Πέμπτη, 5 Αυγούστου 2021

Ζάκυνθος και Χανιά «στο κόκκινο», έκτακτα μέτρα για μία εβδομάδα


Απαγόρευση κυκλοφορίας και απαγόρευση μουσικής στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος από αύριο Παρασκευή για τα Χανιά και τη Ζάκυνθο ανακοίνωσε η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, με τη σύμφωνη γνώμη της υποεπιτροπής των Λοιμωξιολόγων και της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας της Δημόσιας Υγείας.

Οι δύο αυτές περιοχές παρουσιάζουν εξαιρετικά επιβαρημένο επιδημιολογικό φορτίο που τις κατατάσσουν στο επίπεδο κινδύνου 4.

Ειδικότερα, το επιδημιολογικό φορτίο στη Ζάκυνθο αυξήθηκε κατά 69% και στα Χανιά κατά 54% σε εβδομαδιαία βάση.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση από την Παρασκευή 6 Αυγούστου στις 06.00 το πρωί θα ισχύουν τα κάτωθι:

  • Απαγόρευση κυκλοφορίας από 01:00 το βράδυ έως 06:00 το πρωί, με εξαίρεση λόγους εργασίας και σοβαρούς λόγους υγείας.
  • Απαγόρευση μουσικής καθ’ όλο το εικοσιτετράωρο σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και ψυχαγωγίας.

Τα μέτρα ισχύουν μέχρι την Παρασκευή 13 Αυγούστου και θα αξιολογηθούν εκ νέου από την Επιτροπή την επόμενη εβδομάδα.

Τόσο στις συγκεκριμένες περιοχές, όπως και σε όλη την επικράτεια, απαγορεύεται η διενέργεια οποιασδήποτε μορφής εκδηλώσεων έναντι οποιασδήποτε μορφής ανταλλάγματος, με φυσική παρουσία πλήθους άνω των είκοσι (20) ατόμων σε ιδιωτικό, μη επαγγελματικό χώρο. 

Το διοικητικό πρόστιμο σε περίπτωση παράβασης ανέρχεται από 50.000 έως 200.000 ευρώ για τον μισθωτή ή παραχωρησιούχο του ιδιωτικού, μη επαγγελματικού χώρου, στον οποίο έλαβε ή λαμβάνει χώρα η εν λόγω εκδήλωση.

Στο πορτοκαλί Ρόδος και Ίος

Επίσης, στο επίπεδο 3, δηλαδή αυξημένης επιτήρησης (πορτοκαλί) πέρασαν οι οι Δήμοι Ρόδου και Ιητών (Ίος), λόγω του επίσης αυξημένου ιικού φορτίου, ενώ στις υπόλοιπες περιοχές της επικράτειας δεν παρατηρείται ανησυχητική διαφοροποίηση ως προς το επιδημιολογικό φορτίο.

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας κάνει έκκληση στους κατοίκους, τους επισκέπτες και τους επαγγελματίες των εν λόγω περιοχών σε πιστή τήρηση των μέτρων, ώστε να ελεγχθεί και να περιοριστεί η διασπορά του ιού.

https://www.efsyn.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: