταφέρει, τότε η έξοδος από την κόλαση τιμολογείται από αυτούς που αντιμετωπίζουν τη μετάλλαξη Δέλτα με τη δύναμη Δέλτα (όπως delta force). 

Κι όμως η ελπίδα και η δύναμη είναι στην ίδια αλφάβητο: Κ.Κ.Ε.

από τον ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom